Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Link to ObjectExecute action
Salta al contingut
20/07/2024 17:04:11

Idioma

Identificació

Pàgina inicial de l'Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Cercador global

Menú superior

Menú principal

Sant Feliu Innova
Innovació i emprenedoria digital

Cloenda final de les technogirls de Sant Feliu amb les seves 4 apps per millorar el món

05/07/2021
Lectures: 2678
Cloenda final de les technogirls de Sant Feliu amb les seves 4 apps per millorar el món

El passat divendres 2 de juliol les technogirls de Sant Feliu de Llobregat, participants al programa Technovation Girls amb quatre equips i amb catorze noies i quatre mentores, es es van trobar presencialment a les instal·lacions de CO-Innova_LAB Sant Feliu a la Torre del Roser, en una jornada de cloenda festiva per conèixer i desvirtualitzar les seves mentores i ensenyar i posar en valor tota la feina feta amb els responsables municipals. 

Technovation Girls és un programa, en format concurs internacional, que uneix l'emprenedoria i la tecnologia, on l'objectiu és que que les nenes i noies d'entre 10 i 18 anys aprenguin i apliquin les habilitats necessàries per resoldre problemes i reptes socials del món real a través de la tecnologia (crear una aplicació mòbil). 

Els quatre grups de technogirls (DIY Green Team Group, S-Girls, Gambaru i Sororitapp) van coincidir per primera vegada en presencial després d'una edició marcada per la pandèmia, on totes les activitats s'han desenvolupat de manera online i a distància,  per celebrar el final d'aquesta tercera edició del programa Technovation a Sant Feliu.

La coordinadora local del projecte, Txell Pedreño, va donar la benvinguda a les assistents, noies, mentores, i responsables municipals i va posar en valor les dificultats salvades en la realització a distància dels projectes durant tota l'edició 2020-2021.

Va ser un moment de fer balanç, en un any que ha suposat un rècord de participació dels equips catalans, amb 118 projectes presentats i que representen la meitat de la participació de projectes del conjunt d'Espanya, tal i com va indicar Esther Subias, responsable  del programa Technovation Challenge a Catalunya i que va agrair la implicació de Sant Feliu, que és la cinquena localitat catalana en nombre de grups participants, darrera Barcelona, Tarragona, Lleida i Reus.

Per part de l'Ajuntament, Aitor Rivera, regidor de Innovació i Tecnologies, Joventut i Dret a l'Habitatge, va donar les gràcies a totes les noies i mentores tota la feina feta mentre que Mireia Aldana, regidora d'Educació i Infància i d'Urbanisme, va agrair també el suport de les escoles locals al programa fent-ne difusió entre les seves alumnes i desitjant que, mica en mica, s'incorporin més escoles del municipi al projecte. Finalment, Flavia Reina, Presidenta de l'Àrea de Drets de Ciutadania i Polítiques Socials i Regidora de Serveis Socials, Ciutadania de Procedències Diverses i Convivència i Activitats, va posar en valor el fet que noies tan joves tinguéssin tantes ganes de voler millorar i canviar el món que les envolta.

Els quatre grups de nenes van presentar la demo de la seva App i van explicar-la juntament amb les seves mentores. David Clavera, mentor de les DIY Green i Àurea Cors, mentora de Gambaru, van poder assistir presencialment a la jornada, mentre que Vanessa Martínez de les S-Girls es va connectar per videoconferència per poder compartir aquesta jornada amb el seu grup i, Lucía de la Torre, mentora del grup Sororitapp va enviar un vídeo per agrair al seu equip tota la implicació i feina feta.

Tant mentores com technogirls van rebre un diploma de reconeixement per la seva participació i implicació en el projecte. Les mentores, a més, van rebre per part de Sant Feliu Innova un "Felici", la moneda/token social de la Comunitat d'emprenedorxs innovadorxs i impressa en 3D, en agraïment per la seva participació voluntària en el projecte i que va ser presentada per Pablo Muiño, responsable del programa municipal Sant Feliu Innova.

Us en recordeu dels quatre grups i les seves Apps?

  1.  El grup de les DIY Green Team Group, format per la Carla, la Irene, la Selena i la Vega, alumnes de 6è de primària de l'escola Verge de la Salut, amb els seus mentors l'Ainhoa i el David. Tenen clar que cal millorar el medi ambient i per això ens han proposat una app amb un minijoc per què els més petits aprenguin a reciclar correctament: DIY Grenn
  2. El grup Gambaru, format per l'Anna i la Laia, alumnes de 2n ESO de l'Escola Mestral, amb la seva mentora, l'Àurea. Ja havien participat en altres edicions del programa i aquest cop han volgut pensar en una app que serveix per posar en contacte a voluntaris amb associacions, l'app Good People
  3. El grup de les S-Girls, les més petites de totes, que tot just han fet 10 anys per poder participar al programa: L'Alèxia, la Carla i la Nagore, estudiants de 4t de primària de l'Escola Bon Salvador, que han tingut com a mentora a la Vanessa. Amb la idea de millorar el medi ambient, han preparat la seva app "Ecotips" com un joc de preguntes i respostes on ens ensenyen què cal fer per tenir cura del nostre entorn.
  4. El grup Sororitapp, format per la Carla, l'Edurne, l'Elena i la Mireia, alumnes tambè de 6è de primària de l'Escola Verge de la Salut, amb la seva mentora Lucía. Els preocupa la violència masclista i han volgut fer una app, Sororitapp, per oferir informació i acompanyament a les noies que ho necessitin, amb enllaços a diferents publicacions i professionals.

La jornada va acabar amb un petit joc de preguntes i respostes, format quiz digital (en concret Kahoot!), sobre els grups i les seves mentores… Qui fa castells? Qui té una fura com a mascota? A qui li agraden els coets espacials? Un moment divertit de relax abans de la dinàmica que va posar punt final a la jornada.

En breu començarem a preparar l'edició 2021-2022 del Technovation Girls a Sant Feliu, on segur que seguim coneixent noves propostes de les technogirls santfeliuenques per millorar el nostre món. 

Notícies relacionades:

Salta a la part superior