Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Link to ObjectExecute action
Salta al contingut
27/09/2023 08:17:22

Idioma

Identificació

Pàgina inicial de l'Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Cercador global

Menú superior

Menú principal

Sant Feliu Innova
Innovació i emprenedoria digital

El col·legi Mare de Déu de la Mercè presenta el projecte premiat PLOGGBING a l'Ajuntament

30/09/2021
Lectures: 2712
El col·legi Mare de Déu de la Mercè presenta el projecte premiat PLOGGBING a l'Ajuntament

Una de les línies de treball del programa municipal d'innovació és la visibilitat i el recolzament a aquelles iniciatives i experiències d'innovació educativa que es porten a terme a Sant Feliu de Llobregat.

Ahir va ser el torn del projecte PLOGGBING, portat a terme per un grup d'alumnes del col·legi Mare de Déu de la Mercè, segon premi a la innovació a nivell estatal a la Gran Final FIRST LEGO League

La sessió es va plantejar com una devolució a la ciutat, representada per l'Ajuntament, del projecte d'innovació educativa. 

Aquesta presentació i demostració formal del projecte d'aquestes joves emprenedores a l'Ajuntament també va facilitar poder analitzar la seva possible experimentació en l'entorn real de la ciutat. 

Els alumnes, les seves famílies i una part de l'equip docent i directiu de l'escola, entre els quals es trobaven, Òscar Escobar i Jose Luis Parrado van explicar amb detall tant el projecte com l'experiència col·lectiva que va suposar, a una representació política i tècnica municipal. 

L'alcaldessa Lídia Muñoz i els regidors d'Innovació i Joventut, Aitor Rivera, i d'Educació, Mireia Aldana, van realitzar diverses preguntes als alumnes i docents guanyadors. 

A nivell tècnic va ser l'equip del programa Sant Feliu Innova qui va emmarcar el projecte dins del programa "Social Urban Lab" de CO-Innova Sant Feliu, iniciativa orientada a recolzar projectes d'innovació social digital. 

Aquest projecte consisteix en una aplicació per a telèfons mòbils (APP) i que organitza trobades amb gent gran per anar a caminar als espais naturals de la ciutat i recollir, a la vegada, la brossa que hi pugui haver en l'entorn (acció que es coneix com a "ploggin").

Segons la quantitat d'hores caminades i la quantitat de brossa recollida, s'estableix un rànquing i s'atorga una puntuació que es podrà bescanviar per vals de comerç local (cinema, teatre, gimnàs, piscina, …).


Aquesta iniciativa respon a una de les grans necessitats detectades com a conseqüència de la pandèmia, tant a nivell global com local: l'atenció a la gent gran i el seu acompanyament i socialització; i a més a més, vol contribuir a reactivar el comerç de la ciutat i vetllar per la cura del medi ambient en l'entorn proper.

Així doncs es tracta d'un projecte que potencia dos grans Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS): la salut i benestar i la vida d'ecosistemes terrestres.

Per tal de poder sufragar les despeses del viatge a Tenerife i l'estada de l'equip des de l'escola van posar en marxa una campanya de crowdfunding a través de la plataforma www.gofundme.com

L'Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat, a través del seu programa municipal d'Innovació i com a entorn d'incubació i acceleració d'iniciatives d'innovació social i ciutadana, mitjançant el programa de validació de prototips d'innovació urbana "Social Urban Lab", també va voler contribuir a que aquesta iniciativa es pogués dur a terme, i els TANDEBOTS poguessin mostrar a la gran final tot el seu talent made in Sant Feliu

Els alumnes guanyadors, 4 noies i 2 nois, van rebre un Felici (CO) simbòlic pel seu esforç comunitari. Els "FELICIS" o "CO" són el prototip de moneda social de la Comunitat CO-Innova Sant Feliu.

Felicitem novament a aquest grup de joves amb aquest esperit emprenedor i també al professorat de l'escola per recolzar l'emprenedoria social i la innovació tecnològica, orgullosos com a ciutat de tenir aquest talent a Sant Feliu!

 

Notícies relacionades:

ENVIAR PER EMAILCancel·lar enviament de correu
* Camps obligatoris
Enviar
Salta a la part superior