Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Link to ObjectExecute action
Salta al contingut
23/07/2024 08:27:01

Idioma

Identificació

Pàgina inicial de l'Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Cercador global

Menú superior

Menú principal

Sant Feliu Innova
Innovació i emprenedoria digital

Finalitza FEMPower UP Sant Feliu, la primera incubadora de videojocs amb perspectiva de gènere a nivell nacional, impulsada per Sant Feliu Innova

06/07/2022
Lectures: 3908
Finalitza FEMPower UP Sant Feliu, la primera incubadora de videojocs amb perspectiva de gènere a nivell nacional, impulsada per Sant Feliu Innova

El passat dimecres 29 de juny es va celebrar al laboratori d'innovació ciutadana, CO-Innova Lab, l'acte de tancament de FEMPower Up Sant Feliu, la primera incubadora de videojocs amb perspectiva de gènere a nivell de tot l'estat.

L'esdeveniment va comptar amb més de 80 professionals de la indústria del videojoc, estudiants, participants mentoritzades, mentores i institucions; 50 persones van assistir online i més de 30 en presencial.

L'acte va comptar amb una àmplia representació política. Hi van participar l'alcalde, Oriol Bossa; Aitor Rivera, quart tinent d'alcalde i regidor d'Innovació i Tecnologies; i Loren Rider, regidora de Feminismes i LGTBI.

La pionera iniciativa a nivell estatal i europeu per afavorir la inserció professional i laboral de dones (cis, trans i no binàries) a la indústria del videojoc, va presentar 5 projectes elaborats dins de programa.  

El tribunal estava composat per Marisol López, Directora General d'Innovació i Cultura Digital en Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya; Sara Borondo, periodista en premsa especialitzada en l'àmbit del videojoc amb més de 15 anys d'experiència, i Núria Gil, especialitzada en TIC, innovació i finançament públic i privat.

La directora executiva del programa FEMPower UP Sant Feliu  i professora de Tecnocampus, Alexandra Samper, va destacar l'acompliment dels objectius de programa on han participat un total de 45 persones: la inserció laboral directa d'algunes participants mentoritzades, la visibilització dins i fora de programa dels perfils sènior de les mentores de programa així com el de les pròpies emprenedores mentoritzades i la creació d'una comunitat i un espai segur on erradicar la por a l'error.

La vetllada va concedir tres mencions honorífiques entre les participants:
 

1. El projecte "The Value of a Moment" de l'equip de DevRoom Games, un videojoc costumbrista on s'encarna a una programadora de videojocs amb una veu en off que recorda a la del videojoc "What Remains of Edith Finch" i l'objectiu del qual és aconseguir lidiar amb aquesta veu per tal d'aconseguir augmentar l'auto-confiança.
  

2. El projecte Manitas Kitchen, on ajudem a Trexito, un tiranosaure rex que vol ser pizzer però té les potes molt curtes. El joc, que recorda mecànicament a Overcooked, ens conduirà a descobrir a través de l'humor i la cultura del "mem" que els dinosaures italians que dirigeixen el local, el financen de maneres molt sospitoses...
  

3. La novel·la visual Dormantia per a l'aprenentatge d'idiomes. En aquest videojoc ens endinsem en una escola de màgia, on personatges amb identitats de gènere diverses ens ensenyen castellà per a anglo-parlants i anglès a hispano-parlants.
 

Els tres projectes premiats gaudiran d'un stand, cartelleria, accés a esdeveniments interns de networking, la possibilitat d'exposar el resultat davant de Publishers (agents finançadors dins la indústria del videojoc) i presentaran resultats davant la comunitat de desenvolupadors a la fira IndieDevDay aquest mateix octubre.

FEMPower UP Sant Feliu ha esdevingut un espai de trobada per al col·lectiu femení del sector de les tecnologies, on els equips han pogut experimentar amb la creació i desenvolupament de videojocs sense por a l'error, i amb el suport tècnic i moral necessari per afavorir que brilli el talent preexistent.

L'Ajuntament de Sant Feliu, mitjançant el programa municipal de validació de prototips d'innovació urbana "Social Urban Lab" de Sant Feliu Innova, ha promogut FEMPower UP Sant Feliu, juntament amb diferents actors locals i agents metropolitans i estatals que van co-crear el prototip d'aquesta acceleradora/incubadora, amb l'impuls de Tecnocampus (Universitat Pompeu Fabra) i l'organització i coordinació de l'associació Totes Som Futur i d'Alexandra Samper. 

FEMPower UP ha comptat també amb el suport de l'Asociación Española de Videojuegos (AEVI), l'Asociación Española de Empresas Productoras y Desarrolladoras de Videojuegos (DEV), "The videogame incubation program in Barcelona" GameBCN, Level UP (Game Dev HUB), Out of the Blue Games, Imagnosis, Stega Studio i Make Good Art Agency.


Aquesta acció està subvencionada per l'Àrea Metropolitana de Barcelona dins del Pla "ApropAMB" i del programa "Suport a les Xarxes d'Activitat econòmica del Municipi - Emprèn i innova en Femení".

Aquesta acció està subvencionada pel Servei Públic d'Ocupació de Catalunya i l'FSE en el marc dels Programes de suport al desenvolupament local".


Notícies relacionades:

Documents relacionats:
Salta a la part superior