Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Link to ObjectExecute action
Salta al contingut
01/06/2023 10:16:21

Idioma

Identificació

Pàgina inicial de l'Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Cercador global

Menú superior

Menú principal

Sant Feliu Innova
Innovació i emprenedoria digital

Arrenca PowerUP, l'acceleradora de videojocs de Sant Feliu

13/01/2021
Lectures: 2771
Arrenca PowerUP, l'acceleradora de videojocs de Sant Feliu

El dijous 14 arrenca PowerUP, l'acceleradora de videojocs de Sant Feliu, amb una sessió inaugural virtual que començarà a les 18.30 h. amb una presentació institucional a càrrec d'Oriol Bossa, Primer Tinent d'Alcaldia i President de l'Àrea de Govern Obert i Serveis Generals de l'Ajuntament Sant Feliu de Llobregat. 

A continuació intervindrà Daniel del Olmo, coordinador del programa d'acceleració, que situarà als assistents en les característiques i organització d'aquesta iniciativa pionera en l'acceleració de projectes d'emprenedoria relacionats amb els videojocs i l'oci digital interactiu. 

Seguidament tindran la paraula dues de les entitats que han recolzat la iniciativa nascuda a Sant Feliu de Llobregat. Per una banda, ENTI-UB la Universitat del Videojoc (l'Escola de Noves Tecnologies Interactives adscrita a la Universitat de Barcelona) com a co-impulsora de PowerUP i en nom de la qual intervindrà Richard Hebert i, d'altra banda, l'Asociación Española de Videojuegos (AEVI) que expressarà el seu suport amb la figura d'Arturo Monedero, el seu vicepresident. 

El santfeliuenc Raúl Garcia, amb un espectacular perfil professional especialitzat en el món dels videojocs en la vessant de negoci i màrqueting, i també component de la comunitat d'innovació ciutadana Sant Feliu 2020, conduirà aquest esdeveniment i presentarà els equips i projectes seleccionats.

Es poden qualificar d'èxit les primeres passes de PowerUP com a programa pilot d'acceleració d'emprenedoria centrat en els videojocs i l'oci digital interactiu ja que el número de persones emprenedores i projectes presentats han estat, respectivament, de 87 i 21. Finalment han estat seleccionats 7 projectes i 30 participants. 

També ha resultat una constatació positiva ha estat que les dones estan cada vegada més presents en el món de la creació i desenvolupament dels videojocs, ja que un 20% dels participants a PowerUP ho són. Aquesta dada mostra la transformació d'un sector en què la figura femenina és cada vegada més real i rellevant i on creix tant el número de programadores però també el de protagonistes lluitadores, valentes i empoderades. 

El gruix de la sessió inaugural de PowerUP es centrarà en la ponència "Videojocs i inclusió social: que tothom pugui gaudir de la cultura gamer", una presentació que anirà a càrrec del santfeliuenc, component de la comunitat d'innovació ciutadana Sant Feliu 2020 i responsable del Club Media Sant Feliu, Mikel Gómez Elzaurdia, i de María Rubio Méndez, coordinadora de l'organització Ludosofía, experta en videojocs i gènere i amb diverses publicacions sobre la comunitat gamer des d'una perspectiva feminista. La xerrada abastarà les diferents escletxes digitals en relació als videojocs, analitzant el fenomen tant a nivell econòmic i d'impacte sociològic com d'artefacte cultural. 

La sessió comptarà també amb altres convidats com Marisol López, Directora de l'Àrea de Cultura Digital Generalitat de Catalunya, Flavio Escribano, Gaming Research a la Fundació GECON o Ricard Benitez, del Servei d'Inclusió i Capacitació Digital de la Direcció General de Societat Digital i Secretaria de Polítiques Digitals de la Generalitat de Catalunya.

