Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Link to ObjectExecute action
Salta al contingut
22/03/2019 23:10:57

Idioma

Identificació

Pàgina inicial de l'Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Cercador global

Menú superior

Menú principal

Sant Feliu Innova
Innovació i emprenedoria digital

Sant Feliu Innova - Innovació i emprenedoria digital

  15/03/2019
  Lectures: 74
  L'exyuzzer Alejandro Garcia en defensa de "Las Kellys"

  Els camins de l'emprenedoria són molt diversos. Les idees treballades es transformen en projectes. En ocasions, la seva aposta és un model empresarial amb un enfocament de mercat i que adopta la forma d'startup. Altres el vehicle més adequat per respondre a una inquietud col·lectiva és el cooperativisme i l'economia social i solidària. O bé, la resposta per prototipar un repte social més incipient pot ser una associació d'impuls que, amb un procés d'incubació i acompanyament, serveixen d'embrió de possibles cooperatives futures.

  Gràcies a l'emissió del documental "Hotel Explotación: Las Kellys" a la sessió de Cinefòrum del Cinebaix de Sant Feliu el passat 9 de març, hem pogut veure un concepte nou de mobilització i associació de persones per aconseguir un objectiu de millora social.

  A la sessió van assistir l'Alejandro García i a l'Eulàlia García del despatx LAIE ADVOCATS acompanyant al SINDICAT LAS KELLYS i donant suport al col·lectiu, amb el que, actualment,  treballen en la defensa del col·lectiu a nivell judicial i també les assessoren.

  Hem pogut parlar amb l'Alejandro Garcia, que va passar per Sant Feliu Innova l'any 2015 a través del programa d'emprenedoria de base tecnològica Yuzz. Ens presentava un projecte democratització de la informació en referència als drets laborals i de formació per a jove, en un context online. Allà, ja defensava que "Si els joves estudien el PLA GENERAL CONTABLE i els ràtios de rendibilitat econòmica de les empreses, com pot ser que al batxillerat no els ensenyin els seus drets laborals. Quan vagin a buscar feina, se'ls menjaran!".

  L'Alejandro ens parla de la seva vivència a Yuzz com una experiència molt enriquidora que el va ajudar a contactar amb diferents experts en el món de l'emprenedoria. Ens recorda persones que van canviar la seva filosofia emprenedora com Jose María Carrasco, locutor de radio nacional, que deia: "No paguis publicitat, si dius coses interessants la premsa parlarà de la teva idea", que el van animar a participar en diferents medis on va poder fer-se escoltar.

  L'emprenedor també menciona que va conèixer a persones amb gran trajectòria que li van donar perspectives d'emprenedoria molt interessants i comenta que va conèixer a un business angel  que va canviar la seva estratègia de marketing i va incloure la perspectiva del win-to-win en la seva comunicació. També va tenir un gran valor per ell conèixer els companys i companyes que compartien l'esperit de defensar una idea, col·laborar, intercanviar i aprendre de Sant Feliu Innova.

  Des d'aquell moment fins ara, no ha parat de depositar el seu coneixement a favor de la lluita dels drets dels treballadors i treballadores, especialment en aquells col·lectius més desfavorits als marcs laborals com és el cas de "Las Kellys".

  Alejandro Garcia ens defineix a "Las Kellys" com "la punta de la llança contra l'externalització i la defensa dels drets laborals en sectors altament feminitzats". Sens dubte, un col·lectiu amb empenta que vol canvis. Fins i tot, han arribat a proposar la "Llei Kelly" en defensa dels seus drets laborals i per tal de millorar les seves condicions de treball. També ens va parlar de "Hotel Explotación: Las Kellys" com un "producte que explica aquesta situació amb total fidelitat a la realitat" i és que aquest documental no és només una peça informativa, sinó una denúncia i una manera d'alçar la veu i fer visible a un col·lectiu que passava desapercebut, tot i que reuneix més de dues-centes mil dones tan sols a Espanya. L'emissió al Cinebaix va comptar amb una sessió de debat en la qual van participar "Las Kellys", la directora del documental Georgina Cisquella i Laie Advocats.

  "Las Kellys" han patit els efectes de l'externalització i moltes d'elles s'han quedat fora de les plantilles dels hotels, sense drets i exposades a l'acomiadament quan estan de baixa. Per això, fa un any i mig van decidir organitzar-se i reclamar els seus drets. La seva veu ha arribat al Congrés dels Diputats i al Parlament Europeu. Però, encara que siguin una peça imprescindible en el sector turístic, principal motor de la nostra economia, la llei encara no les recolza. Tot i així, continuen lluitant per empoderar-se i recuperar la dignitat i drets, contra les conseqüències que els ha portat la reforma laboral de 2012 i l'externalització de serveis.

  Ja per acabar, l'Alejandro Garcia ens recordava que és vital que "la ciutadania generi debat social" per defensar a tots aquells col·lectius desfavorits i donava les gràcies a totes aquelles persones de Sant Feliu que van anar a veure el documental dissabte i van desplaçar-se fins el Cinebaix per donar suport a "Las Kellys".

   

  Aquesta acció està cofinançada pel Servei Públic d'Ocupació de Catalunya en el marc dels Programes de suport al desenvolupament local.

  Notícies relacionades:

  ENVIAR PER EMAIL
  * Camps obligatoris
  Enviar