Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Link to ObjectExecute action
Salta al contingut
03/10/2023 21:29:28

Idioma

Identificació

Pàgina inicial de l'Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Cercador global

Menú superior

Menú principal

Sant Feliu Innova
Innovació i emprenedoria digital

El col·legi Mare de Déu de la Mercè segon premi a la innovació a nivell estatal a la Gran Final FIRST LEGO League

08/07/2021
Lectures: 2698
El col·legi Mare de Déu de la Mercè segon premi a la innovació a nivell estatal a la Gran Final FIRST LEGO League

Una de les línies de treball del programa municipal d'innovació és la visibilitat i el recolzament a aquelles iniciatives i experiències d'innovació educativa que es porten a terme a Sant Feliu de Llobregat. Al llarg d'aquests anys diferents projectes de l'Escola Mestral, l'Escola d'Adults CFA Mestre Esteve, l'Escola Verge de la Salut o l'Escola Arquitecte Gaudí, entre d'altres, han incorporat aquesta vessant innovadora.

Avui parlarem d'un exemple paradigmàtic d'aquest talent disruptiu que es crea a la nostra comunitat educativa local. El grup d'alumnes "TANDEBOTS" de l'escola Mare de Déu han guanyat el 2on. premi al millor projecte d'innovació a la gran final de la FIRST LEGO League Espanya. 

El Col.legi Mare de Déu de la Mercè de Sant Feliu de Llobregat es defineix com a centre innovador, transformador i en constant actualització. La seva missió atén a la formació i la millora continuada a partir de l'acompanyament de l'alumnat, fomentant en els eixos del seu model pedagògic el treball competencial, l'atenció a la diversitat, el plurilingüisme, les noves metodologies, l'ús de les TIC, el benestar emocional, la col·laboració amb altres centres i institucions, i la relació família-escola i innovació educativa. De fet, docents d'aquesta escola, com Jose Luis Parrado, Òscar Escobar o en Xavi Cortés, ja han estat protagonistes alguna de les nostres notícies destacant activitats innovadores que porten a terme a les seves classes.

Seguint aquesta missió d'impulsar i potenciar les competències STEAM i l'emprenedoria social,  un grup d'alumnes de 3r i 4t d'ESO del col.legi, format per quatres noies i dos nois, els TANDEBOTS, han desenvolupat un projecte anomenat "PLOGGBING".

Aquest projecte consisteix en una aplicació per a telèfons mòbils (APP) i que organitza trobades amb gent gran per anar a caminar als espais naturals de la ciutat i recollir, a la vegada, la brossa que hi pugui haver en l'entorn (acció que es coneix com a "ploggin").

Segons la quantitat d'hores caminades i la quantitat de brossa recollida, s'estableix un rànquing i s'atorga una puntuació que es podrà bescanviar per vals de comerç local (cinema, teatre, gimnàs, piscina, …).

Aquesta iniciativa respon a una de les grans necessitats detectades com a conseqüència de la pandèmia, tant a nivell global com local: l'atenció a la gent gran i el seu acompanyament i socialització; i a més a més, vol contribuir a reactivar el comerç de la ciutat i vetllar per la cura del medi ambient en l'entorn proper.

Així doncs es tracta d'un projecte que potencia dos grans Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS): la salut i benestar i la vida d'ecosistemes terrestres.

Enguany TANDEBOTS van presentar el seu projecte a la FIRST LEGO League (organitzat per Fundación Scientia). El primer reconeixement va arribar el passat mes de maig, van estar guardonats amb el 1r premi dels quatre finalistes d'escoles de Catalunya celebrat a la UAB i el qual van recollir el dia 17 de juny.

 
També a mitjans de juny el Regidor d'Innovació i Tecnologies, Aitor Rivera, va visitar l'escola per conèixer de primera mà el projecte "PLOGGBING" i establir un lligam local amb la iniciativa. 

Rebuda dels TANDEBOTS al Regidor d'Innovació i Tecnologies Aitor Rivera per presentari el projecte "PLOGGBING"

La gran final estatal de la First LEGO LEAGUE va tenir lloc els dies 26 i 27 de juliol  a Tenerife, i van participar 51 equips procedents de 25 Tornejos Classificatoris de tot l'Estat per posar en comú els seus Projectes d'Innovació, els seus Robots i la integració dels Valors FIRST (descobriment, innovació, impacte, inclusió, col·laboració). 

Per tal de poder sufragar les despeses del viatge a Tenerife i l'estada de l'equip des de l'escola van posar en marxa una campanya de crowdfunding a través de la plataforma www.gofundme.com

L'Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat, a través del seu programa municipal d'Innovació i com a entorn d'incubació i acceleració d'iniciatives d'innovació social i ciutadana, mitjançant el programa de validació de prototips d'innovació urbana "Social Urban Lab", també va voler contribuir a que aquesta iniciativa es pogués dur a terme, i els TANDEBOTS poguessin mostrar a la gran final tot el seu talent made in Sant Feliu. En el marc d'aquest recolzament a la iniciativa es produirà també, al setembre, una presentació i demostració formal del projecte d'aquestes joves emprenedores a una representació tècnica-política de l'Ajuntament, per analitzar la seva experimentació en l'entorn real de la ciutat. 

 
Els TANDEBOTS a la gran final  estatal de la FLL

Una vegada més el projecte "PLOGGBING" va ser guardonat, en aquesta ocasió amb el 2n Premi al millor projecte d'Innovació.

 
2º Premi Vertix Grup Immobiliari al Projecte d'I Innovació: Equip 41-Tandebots 

Des de l'Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat ens sentim molt orgullosos del talent que tenim a la nostra ciutat i volem felicitar a aquest grup de joves pel seu esforç i esperit emprenedor social, així com al professorat i l'escola que els ha acompanyat i recolzat en aquest procés demostrant la seva aposta per un futur disruptiu e innovador.

Enhorabona Tandebots!

 

Notícies relacionades:

ENVIAR PER EMAILCancel·lar enviament de correu
* Camps obligatoris
Enviar
Salta a la part superior