Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Link to ObjectExecute action
Salta al contingut
24/04/2024 03:15:22

Idioma

Identificació

Pàgina inicial de l'Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Cercador global

Menú superior

Menú principal

Sant Feliu Innova
Innovació i emprenedoria digital

Arriba la Setmana de la Co-innovació del Baix Llobregat: del 5 a l'11 de novembre

07/11/2018
Lectures: 1917
Arriba la Setmana de la Co-innovació del Baix Llobregat: del 5 a l'11 de novembre

Arrenca la cinquena edició de la Setmana de la Co-innovació al Baix Llobregat de la mà de la Xarxa d'Innovació Social i Comarcal. Amb l'objectiu d'impulsar iniciatives innovadores al territori, aquest any la jornada es centrarà en camps com el diàleg i la participació.

La Setmana de la Co-innovació serà una trobada d'organitzacions sense ànim de lucre de diferents municipis de l'àrea metropolitana de Barcelona, persones emprenedores i públic en general per centrar-se en la col·laboració motivada, un enfoc de la cooperació basada en la resolució de problemes de manera conjunta.

La Xarxa d'Innovació Social Comarcal, impulsora de la iniciativa, està formada per CoBoi, el laboratori cívic d'emprenedoria i economia social de Sant Boi de Llobregat; Sant Feliu Innova, la xarxa física i virtual dels innovadors de Sant Feliu de Llobregat; la Fundació Ciutat de Viladecans pel foment de la societat del coneixement; Innobaix, l'agència d'innovació del Baix Llobregat; l'Ajuntament del Prat de Llobregat, l'Ajuntament de Gavà, l'Ajuntament de Sant Joan Despí i el Citilab de Cornellà.

Entre el 5 i l'11 de novembre, es celebraran diversos esdeveniments als municipis metropolitans. A continuació us presentem el llistat d'actes que conformen aquesta nova edició de la Setmana de la Co-innovació.

6 novembre:

18.00h - Citilab-Trends "Noves tendències en innovació i tecnologia. Reptes de futur per la societat i l'economia"

Vivim en un món accelerat, en que les innovacions i la tecnologia canvien contínuament. Si vols conèixer com funciona aquest procés accelerat i com ens afectarà a la nostra vida quotidiana vine al nou cicle de conferències Citilab-Trend.

La conferència serà impartida per el Dr. Xavier Ferràs que és professor del Departament de Direcció d'Operacions, Innovació i Data Sciences d' ESADE.

Places limitades: inscriu-t'hi aquí!

Lloc: Citilab, Pl. Can Suris, s/n, 08940 | Cornellà de Llobregat

6 i 8 de novembre:

9:30h a 14:30h - Innovació en màrqueting i vendes: noves formes d'arribar al mercat.

Taller d'innovació en màrqueting i vendes per treballar amb detall, gràcies a la innovació i la creativitat, com evolucionar els serveis i la manera de comercialitzar-los, tot propiciant la creació de sinergies entre els participants.

Destinataris: Preferentment equips directius orientats a la comercialització, màrqueting, vendes i aquelles empreses interessades a ampliar els seus coneixements en l'àmbit del màrqueting i les vendes.

Places limitades: inscriu-t'hi aquí!

Lloc: Sala d'Actes | Centre d'Empreses Fontsanta | Carrer Marquès de Monistrol, 6 | SANT JOAN DESPÍ

7 de novembre:

9.30 a 12 h - Com pot la meva empresa aprofitar les noves oportunitats que ofereix la impressió 3D?

La impressió 3D pot ser el detonant de la següent revolució industrial. L'empresa HP ho lidera a escala mundial i ho fa des de la seva seu a Barcelona.

Jaume Homs és gerent de vendes a Espanya i Portugal de l'empresa 3D Multi Jet Fusion de HP. Va entrar a la companyia com a enginyer de software i project manager i ha passat per diversos llocs a la companyia, a R+D, Marketing, Vendes i Business Management.

Programa:

  • 9:30 Conferència sobre les oportunitats de la impressió 3D en el marc de la indústria, amb Jaume Homs, responsable de 3D per Iberia
  • 10:15 Debat-Col·loqui per identificar les possibilitats que poden tenir els assistents en l'àmbit de la indústria 4.0
  • 11:00 Visita al centre d'innovació mundial d'HP 3D, on veurem casos pràctics.

Ponent: Jaume Homs. Director 3D HP per Iberia

Places limitades: inscriu-t'hi aquí!

Lloc: HP-Sant Cugat

8 de novembre:

9:30h a 13:30h - "El meu projecte resol un repte social, qui em finança?"

Els projectes que neixen per respondre a un repte tenen la possibilitat d'obtenir una doble rendibilitat: econòmica i social. El seu principal escull segueix sent aconseguir finançament i encara ho és més trobar inversors que valorin la missió social i apostin pel projecte.

En aquest curs coneixerem diferents tipus de finançament i quin és el més adient a cada fase del projecte, qui són els inversors interessats en finançar-nos, i quins són els seus requisits.

Continguts:

  • Principals vies de finançament: donació, deute i capital. Definició i característiques.
  • Fonts de finançament recomanades en les primeres fases del projecte (des de la idea fins a la posada en marxa).
  • Inversions d'impacte. Definició i diferències amb el finançament tradicional. Agents d'inversió impacte territorials i nacionals: acceleradores i incubadores, plataformes de crowdfunding, crowdequity, crowdlending, banca ètica.

