Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Link to ObjectExecute action
Salta al contingut
26/05/2024 10:50:17

Idioma

Identificació

Pàgina inicial de l'Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Cercador global

Menú superior

Menú principal

Sant Feliu Innova
Innovació i emprenedoria digital

Sant Feliu Innova - Innovació i emprenedoria digital

Code Club

Imatge representativa code club

Sabeu què és un Code Club? Una xarxa de clubs de programació d'ordinadors per a nens i joves, que es nodreix de voluntaris que aporten el seu coneixement organitzant diferents activitats.

Cada cop hi ha més Code Clubs repartits per Catalunya

Els Code Club són espais gratuïts que desenvolupen les seves activitats en horari extra-escolar, en forma de "clubs de codi" o "codeclubs" i estan organitzades, dinamitzades i gestionades per voluntaris.

La idea original dels Code Clubs va sorgir a l'abril de l'any 2012 al Regne Unit, de la mà de la Clare Sutcliffe i la Linda Sandvik. Contra tot pronòstic, en menys d'un any es van crear més de 800 clubs repartits per tot el Regne Unit.

El codeclubcat.org és la comunitat global Code Club a Catalunya que ja agrupa més de 57 clubs creats amb l'objectiu de donar l'oportunitat a tots els nens i joves d'aprendre a programar, la major part de centres són biblioteques i escoles.

Imatge representativa del proces del Code Club

Per què és important aprendre a programar des de petits? Per què tanta dèria amb el pensament computacional? Els responsables de la iniciativa global Code Club ho tenen molt clar:

"En un món cada dia més digital, saber programar és una habilitat molt important. Avui en dia, no n'hi ha prou sabent utilitzar un ordinador, editar textos, plantilles o navegar per Internet. Els nens haurien de saber com funcionen les eines que utilitzen a diari".

Aprendre a programar no només és útil per als nens que volen dedicar-s'hi de grans, sinó que també pot ajudar a desenvolupar altres habilitats com la resolució de problemes, el raonament lògic o contribuir a altres ciències relaciones com la matemàtica. A més a més, programar pot ser molt divertit!"

Un Code Club no és una escola. És un lloc de trobada en un ambient distès on cadascú va avançant mica en mica en funció dels seus interessos, és a dir, una comunitat. La filosofia del Code Club és utilitzar la diversió com a eina fonamental per estimular la creativitat i l'aprenentatge autònom dels infants i joves. Els participants van adquirint nous conceptes relacionats amb la programació a través de la realització de petits videojocs, animacions o pàgines web.

A Sant Feliu en teníem un

A Sant Feliu es va iniciar el Code Club Sant Feliu fruit de la col·laboració de la Biblioteca Montserrat Roig, l'Associació CRIDEM Educa i el departament municipal Sant Feliu Innova. El lloc de trobada va ser el centre col·laboratiu de la segona planta de la Torre del Roser.

Els objectius del Code Club Sant Feliu eren:

  • Ajudar als infants i joves, especialment nens i nenes d'entre 10 i 12 anys, a desenvolupar el pensament computacional que és de gran ajuda per començar a treballar competències en la programació d'ordinadors.
  • Treballar de forma col·laborativa la creativitat, la planificació i el pensament crític a través de la programació de jocs.
  • Incentivar les vocacions científico-tecnològiques entre els infants.
  • Permetre la intervenció de les famílies en el procés d'aprenentatge.

Pantalla d'ordinador amb Scratch  Nenes jugant amb Scratch

 

Accedir al canal RSS de Code Club
Es busquen noies de Sant Feliu per anar a l'espai!

Com ja sabeu Sant Feliu continua sent una ciutat laboratori oferint els seus espais, edificis i comunitats com a camp de proves o laboratori d'idees que permeten, gràcies a la iniciativa Urban Social Lab, experimentar i provar nous serveis que ens proposen agents i actors d'emprenedoria social de la ciutat. CO-Innova_LAB Sant Feliu, com a laboratori d'innovació ciutadana i co-creació ja fa temps que s'ha incorporat a la xarxa catalana d'Urban Lab, una iniciativa que posa la ciutat com a territori d'experimentació i testeig de diferents iniciatives.

Notícia expirada
Èxit d'afluència a les portes obertes dels Media Club, Club de Makers i Code Club Sant Feliu

El passat dimecres es van donar a conèixer els nous clubs digitals que comencen a la ciutat: El Club de Makers, el Code Club de Sant Feliu i el Media Club.

Durant tota la tarda representants dels tres clubs van explicar a tothom què volen fer i per què es posen en marxa a Sant Feliu. 

Notícia expirada
Neix un Code Club a Sant Feliu

Sabeu què és un Code Club? Una xarxa de clubs de programació d'ordinadors per a nens i joves, que es nodreix de voluntaris que aporten el seu coneixement organitzant diferents activitats.

A Sant Feliu s'inicia el Code Club Sant Feliu fruit de la col·laboració de la la Biblioteca Montserrat Roig, l'Associació CRIDEM Educa i el departament municipal Sant Feliu Innova. El lloc de trobada serà el centre col·laboratiu de la segona planta de la Torre del Roser i la seva activitat s'iniciarà els dijous a la tarda del proper mes de juny. 

Cada cop hi ha més Code Clubs repartits per Catalunya i ara n'arriba un a Sant Feliu!  

Salta a la part superior