Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Link to ObjectExecute action
Salta al contingut
30/05/2023 00:35:06

Idioma

Identificació

Pàgina inicial de l'Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Cercador global

Menú superior

Menú principal

Sant Feliu Innova
Innovació i emprenedoria digital

Sant Feliu compta amb 2 nous agents de desenvolupament local: Lidia Alonso i Esteve Masplà

04/02/2022
Lectures: 2456
Sant Feliu compta amb 2 nous agents de desenvolupament local: Lidia Alonso i Esteve Masplà

L'Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat compta amb 2 nous agents d'ocupació i desenvolupament econòmic local (AODLs). Treballaran al laboratori d'innovació urbana CO-Innova_LAB Sant Feliu (edifici de la Torre del Roser)

Lidia Alonso és la l'Agent d'Innovació, nous formats d'emprenedoria i especialització intel·ligent, i serà l'encarregada de l'impuls de l'emprenedoria innovadora orientada a la missió de transformació econòmica de la ciutat, identificant i potenciant determinats àmbits d'especialització i investigació per conformar un pol d'innovació (DIH) i desenvolupament al territori.

Esteve Masplà és el nou Agent de Transformació digital i promoció de l'atracció de sectors productius emergents, que centrarà el seu dia a dia en l'atracció d'inversió productiva i la localització de noves iniciatives empresarials amb component disruptiu, connectant-les i interrelacionant-les des del punt de vista de la innovació.

La tasca de Lidia serà doncs generar innovació productiva (concentració, acceleració i incubació, transferència) i la d'en Esteve connectar-la (atracció, localització, connexió i xarxes).

El Pla de treball de la Lidia incorpora treballs i actuacions per fomentar l'acceleració d'emprenedoria innovadora, com és la de base tecnològica, en el marc d'un ecosistema local d'innovació. Les línies de treball prioritzades són: la identificació de determinats àmbits d'especialització per conformar un pol d'innovació digital (DIH); l'impuls a l'acceleració i incubació de projectes d'emprenedoria de sectors de nova economia; el suport i l'acompanyament al testeig de noves solucions d'startups i noves empreses innovadores; i l'impuls de nous formats d'emprendre. Entre les actuacions també donarà impuls a iniciatives incloses dins del Pla d'Actuació del Mandat com és el foment de l'emprenedoria amb perspectiva de gènere.

El Pla de treball d'Esteve incorpora treballs i actuacions pel foment de la transformació digital a les empreses, així com l'atracció d'inversió productiva i la localització de noves iniciatives empresarials amb component disruptiu i alt valor afegit, connectant-les i interrelacionant-les des del punt de vista de la innovació. Les linies de treball prioritzades són: la captació i localització de projectes d'innovació, talent i empreses emergents a la ciutat; l'assessorament i acompanyament en transformació digital, i la seva transferència i valorització, al teixit productiu local; la promoció i l'impuls de la intraemprenedoria empresarial (emprenedoria corporativa); i l'articulació i dinamització de comunitats multi-agent d'innovació oberta empresarial orientades a reptes corporatius i de territori. Entre les actuacions també donarà impuls a iniciatives incloses dins del Pla d'Actuació del Mandat com és la consolidació de l'ecosistema local d'innovació amb capacitat tant per a la captació com per a la retenció, l'impuls i la connexió del coneixement.

Ambdós plans de treball estan relacionats amb el foment de la innovació digital i es sustenten tant en l'Agenda Urbana de Catalunya (AUC) com en el en el punt 9.1 de l'Agenda Urbana espanyola (AUE) "Favorecer la sociedad del conocimiento y avanzar hacia el desarrollo de las ciudades inteligentes (Smart cities), l'ODS i 9.5 "investigació científica, capacitat tecnològica", així com la NAU nova agenda urbana internacional (66; 150; 151; 157) i l'Agenda urbana europea en el seu apartat de partenariats "Transició digital (Smart Cities)". Els AODLs integraran a l'estratègia de la ciutat i a l'Agenda Urbana 2030, diversos reptes d'innovació, vinculant creixement econòmic, col·laboració público-privada i ecosistemes locals d'innovació mitjançant els reptes socials i empresarials a través de la innovació.

Els dos agents treballaran també en l'impuls dels 3 sectors estratègics identificats com a emergents, i que conformaran els vectors principals de CO-Innova_LAB Sant Feliu com a centre de referència en matèria d'innovació:

  • Economia taronja (ICC) digital
  • Economia platejada i de les cures, sector sociosanitari i del benestar, serveis relacionats amb la salut i vida digna. 
  • Economia del coneixement: Talent, aprenentatge, soft skills i innovació educativa.

També formaran part de les tasques dels dos agents tant el re-impuls del projecte RSInnova  dinamització de les diferents comunitats d'innovació (Open Sant Feliu) de la ciutat. 

En definitiva, el programa municipal d'Innovació ha comptat amb agents d'ocupació i desenvolupament econòmic local (AODLs) des de 2008 i aquestes dues incorporacions permetran seguir fent desenvolupament econòmic local des de la innovació.


"Aquesta acció està subvencionada pel Servei Públic d'Ocupació de Catalunya i l'FSE en el marc dels Programes de suport al desenvolupament local".


 

Notícies relacionades:

ENVIAR PER EMAILCancel·lar enviament de correu
* Camps obligatoris
Enviar
Salta a la part superior