Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Link to ObjectExecute action
Salta al contingut
26/05/2020 22:27:39

Idioma

Identificació

Pàgina inicial de l'Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Cercador global

Menú superior

Menú principal

Sant Feliu Innova
Innovació i emprenedoria digital

Sant Feliu Innova - Innovació i emprenedoria digital

01/10/2019
Lectures: 723
Sant Feliu participa a la trobada "IV Innpulso Emprende. Encuentro de alcaldes y alcaldesas con la Innovación"

Sant Feliu ha participat avui a V Innpulso Emprende. Encuentro de alcaldes y Alcaldesas con la Innovación", que organitza la Red Innpulso - Red de Ciudades de la Ciencia y la Innovación. L'esdeveniment, que arrencava a les 11:30 hores, ha estat un punt de reunió entre alcaldes i alcaldesses de les ciutats de la xarxa i les pimes, micropimes i/o startups més innovadores de cada municipi.

Ángel Niño, titular de l'Àrea Delegada d'Emprenedoria, Feina i Innovació de l'Ajuntament de Madrid, i Teresa Riesgo, directora general d'Investigació, Desenvolupament i Innovació del Ministeri de Ciència, Innovació i Universitats, han estat els encarregats de l'obertura de l'acte. Durant la seva intervenció, Niño remarcava la importància del paper de les empreses com a agents generadors d'innovació. Riesgo ha advertit que molts dels projectes que avui s'han presentat "seran no únicament noves oportunitats de negoci, sinó que també es convertiran en beneficis per a la ciutadania" gràcies al fet que incorporen components d'innovació social.

Representant a la copresidència de la Red Innpulso, Juan Carlos Abascal, alcalde d'Ermua, ha parlat de la importància d'abordar una estratègia a llarg termini per treballar els ODS, i Josep Forn, conseller d'Economia Social i Innovació, Universitats, Turisme i Projectes audiovisuals de l'Ajuntament de Terrassa, destacava l'emprenedoria i la innovació com a actius de creixement econòmic. 

Al llarg del matí i durant una part de la tarda, cada ciutat ha presentat cada empresa local innovadora, que ha comptat amb un espai en format elevator pitch per detallar el seu projecte. 

El projecte Nixi For Children, guanyador d'Explorer Sant Feliu 2019, ha representat avui a Sant Feliu a "IV Innpulso Emprende. Encuentro de alcaldes y alcaldesas con la Innovación", que organitza la Red Innpulso.

Sant Feliu ha participat avui en aquesta trobada, celebrada a Madrid en el marc de la Fira South Summit 2019, en la qual s'han exposat els projectes més innovadors dels 72 municipis que conformen la xarxa de Ciutats de la Ciència i la Innovació (Red Innpulso). Tomàs Lóbez, dissenyador gràfic i fundador de Nixi for Children, és l'emprenedor del municipi que s'ha escollit per acompanyar a Pablo Muiño, responsable tècnic de Sant Feliu Innova, i Aitor Rivera, regidor d'Innovació i Tecnologies de l'Ajuntament de Sant Feliu.


Tomàs Lóbez va ser el guanyador  de l'Explorer Sant Feliu 2019 amb la seva iniciativa Nixi for Children. El passat mes d'abril, el projecte Nixi For Children es va prototipar a l'Hospital Germans Trias i Pujol de Badalona, on es van dur a terme assajos clínics. Aquest projecte  consisteix en un kit virtual gratuït per als pacients i famílies que conté les eines necessàries per afrontar el dia de la intervenció quirúrgica sabent en tot moment el que passarà durant el procés. El kit està conformat per un visor que permet accedir a la realitat virtual i conèixer al Nixi, guia dels infants per totes les ubicacions per les que han de passar durant les operacions, a través d'un telèfon mòbil; una guia de consells i recomanacions i un llibre d'activitats, que ajuda als pares i mares a detectar què és el que més inquieta o preocupa als nens i nenes.

Després de la deliberació del jurat, la Xarxa Innpulso ha atorgat dues distincions; al projecte més innovador i al projecte amb major projecció de futur. La primera ha recaigut de forma compartida en BH Dynamics i Aurocis, de Madrid i Mataró, dues idees que aposten per la innovació en la lluita contra el càncer. El guardó al projecte amb més projecció de futur ha estat per a Infotourist, plataforma de gestió integral per a les oficines de turisme, amb un servei permanent i un sistema de descentralització d'oficina. Així mateix, s'ha lliurat un reconeixement especial al projecte més influencer, resolent-se la benidormense Optimizadata com l'empresa que millor s'ha promocionat en Twitter en relació a l'esdeveniment.

Les empreses premiades, acompanyades del corresponent alcalde o alcaldessa del seu municipi, comptaran demà dia 2 d'octubre amb un espai rotatori de promoció en el marc del South Summit 2019. Disposaran d'un estand per a exposar els seus productes i/o serveis al públic general assistent a la fira. Així mateix, BH Dynamics, Aurocis i Infotourist seran incorporades a un panell específic del South Summit on podran dur a terme una presentació dels seus projectes en format elevator pitch.

Ja en altres ocasions, Sant Feliu ha participat en aquesta trobada de la Red Innpulso. L'any passat, l'aplicació Allergeneat, guanyador Yuzz Sant Feliu a l'edició de 2017, rebia el guardó a projecte més innovador a la III Trobada d'alcaldes i alcaldesses amb la innovació. Allegerneat és una iniciativa de Quim Sánchez i es tracta d'una aplicació que informa de la presència d'al·lèrgens en productes alimentaris envasats amb un simple escaneig del codi de barres.


Aquesta acció està cofinançada pel Servei Públic d'Ocupació de Catalunya en el marc dels Programes de suport al desenvolupament local.


Notícies relacionades:

ENVIAR PER EMAILCancel·lar enviament de correu
* Camps obligatoris
Enviar