Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Link to ObjectExecute action
Salta al contingut
08/02/2023 20:16:36

Idioma

Identificació

Pàgina inicial de l'Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Cercador global

Menú superior

Menú principal

Sant Feliu Innova
Innovació i emprenedoria digital

Dos formadors del punt TIC Sant Feliu al Barcelona Digital Talent.

13/04/2021
Lectures: 819
Dos formadors del punt TIC Sant Feliu al Barcelona Digital Talent.

El passat mes de març el Francisco Sánchez i l'Edgar Martín, dos dels nostres col·laboradors externs del Punt TIC, van assistir a una formació de formadors impartida pel Barcelona Digital Talent, una iniciativa per captar talent digital amb accions de sensibilització i reorientació de professionals i que compta amb l'impuls del Departament de Polítiques Digitals de la Generalitat.

Ciberseguretat, internet of things, intel·ligència artificial,...Us sona? Són alguns dels perfils més demandats i dels que hi ha mancances de professionals. I els Punts TIC, com agents del territori, poden fer xarxa i promoure l'accés a aquesta formació especialitzada en competències digitals, generant nou talent digital en el mercat laboral i reduint la bretxa de talent digital.

Dins la formació s'ha parlat de Big Data i Business Intelligent, CRM / ERP Consultant, Cloud, App i Web development. Segur que n'heu sentit a parlar, però,...sabeu a quins perfils i capacitats s'associen?

  • Big Data i Business Intelligent. Aquesta és una formació necessària per analistes de negoci, enginyers de dades, arquitectes i programadors de Big Data,...Persones que han de ser capaces de crear solucions disruptives i dominar el sistema de gestió àgil i constant que apareix en el desenvolupament de producte. 
  • CRM / ERP Consultant. Aquests perfils professionals treballen en la millora de la productivitat a partir de la recollida de dades sobre les activitats de treball i el fluxe de treball (ERP) i en el creixement de vendes mitjançant la millora en l'atenció al client (CRM). 
  • Cloud. La gestió de sistemes cloud inclou, per exemple, tasques de disseny o configuració d'entorns, plantilles d'execució automàtica, gestió de costos,...
  • App Development. Desenvolupament de noves aplicacions mòbils i integracions amb negocis i empreses.
  • Web Development. Desenvolupament de recursos mitjançant llenguatges de programació basats en HTTP, generació i manteniment de webs i continguts.

Parlem amb el Francisco Sánchez i l'Edgar Martín, els dinamitzadors del punt TIC Sant Feliu que hi han assistit per tal de divulgar aquests coneixement posteriorment a Sant Feliu, perquè ens expliquin com ha estat aquesta formació. 

Quin ha estat el vostre interès per assistir a aquesta formació? Teníeu coneixements previs sobre alguna d'aquestes àrees?

F: He assistit a aquesta formació perquè tenia curiositat per veure-la en directe, ja que tracta de molts temes que tenen a veure amb les tecnologies actuals. La veritat és que hi havia algunes àrees que coneixia i d'altres no tant.

E. El meu interès per les noves tecnologies ve de temps enrere, ja que la meva formació és gairebé tota digital i el meu futur també va en aquest camí. També considero que en aquest àmbit ens hem de formar contínuament i que tota oportunitat d'aprendre i enriquir-me és única, a més a més aquesta pot constituir-se com a oportunitat laboral.

Un cop passada la setmana intensiva de formació que heu viscut, quina valoració en feu? A quin tipus de persones creieu que pot interessar-li?

F. La meva valoració és positiva perquè es veuen moltes coses en poc temps i coneixes una mica més aquestes tecnologies i les seves aplicacions tot i que faltaria molt més temps per poder-hi aprofundir amb detall. A mi mateix m'ha agradat tot plegat per l'àmplia visió de les tecnologies que es va explicar a les xerrades. En referència a les persones a les que pot interessar és molt ampli donat el ventall de professions relacionades amb elles, això sí el públic objectiu crec que no serà gens fàcil de seleccionar.

