El projecte FEMPower Up Sant Feliu ha sigut un dels protagonistes d'un nou episodi de "Zoom Net", el programa de RTVE amb continguts relacionats amb l'entreteniment digital, la cultura electrònica i els videojocs. L'emissió va ser al canal 1 de RTVE el dia 30 de Juliol, i es pot tornar a veure al seu canal 24 hores i a la seva pàgina web seguint aquest enllaç.
El reportatge descriu el projecte com una iniciativa pionera a nivell nacional destacant el factor de la perspectiva de gènere amb el que compta aquesta incubadora de videojocs i fa un repàs junt amb les intervencions d'algunes de les protagonistes del programa del desenvolupament de FEMPower Up Sant Feliu al llarg d'aquests 6 mesos, dels resultats aconseguits i de les seves valoracions finals.
Alexandra Samper, directora executiva del projecte, comenta que els objectius d'inserció laboral per a persones amb identitats de gènere generalment marginalitzades a la indústia del videojoc (dones cis, persones trans i no binàries) s'han aconseguit ja que almenys 3 dels 5 projectes participants continuen com emprenedores desenvolupant els seus videojocs un cop finalitzat el programa d'incubació. Valora molt positivament que es portin a terme projectes com aquest on es creen entorns de treball més inclusius i segurs dins l'indústria del videojoc, on encara predomina la presència masculina i espera que es pugui replicar moltes edicions més.
També han participat al reportatge les creadores dels videojocs premiats les quals fan una petita pinzellada del que consta el seu projecte:
Maria Davia creadora de la novela visual per aprendre idiomes "Dormantia", comenta que el seu videojoc vol ser inclusiu i és per això que utilitzen el gènere neutre i tots els personatges son LGTBIQ+.
De la original proposta "Manitas kitchen", la seva creadora Alicia Arraez destaca haver fet un videojoc ple d'humor i cultura pop amb l'objectiu de compartir valors de forma més divertida i d'aquesta idea va sortir la creació del seu protagonista: un dinosaure que vol ser pizzer.
Diana Moisés creadora del projecte guanyador del primer premi "The value of a moment", comenta que el seu videojoc de temàtica costumista, tracta sobre situacions reals que passen a diari i aprofundeix en guanyar autoconfiança, la inseguretat que senten les dones, persones trans i no binaries a la comunitat gamer, la síndrome de l'impostor, etc.
Totes les participants que han intervingut al reportatge fan una valoració molt positiva de l'impuls d'aquest tipus d'iniciativa ja que les ha permès fer amistats i contactes en el sector del desenvolupament de videojocs, les ha motivat i donat ànims per continuar i enllestir el videojoc per publicar-ho pròximament i les ha fet perdre la por de sortir al món professional.
Com a conclusió final, el reportatge denomina FEM Power Up Sant Feliu com a referent de la indústria espanyola del videojoc.
Segueix l'enllaç per veure el reportatge complet a la pàgina web de RTVE https://play.rtve.es/v/6659252/
L'Ajuntament de Sant Feliu, mitjançant el programa municipal de validació de prototips d'innovació urbana "Social Urban Lab" de Sant Feliu Innova, ha promogut FEMPower UP Sant Feliu, juntament amb diferents actors locals i agents metropolitans i estatals que van co-crear el prototip d'aquesta acceleradora/incubadora, amb l'impuls de Tecnocampus (Universitat Pompeu Fabra) i l'organització i coordinació de l'associació Totes Som Futur i d'Alexandra Samper.
FEMPower UP ha comptat també amb el suport de l'Asociación Española de Videojuegos (AEVI), l'Asociación Española de Empresas Productoras y Desarrolladoras de Videojuegos (DEV), "The videogame incubation program in Barcelona" GameBCN, Level UP (Game Dev HUB), Out of the Blue Games, Imagnosis, Stega Studio i Make Good Art Agency.
FEMPower UP Sant Feliu i PowerUP Sant Feliu són dos programes llançadora d'emprenedoria de base tecnològica, centrades en el sector econòmic del desenvolupament dels videojocs que, juntament, amb el Centre d'Alt Rendiment en esports electrònics HERON Sant Feliu, conformen el projecte "GaMedia". El projecte "GaMedia i el pol d'innovació digital" consisteix en l'impuls del sector d'activitat econòmica creativa digital local com a Digital Innovation Hub (DIH). S'orienta a una missió de transformació econòmica de la ciutat de Sant Feliu de Llobregat on, determinats àmbits d'especialització i investigació (videojocs i gamificació, eSports, audiovisual, RV/RA i continguts digitals i media, software, màrqueting digital, impressió 3D...), conformen un pol d'innovació i desenvolupament.
"Aquesta acció està subvencionada pel Servei Públic d'Ocupació de Catalunya i FSE en el marc dels Programes de suport al desenvolupament local".
"Aquesta acció està subvencionada per l'Àrea Metropolitana de Barcelona dins del Pla "ApropAMB" i del programa "Suport a les Xarxes d'Activitat econòmica del Municipi - Emprèn i innova en Femení".
Noticies relacionades: