Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Link to ObjectExecute action
Salta al contingut
03/07/2020 00:40:35

Idioma

Identificació

Pàgina inicial de l'Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Cercador global

Menú superior

Menú principal

Sant Feliu Innova
Innovació i emprenedoria digital

Sant Feliu Innova - Innovació i emprenedoria digital

14/05/2020
Lectures: 413
L'Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat es mobilitza per a reduir l'escletxa digital

Des que es va decretar l'estat d'alarma al país i els centres educatius van haver de tancar per a donar pas a les classes confinades mitjançant teletreball, el percentatge d'alumnat que s'ha quedat en el camí ha estat especialment alt. La COVID-19 ha posat sobre la taula, i de manera ben clara, com la fractura digital impedeix que alguns alumnes no puguin exercir el seu dret a l'educació per falta de mitjans i capacitació digital, fonamentalment ordinador i connexió a Internet.

El passat 27 d'abril l'Ajuntament va fer lliurament de dos ordinadors de sobretaula al centre d'acollida Mirabolà, contribuint a reduir aquesta escletxa digital en la qual es troben els joves del centre ubicat al costat del Parc Nadal i així millorar la seva situació.

En la mateixa línea de contribuir a que els infants més vulnerables tinguin les mateixes oportunitats d'aprenentatge i puguin seguir les activitats del seu centre escolar fins a final de curs, l'Ajuntament ha adquirit 80 routers inalàmbrics de connexió wifi que lliurarà en els propers dies, conjuntament amb 80 targetes SIM que han estat donades per l'operadora Vodafone i seran distribuïts en els domicilis de cada família receptora així com els dispositius que també puguin proporcionar els centres educatius de la ciutat d' acord amb les necessitats detectades per cada centre.

En aquests moments on l'escletxa digital s'ha vist incrementada de manera exponencial, projectes d'economia social i solidària com el d'eReuse, amb nodes tant propers a nosaltres com Solidança, sens dubte poden marcar la diferència per treballar per una inclusió social amb components educacionals, cooperatius i d'economia circular.

Són moltes les iniciatives que estan lluitant en aquesta problemàtica, per exemple la plataforma Labdoo aporta també la seva solidaritat reciclant ordinadors per a distribuir-los a alumnes sense recursos. Aquesta xarxa social col·laborativa sense ànim de lucre distribueix portàtils reciclats i carregats amb aplicacions educatives a les escoles de tot el món.

Si la teva bretxa no és d'accés als mitjans tècnics recorda que des de Sant Feliu Innova et podem ajudar amb la teva capacitació digital!

ENVIAR PER EMAILCancel·lar enviament de correu
* Camps obligatoris
Enviar