Aquest projecte compta amb AKB com a medi oficial de comunicació, medi digital especialitzat en videojocs i de reconegut prestigi a nivell nacional

L'enfocament de PowerUP, com a acceleradora temàtica especialitzada, es centrarà en la millora d'un videojoc en les àrees de disseny, producció, màrqueting i negoci. Tots els formadors i mentors d'aquest programa pioner són professionals de la indústria dels videojocs amb més de 15 anys d'experiència i docents de les escoles més prestigioses en formació reglada en matèria de videojocs com ENTI-UB i TecnoCampus. A més, comptarà amb una sèrie de workshops de reforç que, es definiran en  funció de les necessitats dels projectes seleccionats (Programació, Animació 2D / 3D o Modelatge 3D) i seran impartits per perfils professionals de la indústria dels videojocs amb experiència en empreses com Crema Games, Herobeat Studios, Ubisoft, Smilegate o Insomniac Games, entre d'altres.

PowerUP representa la consolidació de la dimensió comarcal i metropolitana de la nostra ciutat en l'acompanyament, acceleració i llançament de l'emprenedoria innovadora (digital, social, creativa?), sustentada principalment en una comunitat de joves amb talent i grans capacitats que construeix sinèrgies molt enriquidores pel seu futur professional i el potencial de Sant Feliu de Llobregat. Han estat 9 anys accelerant emprenedoria jove de base tecnològica mitjançant el programa Yuzz (2012-2017) i Explorer 'Jóvenes con Ideas' (2018-2019), en col·laboració amb el CISE de Santander Universidades, i liderant de la Xarxa d'Innovació Social Digital (XISC) del Baix Llobregat 2 edicions (2016 i 2017) de l'acceleradora de prototips d'innovació social "Baix Innova Social" (BIS). 

L'aposta de la ciutat de Sant Feliu per PowerUP es basa en la determinació de que el sector dels videojocs, els eSports, l'audiovisual i l'oci digital interactiu esdevindran un sector tractor de l'economia taronja, indústries culturals i creatives, a la ciutat. D'aquesta forma Sant Feliu de Llobregat s'incorpora a les ciutats com Barcelona, Màlaga o A Coruña que han fet una aposta decidida i pionera per aquest sector estratègic.

Gràcies al finançament de l'Àrea de Desenvolupament Econòmic de la Diputació de Barcelona l'any 2020, s'han pogut identificat i mapejar a la nostra ciutat dos àmbits emergents d'especialització intel·ligent i posant el focus estratègic en necessitats de desenvolupament basades en el coneixement: el sector audiovisual i media, amb forta tradició a la ciutat i molta vinculació a l'economia social, i el sector dels videojocs i els eSports.  

Amb els recursos que el programa provincial d'Estratègies per al desenvolupament econòmic local ha invertit en el projecte "Videojocs i e-sports: un sector tractor de l'economia" s'ha pogut definir aquest nou programa d'acceleració de talent jove.

L'Ajuntament de Sant Feliu, mitjançant el programa municipal d'innovació, ha emmarcat PowerUP en la iniciativa local de validació de prototips d'innovació urbana, Social Urban Lab, promovent el projecte juntament amb diferents actors locals i metropolitans i agents nacionals que van co-crear el prototip d'aquesta acceleradora.

També cal remarcar que aquesta participació destacada, de diversos agents, stakeholders i ens al projecte, s'ha portat a terme amb una perspectiva de quàdruple hèlix i, per tant, amb la col·laboració de la universitat, empreses disruptives del sector i actors d'innovació ciutadana com el Club Media de Sant Feliu.

Per tot això, PowerUP s'alinea amb la xarxa CatLabs d'innovació digital, social i col·laborativa, basada en les estratègies d'especialització intel·ligent RIS3CAT i amb l'objectiu d'articular un sistema d'innovació oberta, per i des del territori, i que permeti incorporar els usuaris des de l'inici, de manera que es puguin crear ecosistemes d'innovació disruptius i catalitzadors del canvi.

Innovadorxs, estudis de videojocs indies, emprenedorxs, freelancers i startups Media benvingudes al HUB d'Innovació Digital de Sant Feliu !

Aquesta acció està subvencionada per la Diputació de Barcelona en el marc de les Iniciatives territorials innovadores per al desenvolupament econòmic.

Més informació:

ENVIAR PER EMAILCancel·lar enviament de correu
* Camps obligatoris
Enviar
Salta a la part superior