Perfil dels participants: persones emprenedores que estan creant o han posat en marxa un negoci que té com a objectiu donar resposta a un repte social i necessiten finançament. Tots tipus d'associacions i entitats.

Ponent: Mercè Torras Montoya, de RSE Valor i Gestió.

Lloc: Centre de Suport de l'Empresa de Gavà.

8 de novembre:

9:30 a 13:30h - Gestió econòmica d'empreses d'economia social

Durada: 8 i 15 de novembre, 2 sessions de 4 hores.

Continguts: La naturalesa de la informació econòmica i financera de l'empresa. La interpretació de les dades econòmiques i financeres. 

  • La naturalesa de la informació econòmica i financera de l'empresa
  1. Principis bàsics de comptabilitat. El PGC de cooperatives. Els Comptes anuals.
  2. La situació patrimonial: el balanç de situació.
  3. Els resultats de l'empresa: el compte de resultats.
  • La interpretació de les dades econòmiques i financeres
  1. Principis d'anàlisi financera
  2. Els costos a l'empresa cooperativa
  3. Prendre decisions a través de les dades: el llindar de rendibilitat

Objectius:

  • Conèixer el tractament tècnic que es dóna a la informació econòmica i financera de l'organització
  • Aprendre a interpretar les dades econòmiques i financeres de l'organització
  • Conèixer els fonaments de la gestió financera
  • Conèixer com funciona la comptabilitat, què són els comptes anuals i l'existència del Pla General Comptable adaptat a les cooperatives
  • Conèixer com s'utilitzen les dades econòmiques per avaluar la posició de l'organització, les diferents tipologies de costos i algunes aplicacions pràctiques

Ponent: Federació de Cooperatives de Treball de Catalunya

Places limitades: inscriu-t'hi aquí!

Lloc: Centre de Promoció Econòmica del Prat

9 novembre:

13:00h a 16:00h -  Com fer més atractiu el meu projecte per atraure noves col·laboracions amb altres organitzacions?

Aquesta sessió de treball és la primera d'un total de 3 sessions destinades a acompanyar projectes perquè detectin noves col·laboracions amb altres organitzacions i/o consolidin els vincles amb aliats ja detectats. 

Programa Consolidant Vincles

  • Sessió 1: Divendres 9 de novembre (13-16h), de la mà de Holon. Col·laboració motivada: Com fer més atractiu el meu projecte per atraure noves col·laboracions amb altres organitzacions?
  • Sessió 2: Divendres 23 de novembre (13-16h), de la mà de Holon. Sumant forces: Què pot aportar cadascun dels col·laboradors detectats?
  • Sessió 3: Dijous 10 de gener (13-16h), de la mà del CoboiLAB. Cartografia col·laborativa: Quins altres agents del territori ens poden aportar el que ens falta?

I amb el seguiment entre sessions de RSE Valor i Gestió, amb Mercè Torras.

Places limitades: inscriu-te aquí!

Lloc: Centre de Serveis de Sant Boi de Llobregat

9 de novembre:

9:30h a 14:00h - Demo Day de la Sant Feliu Maker League 2018 #SFML2018

La Sant Feliu Maker League 2018 (SFML 2018) és el programa d'innovació oberta impulsat per Aigües de Barcelona i l'Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat, que neix amb l'objectiu d'esdevenir un punt de trobada creatiu entre makers que ha tingut com a marc de la majoria de sessions Co-Innova Sant Feliu, el nou Centre Demostrador de Creació i Innovació Social i Tecnològica de Sant Feliu de Llobregat.

La lliga SMFL 2018 compta amb 15 participants makers que els uneix la seva passió per la tecnologia, l'artesania i el codi obert i 16 mentors i assessors especialitzats en business, innovació i cultura maker que han acompanyat als participants al llarg de tot el programa durant 50 dies per co-crear solucions innovadores a reptes plantejats envers el cicle integral de l'aigua.

Els participants a la Feliu Maker League 2018 han desenvolupat aquestes setmanes els seus projectes i aquest procés culminarà el 9 de novembre amb la celebració del Demo Day. La iniciativa SFML2018 busca atraure el talent a través de l'impuls de l'ecosistema emprenedor i la cultura do-it-yourself del municipi, i convida la ciutadania a la participació perquè puguin desenvolupar els seus propis projectes econòmics i empresarials. El projecte SFML 2018 és una col·laboració publicoprivada i co-creació entre l'Ajuntament de Sant Feliu i Aigües de Barcelona per fomentar la participació ciutadana, mitjançant la promoció de l'emprenedoria, la innovació oberta i la innovació social, dins l'àmbit de la seva activitat, amb l'objectiu d'aportar noves solucions a les necessitats de la ciutadania.

 Lloc: Torre del Roser de Sant Feliu de Llobregat

Aquesta acció està cofinançada pel Servei Públic d'Ocupació de Catalunya en el marc dels Programes de suport al desenvolupament local.  

Notícies relacionades:

ENVIAR PER EMAILCancel·lar enviament de correu
* Camps obligatoris
Enviar
Salta a la part superior