E. La formació ha estat principalment per a saber capacitar i assessorar a usuaris que puguin assistir a les xerrades per tal que puguin conèixer les diferents branques tecnològiques amb la finalitat de que puguin reciclar-se, o reinventar-se, professionalment o per prendre la millor opció per al seu futur. El tipus de perfil interessat en aquest tipus de taller, ha de ser aquella persona principalment curiosa, amb ganes d'aprendre en un àmbit tecnològic creixent i que no tingui molt clar que fer en el seu futur tot i que el món digital el motivi. També seria aconsellable tenir una mica de background sobre el tema.

L'edat en realitat no és un problema i ni els estudis previs (ciències, lletres?) tampoc, ja que sempre hi ha opcions més senzilles per a tenir un bon perfil digital i, fins i tot, guanyar-s'hi la vida.

Je hem explicat que l'objectiu és que feu transferència d'aquests continguts a la ciutadania de Sant Feliu. Quin impacte penseu que pot generar aquest coneixement a la ciutat? 

F. Depèn de l'enfocament que es  vulgui donar a la "transferència" del contingut de les xerrades. Com a mínim el que sí resultarà viable és poder donar una gran visió del món professionalitzador de les TIC, i les seves sortides, i els coneixements que hi ha darrere de cada branca d'especialització professional al voltant de les tecnologies. Aquesta informació pot interessar a qualsevol que tingui curiositat per les TIC i el món digital i vulgui ampliar coneixements sobre això. Pel que a les persones que ja incorporen una expectativa de  canvi de feina o reciclatge professional això s'hauria de complementar amb instruments i perfils més específics per aconseguir aconsellar i assessorar més a mida. 

E. La disrupció digital al municipi de Sant Feliu de Llobregat pot portar perfils més especialitzats, més riquesa, més competència i la generació de noves activitats econòmiques, això encaixa amb el projecte de pol digital d'economia creativa digital de Sant Feliu.

Els inicis dels punts TIC van servir per apropar les noves tecnologies a la població, un aspecte que cada cop sembla més assolit actualment. Creieu que l'evolució natural dels Punts TIC ha d'anar cap a l'especialització de continguts? Quin haurà de ser el paper dels dinamitzadors en els Punt TIC del futur?

F. Jo crec que els punts TIC haurien de ser com restaurants a la carta, on puguis demanar un "menú diari" o un plat a la carta, és a dir, que han de seguir apropant les noves tecnologies a l'abast de la població en general i a la vegada, també han de saber donar formacions o assessoraments "més tècnics i específics" de temes molt concrets i sota demanda. És per això, que la part d'especialització dels Punts TIC ha de seguir evolucionant cada dia més per poder donar un millor servei a la ciutadania.

Sobre el paper dels dinamitzadors dels Punt TIC del futur, tot depèn del valor que vulguem que tinguin els telecentres; sí únicament volem que siguin llocs on compartir o donar formació general del món de les tecnologies als ciutadans o volem arribar a crear comunitats vives d'usuaris del món tecnològic on poden tenir una formació i un assessorament més tècnics per poder estar informats de tots els canvis i potencial al món tecnològic i, fins i tot, nodes generadors de projectes d'innovació de quàdruple hèlix, connectat diversos agents i actors dels territoris.

E. Considero adient agafar aquest camí, ja que cada vegada més, el que demanden les persones és saber més sobre temes concrets, tenir una àmplia oferta de formació, xerrades, tallers i, sobretot, d'assessorament a mida. Els dinamitzadors han de continuar connectat coneixement i persones de la mà amb les tecnologies i tenint sempre en compte les tendències del món professional, el mercat laboral i els ecosistemes emprenedors.

Moltes gràcies, Francisco i Edgar! 

I ja sabeu! Si penseu que aquests àmbits de divulgació podrien servir per reorientar la vostra especialització professional estigueu atents, perquè durant els mesos de juny,  juliol i setembre s'impartiran aquests continguts a la ciutadania de Sant Feliu que hi estigui interessada. En els propers mesos us explicarem amb més detall com s'organitzaran aquestes noves xerrades al nostre Punt TIC.


Més informació:

ENVIAR PER EMAILCancel·lar enviament de correu
* Camps obligatoris
Enviar
Salta a la part superior