Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Link to ObjectExecute action
Salta al contingut
14/07/2020 12:38:12

Idioma

Identificació

Pàgina inicial de l'Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Cercador global

Menú superior

Menú principal

Sant Feliu Innova
Innovació i emprenedoria digital

Sant Feliu Innova - Innovació i emprenedoria digital

04/12/2018
Lectures: 894
Celebrem la Trobada de la Comunitat 2020 per parlar de reptes d'innovació social i internacionalització a Sant Feliu

El passat dijous 29 de novembre, es va reunir la Comunitat 2020 amb una trobada plena d'activitats creatives i reflexives sobre l'smart city i la innovació social a Sant Feliu de Llobregat. Els membres del grup es van reunir a l'Edifici Co-innova per tal de debatre perspectives i aportar noves idees i visions envers al tema. La sessió va estar organitzada i dinamitzada per Jennifer Baños i Marion Charreau. 

L'acte va arrencar amb la intervenció del regidor Josep Maria Rañé, qui va aprofitar i presentar també la nova plataforma Decidim com "una oportunitat per impulsar la participació ciutadana i una manera per aportar idees a l'hora de la presa de decisions en alguns aspectes del soterrament". La Meritxell Valls, responsable tècnica en Participació Ciutadana a Sant Feliu, seguint la mateixa línia del regidor, va explicar que la ciutadania podria intervenir en el soterrament a través de la plataforma, decidint què edificar en els 100.000 metres quadrats d'espai que quedaran rere les obres i per sobre la via.

Però, tot i la formalitat d'aquestes intervencions, la base de l'acte van ser activitats dinàmiques, sobretot de caire artístic, que conduïen als assistents a la reflexió des d'un punt de vista crític i positiu alhora. El primer pas va ser que els assistents es coneguessin a través d'un intercanvi de preguntes que proposaven les dinamitzadores. La trobada va continuar amb la creació d'un Mapa d'idees d'Smart City, resultat d'un brainstorming en grups de quatre persones, on van sortir idees com la importància de la integració socio-cultural en una ciutat intel·ligent, el bé comú i la resiliència, a banda per suposat de la tecnologia com a eina, més que com a propi fi. 

La següent activitat va consistir en la visualització del Sant Feliu del futur en clau de projecció de ciutat destilant les idees aportades anteriorment, aterrant-les en reptes de ciutat i dibuixant un Sant Feliu Smart. En aquesta activitat es va fer especial incidència a la projecció internacional de la ciutat, ja que l'Ajuntament està treballant en l'elaboració del Pla de Projecció internacional de la ciutat. Aquestes reflexions dels membres de la Comunitat 2020 van ser indispensables per a finalitzar l'acte amb l'activitat "Dibuixem la nostra ciutat", on els participants van escollir de totes les propostes treballades, quines responien millor amb a un Sant Feliu del futur no tan llunyà, amb un Sant Feliu innovador, inclusiu, sostenible, transparent i resilient. Amb un Sant Feliu 2020. 

Aquesta acció està cofinançada pel Servei Públic d'Ocupació de Catalunya en el marc dels Programes de suport al desenvolupament local. També ha comptat amb el suport de l'Oficina Europa i Estratègia internacional de la Diputació de Barcelona

ENVIAR PER EMAILCancel·lar enviament de correu
* Camps obligatoris
Enviar