Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Link to ObjectExecute action
Salta al contingut
03/10/2023 06:05:46

Idioma

Identificació

Pàgina inicial de l'Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Cercador global

Menú superior

Menú principal

Sant Feliu Innova
Innovació i emprenedoria digital

L'Olorda rep el segon premi del públic al concurs EDUCAInternet

09/03/2018
Lectures: 5119
L'Olorda rep el segon premi del públic al concurs EDUCAInternet

L'institut Olorda ha aconseguit el segon premi del públic a la segona edició del Concurs EducaInternet que premia el bon ús de la tecnologia. El projecte 'Olorda High School Anonymous' de 4t C d'ESO mostra i treballa per conscienciar dels perills del ciber assetjament. El concurs, d'abast nacional, està organitzat per Orange i Macmillan i ha guardonat també una escola de primària de Saragossa i un centre de secundària de València, segons informa Europa Press.

Concurs EducaInternet

El primer premi ha estat concedit a la classe de 4t de Primària del Col·legi Internacional Ánfora, de Saragossa, per 'The Safe Use of Internet', un recurs en què són els mateixos estudiants qui aporten consells sobre les bones pràctiques en l'ús de la tecnologia.

El segon premi ha distingit la proposta 'Santa Ana's Security Travel', de la classe de 4t C de l'ESO del Parque Colegio Santa Ana de València. És una presentació interactiva amb exemples pràctics sobre la importància de les contrasenyes segures o informació sobre els perills del grooming (actuacions enganyoses dutes a terme per part d'un adult per tal d'obtenir la confiança d'un menor d'edat i obtenir-ne favors sexuals). Aquest mateix centre també s'ha endut el premi del públic, en aquest cas amb la iniciativa 'Disconnect' de la classe de 4t B de secundària, que alerta de les addiccions als dispositius mòbils.

Totes les classes guanyadores rebran com a premi una experiència tecnològica relacionada amb la impressió en 3D. A més a més, docents i famílies dels alumnes podran assistir a una formació sobre salut digital de la mà de l'Observatori per a l'Ús Saludable de la Tecnologia (EducaLIKE) i del Centre de Seguretat a Internet per a menors. El jurat ha valorat, entre d'altres, la creativitat, la implicació de tot el grup classe així com el valor pedagògic de la proposta i ha valorat la qualitat dels treballs presentats i el grau d'implicació dels docents que hi han participat.

A Sant Feliu Innova l'aposta per les activitats STEAM ha anat guanyant pes fins al punt que durant el curs passat, més de 800 nens i nenes van participar a les activitats educatives STEAM ofertes als centres educatius del municipi. Dins del catàleg d'activitats educatives STEAM ofertes l'any passat, podem trobar activitats relacionades amb la robòtica, programació d'aplicacions amb AppInventor o amb Scratch, disseny i impressió 3D, seguretat a Internet o Marketing digital.

A més, un cop finalitzat el curs escolar, es van realitzar tallers d'estiu en impressió 3D i tallers STEAM relacionats amb circuits elèctrics per a nens i nenes entre 7 i 9 anys. La nostra visió és la d'introduir noves activitats cada any, afavorint així el dinamisme de les activitats. Les noves activitats educatives ofertades per al curs 2017-2018 són un Scape Room amb problemes matemàtics i una altra on s'ensenya els nens i nenes com funciona un ordinador mitjançant circuits electrònics

Taller de drawbots, TecnoNadal Sant Feliu Innova

Per últim, durant el període de Nadal es van programar diversos tallers STEAM sota el nom TecnoNadal, amb propostes diverses com els Drawbots, felicitacions de Nadal amb circuits elèctrics, taller d'Scratch, tallers de robòtica o impressió 3D, amb tant d'èxit que es van omplir les places als pocs dies d'obrir la convocatòria. Tot això es complementa amb un Club Maker per a gent de totes les edats, amb l'objectiu de crear un altre Club Maker, només per a nens i nenes, durant aquest 2018.

Amb la col·laboració del Servei Públic d'Ocupació de Catalunya en el marc dels Programes de suport al desenvolupament local.

ENVIAR PER EMAILCancel·lar enviament de correu
* Camps obligatoris
Enviar
Salta a la part superior