Com ja vam comentar anteriorment, el projecte "ECO-MEDIA, formació inclusiva en creació audiovisual i mèdia" és una iniciativa singular i innovadora, impulsada pel programa municipal Sant Feliu Innova, que s'adequa a les necessitats socials de la ciutat de Sant Feliu i s'adreça a 11 joves, dels quals quatre són noies.
ECO-MEDIA, organitzada per l'associació Sant Feliu Film Office i amb la col·laboració de BiiVisual, es planteja com una formació capacitadora en el sector audiovisual per a joves entre 16 i 24 anys, de la ciutat i la comarca, fora del sistema escolar, per tal que puguin conèixer de primera mà, per una banda, com s'estructura el sector audiovisual i quines són les principals branques laborals en les quals es poden formar per acabar-hi treballant i, per un altre costat, els fonaments bàsics teòric-pràctics de l'audiovisual.
El projecte a més de la formació teòrica, compta amb una sèrie de pràctiques vinculades a la capacitació 'learning by doing' , en aquesta ocasió els joves participants del programa han pogut visitar l'estudi de fotografia de fotografia de BiiVisual, i la Mariem ens explica la seva experiència:
Els dies 2 i 3 de febrer vam realitzar una visita a l'estudi de Bea, Biivisual, la professora que s'encarrega de la nostra formació en el curs d'ECO Media. Està situat a Barcelona, i tant el primer com el segon dia vam estar tot el matí allà.
El primer dia de la visita consistia a posar en pràctica més o menys com utilitzar una càmera fotogràfica, les diferents configuracions que posseeix, i com utilitzar les llums al nostre favor per a fer una foto creativa. Al principi de la jornada Bea ens va anar ensenyant el funcionament d'una càmera, com posar les llums, etc. i finalment acabem fent les fotos de presentació del que seria el nostre grup H2O.

De primeres comencem a deixar fluir la nostra creativitat, i comencem a fer fotos que ens semblaven adequar-se al tema d'H2O (HISTÒRIES OCULTADAS).

El segon dia va ser tot més fluid, ja no era tant com la primera vegada a tocar una càmera, i vam trigar menys a muntar el trípode i la càmera. Aquest dia Bea va decidir deixar-nos fer i provar el que volguéssim amb la càmera i les llums. De manera que cadascun podia fer fotos i experimentar amb les llums i veure quina manera li agradava més. Alguns del grup vam fer de model, una persona feia les fotos, i la resta posaven les llums o les movia de manera que reflectissin de la millor manera al model. I intercanviem llocs al llarg del dia.
L'experiència d'anar a un estudi i fer fotos amb una càmera professional, un fons i llums durant dos dies va ser bastant interessant i ens va servir molt per a posar en pràctica el que Bea ens havia ensenyat dies anteriors sobre com fer fotos. I el fet que també es poden fer fotos molt fanfarrones sense molt de pressupost és una cosa excepcional.
Gràcies Mariem per la teva visió, continuarem explicant la resta d'experiències narrades pels propis protagonistes!
Aquesta acció està subvencionada per l'Àrea Metropolitana de Barcelona dins del Pla "ApropAMB" i del programa "Reforç educatiu, digital i inclusiu - Labora jove".
"Aquesta acció està subvencionada pel Servei Públic d'Ocupació de Catalunya i l'FSE en el marc dels Programes de suport al desenvolupament local".
Notícies relacionades: