Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Link to ObjectExecute action
Salta al contingut
25/04/2019 13:51:54

Idioma

Identificació

Pàgina inicial de l'Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Cercador global

Menú superior

Menú principal

Sant Feliu Innova
Innovació i emprenedoria digital

Sant Feliu Innova - Innovació i emprenedoria digital

  09/11/2018
  Lectures: 207
  Aqualiu es proclama guanyador de la Sant Feliu Maker League 2018

  L'equip Aqualiu i el seu projecte Turbicheck guanyen la primera edició de Sant Feliu Maker League 2018, un projecte impulsat per Aigües de Barcelona i Sant Feliu Innova amb l'objectiu de promoure valors com la innovació, la sostenibilitat i la cultura #doityourself. Els encarregats de prendre aquesta decisió han estat Josep Maria Rañé, regidor de Noves Tecnologies de l'Ajuntament de Sant Feliu, María Monzó, directora d'Innovació d'Aigües de Barcelona, Xavier Verdaguer, representant d'Imagine, Ian Collingwood, cofundador de Pollen, i Tomas Díez, una de les figures de referència de Fab Lab Barcelona.

  L'equip Aqualiu, composat per Juan Carlos Rincón-Gallardo, David Saiz Vázquez i Rafa Miguel Galla, ha presentat Turbicheck, un sistema de filtratge dirigit al sector agrícola amb el que es pretén fer un ús de l'aigua més sostenible i responsable. Els membres del grup defineixen el seu prototip com "Una proposta que recolza la preservació dels recursos hídrics, donant accés a l'automatització de reg als petits i mitjans horticultors" que "evitarà el desgast dels equips dels agricultors i recol·lectarà l'aigua de la pluja" i pot ajudar a les persones usuàries a "complir les seves expectatives i necessitats". A més, Aqualiu proposa un model de negoci en què tots els actors implicats -makers, Ajuntament i agricultors- guanyin. Per últim, han destacat la necessitat d'aquest tipus d'iniciatives perquè "aquest planeta continuï sent blau".

  El programa ha comptat amb dotze makers que han desenvolupat projectes que vetllen pel medi ambient i el cicle integral de l'aigua en només cinquanta dies. La Maker League ha comptat amb els equips Hidrostage, Agora Team, Aqualid i Aqua Mainers, que han exposat idees innovadores i els prototips en els que han estat treballant.

  L'acte de cloenda ha comptat amb la presència del maker Tomas Díez. L'expert en Fab Lab ha exposat al públic la importància de les iniciatives maker i les Fab Cities per tal de reduir el consum accelerat i fer del nostre món un lloc més sostenible.

  Des de Sant Feliu Innova es vol agrair a tots els assistents la seva participació i als makers l'esforç i la implicació que han mantingut durant tot el projecte.

   

  Aquesta acció està cofinançada pel Servei Públic d'Ocupació de Catalunya en el marc dels Programes de suport al desenvolupament local.  

   

  Notícies relacionades:

  ENVIAR PER EMAIL
  * Camps obligatoris
  Enviar