Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Link to ObjectExecute action
Salta al contingut
22/04/2019 22:01:55

Idioma

Identificació

Pàgina inicial de l'Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Cercador global

Menú superior

Menú principal

Sant Feliu Innova
Innovació i emprenedoria digital

Sant Feliu Innova - Innovació i emprenedoria digital

  07/07/2017
  Lectures: 1324
  Més de 800 nois i noies de Sant Feliu han passat per les activitats educatives de Sant Feliu Innova

  Sant Feliu Innova, juntament amb el departament d'Educació, cada any renova les seves propostes d'activitats a la comunitat educativa. Aquest curs, 2016/2017, més de 800 nois i noies hi han participat. 

  Aquest és el resum de tot el que s'ha fet.

  La proposta de Sant Feliu Innova estava separada en diferents  àrees de coneixement: 

   1. Educació Digital emprenedora i cultura de la Innovació Social. Activitats pensades per treballar projectes col·lectius que puguin portar beneficis a la comunitat i que desenvolupin en els joves competències emprenedores. 

   Taller FabLab. Introducció als més petits al disseny col·laboratiu i a la impressió 3D. Aquest curs 50 nens i nenes han participat en aquesta activitat i han co-dissenyat elements per l'aula que han imprés després amb una impressora 3D.

  Innova i Empren per Sant Feliu. Activitat per impulsar el treball en projectes, en la que han participat alumnes de l'Institut Olorda i l'Escola Mestral amb dues propostes molt diferents. L'institut Olorda ha preparat el pla de màrketing d'un sabó ecològic que han preparat dins l'escola, mentre que els alumnes de l'Escola Mestral han col·laborat en el prototip de l'Aplicació Subtle, projecte de Yuzz 2016 per prevenir els casos de bullying a les escoles

  2. Aula Digital. Activitats per introduir els joves en el coneixement i ús de diferents eines 

  Introducció a l' Scratch. Amb aquesta activitat de 2h els nois i noies han apres les nocions bàsiques  del llenguatge de programació Scratch, i van crear les seves pròpies animacions i jocs mitjançant la programació

  En aquest vídeo us ho explicàvem: 

  Introducció a l'App Inventor. Una altra activitat d'introducció al pensament computacional, en aquest cas per construir la seva pròpia aplicació mòbil. Mireu que bé que ho van fer:

  Robòtica. Amb aquesta activitat, els joves construien el seu primer robot mitjançant la connexió de sensors i circuits electrònics. Una forma diferent de potenciar el concepte del Do It Your Self des de la vessant tecnològica.

  I, per acabar, també s'han realitzat activitats per garantir l' Ús segur d'internet i el coneixement de la certificació ACTIC, que acredita competències digitals. 

   En conjunt, una proposta variada d'eines i continguts que ha tingut molt bona aceptació. Pel curs 2017/2018, algunes d'aquestes activitats continuaran, però estigueu atents perquè n'hi hauran de noves que esperem que també tinguin bona acollida.

  Si voleu saber amb més detall què fem en innovació educativa podeu consultar la nostra secció web o venir-nos a veure a la segona planta de la Torre del Roser, al C/Joan XXIII, telèfon 93 685 80 24, tic@santfeliu.cat .

  ENVIAR PER EMAIL
  * Camps obligatoris
  Enviar