Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Link to ObjectExecute action
Salta al contingut
19/07/2024 08:22:23

Idioma

Identificació

Pàgina inicial de l'Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Cercador global

Menú superior

Menú principal

Sant Feliu Innova
Innovació i emprenedoria digital

Taronja, platejada i del coneixement, les 3 economies emergents de Sant Feliu (1)

17/06/2022
Lectures: 4430
Taronja, platejada i del coneixement, les 3 economies emergents de Sant Feliu (1)

Ja ha passat molt de temps des de la primera identificació, el 2019, dels videojocs, l'audiovisual i el media com un sector tractor de l'economia taronja (indústries culturals i creatives) digital a Sant Feliu.


Cal una actualització. Com ha avançat aquesta tendència? S'ha fet real? Han aparegut d'altres sectors econòmics emergents amb potencial tractor i transformador a la ciutat? Quins actors i agents han esdevingut claus?

Recapitulem. 

Des de finals del 2019 el programa municipal Sant Feliu Innova de l'Ajuntament de Sant Feliu ha identificat 3 dimensions temàtiques de la innovació considerades estratègiques a nivell socioeconòmic per a la ciutat: 

  1. Economia taronja i indústries culturals i creatives (ICC) digitals: audiovisual, videojocs, esports electrònics?
  2. Economia platejada i sector sociosanitari i del benestar i les cures
  3. Talent, aprenentatge i gestió del coneixement

Els dos primers són sectors d'activitat econòmica emergents que ja han comptat amb l'impuls de l'Ajuntament, amb programes de d'incubació i acceleració, de capacitació, diverses jams i una estratègia d'especialització (audiovisual, videojocs i eSports) i de concentració i atracció de talent en el primer cas (economia taronja), i amb un mapeig i la posada en marxa d'un living lab sociosanitari i de benestar en el segon (economia platejada i de les cures).

El tercer vector (talent, aprenentatge i gestió del coneixement) és transversal i s'està treballant en el marc del projecte "Social Urban Lab" del programa municipal Sant Feliu Innova, una iniciativa que posa la ciutat com a territori d'experimentació i testeig de diferents iniciatives. En 2021 s'ha portat a terme la conceptualització d'un Laboratori d'Innovació Educativa de la ciutat de Sant Feliu de Llobregat. Aquest living lab local especialitzat amb vocació d'espai relacional i d'acceleració oberta al voltant del talent, l'aprenentatge, la relació entre learnability i innovació, el desenvolupament de competències i el coneixement amb els diferents agents i actors (comunitat educativa, empreses i organitzacions, ciutadania?) de la ciutat de Sant Feliu de Llobregat i amb influència i connexions a l'entorn comarcal i metropolità, està explorant aquest 2022 qüestions relacionades amb l'aprenentatge d'alt rendiment.

En definitiva, tres iniciatives territorials innovadores per al desenvolupament econòmic de Sant Feliu de Llobregat que s'estan treballant en el període 2019-2023. Actuacions que aposten per sectors econòmics emergents i que incorporen nous models, enfocaments i metodologies d'intervenció en el desenvolupament econòmic local a la ciutat, capaços de generar impactes de valor al territori, el teixit socioeconòmic i les persones. 

Projectes, actuacions i dispositius d'innovació social, digital i urbana que han comptat amb el recolzament d'administracions supralocals com la Generalitat de Catalunya, la Diputació de Barcelona i l'Àrea Metropolitana de Barcelona. 

En propers lliuraments farem una aproximació global a cadascuna d'aquestes tres economies emergents a la ciutat de Sant Feliu. 

Aquesta acció està subvencionada pel Servei Públic d'Ocupació de Catalunya i l'FSE en el marc dels Programes de suport al desenvolupament local.

Aquesta acció està subvencionada per la Diputació de Barcelona en el marc de les Iniciatives territorials innovadores per al desenvolupament econòmic.

Aquesta acció està subvencionada per l'Àrea Metropolitana de Barcelona dins de diversos programes del Pla "ApropAMB".

Més informació:

Salta a la part superior