Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Link to ObjectExecute action
Salta al contingut
06/12/2023 22:31:31

Idioma

Identificació

Pàgina inicial de l'Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Cercador global

Menú superior

Menú principal

Sant Feliu Innova
Innovació i emprenedoria digital

Coneixem les technogirls: SGirls, el grup de benjamines de Sant Feliu

20/04/2021
Lectures: 2188
Coneixem les technogirls: SGirls, el grup de benjamines de Sant Feliu

Avui us volem presentar un dels nostres grups de technogirls, el grup S-Girls, format per l'Alexia, la Carla i la Nagore. Totes elles han fet 10 anys, el mínim exigit per participar, durant l'execució del programa.

El Technovation Challenge es un programa internacional que busca potenciar habilitats i vocacions STEM en les noies, entre 10 i 18 anys, per trencar estereotips de gènere impulsant la detecció de talent femení. Fa tres anys que hi ha noies participants de Sant Feliu, però aquest és el primer any amb participants que han començat amb 9 anys i que han fet els 10 durant l'execució del programa. Són les technogirls més joves de Sant Feliu però han vingut amb molta empenta!

El grup de les S-Girls està format per l'Alexia, la Carla i la Nagore, estudiants de 4t de primària de l'escola Bon Salvador. Les hem volgut entrevistar junt amb la Vanessa Martinez, la seva mentora, just el dia que van acabar de lliurar el projecte, abans de la finalització del termini oficial! 

Com us van assabentar del programa? Va ser l'Alexia, la que el va conèixer, i com que li agrada la tecnologia va engrescar les seves amigues a participar-hi després de  comprovar que, per edat, podien apuntar-s'hi.

A la Carla li agraden molt els videojocs i quan li van parlar d'una activitat extraescolar de programació no s'ho va pensar. Mai havia programat ni havia fet cap app. De fet, ni tan sols tenen mòbil encara. Està molt contenta amb tot el que han fet i han après elles soles. "No em puc creure que ho hagi fet jo" , ens va dir. I a la Nagore li passa el mateix. Al principi pensava, "A la meva edat, jo puc programar una app?". Doncs ara ha vist que sí!  

S'ho han passat bé i han après moltes coses. Han vist que són capaces de fer allò que es proposin amb feina, dedicació i constància, que no hi ha res que no puguin intentar. Tenen clar que volen repetir l'experiència i engrescar altres companyes que per edat no han pogut participar aquest any. I coincideixen a més a donar les gràcies a la seva mentora, la Vanessa, que les ha estimulat i ajudat en tot el procés.

La Vanessa ha estat la seva mentora virtual, des de Blanes. Lluny en distància però molt propera en el tracte i completament entregada al grup. En el seu dia a dia es dedica al màrqueting i ha estat la seva primera experiència com a mentora d'un grup de nenes. Està molt sorpresa i orgullosa del seu equip. "Són petites però són molt grans, -ens ha dit-  i estic segura que aconseguiran qualsevol cosa que es proposin. Han tingut una implicació brutal. Els donava un video per mirar i ho feien i venien amb feina avançada. El pitch pràcticament l'han preparat elles soles i el van portar fet directament en anglès! Realment estic molt molt i molt orgullosa d'elles".

Doncs moltíssimes felicitats, S-Girls, perquè el premi més important d'aquest programa és just el que heu aconseguit: empoderar-vos i veure que podeu arribar on vulgueu.

Per acabar us deixem un tastet del que és la seva App, Ecotips, una app amb preguntes i respostes que ens ajuda a cuidar millor del medi ambient.


Notícies relacionades:

ENVIAR PER EMAILCancel·lar enviament de correu
* Camps obligatoris
Enviar
Salta a la part superior