Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Link to ObjectExecute action
Salta al contingut
09/07/2020 17:22:31

Idioma

Identificació

Pàgina inicial de l'Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Cercador global

Menú superior

Menú principal

L'Ajuntament
Pressupostos municipals

Pressupost 2017

Principals mesures del govern

Drets de Ciutadania i Polítiques Socials

 

Pla de Rescat Social

Pla de Rescat Social

Recull totes les actuacions municipals que ja es fan actualment i les que es faran de nou en relació als drets a l’alimentació, l’habitatge, l’educació, el treball i l’autonomia personal i la salut, amb especial atenció a la ciutadania en risc d’exclusió social.

  

Pla d'Habitatge

Pla d'Habitatge

A Sant Feliu creiem que l’habitatge és un dret fonamental i una necessitat bàsica imprescindibles per viure amb dignitat. Per això, establirem les actuacions per afavorir l’accés de tothom a l’habitatge, mitjançant promocions d’habitatges públics, bàsicament de lloguer assequible i social, impulsades per l’Àrea Metropolitana de Barcelona.  

 

Ampliació de la tarifació social a altres serveis

Ampliació de la tarifació social a altres serveis

La tarifació social és una prioritat del govern de Sant Feliu, per la qual els preus públics s’ajusten a la capacitat econòmica de les famílies. Fins ara, s’aplica a educació i gent gran. Durant l’any 2017 s’estendrà a esports, casals d’estiu i altres serveis municipals.

  

Reconeixement del moviment veïnal

Reconeixement del moviment veïnal

Sant Feliu retrà homenatge als veïns i veïnes que, durant els anys 70, van lluitar per aconseguir la ciutat que avui tenim, simbolitzada en la mobilització de la plaça de la Salut de maig de 1977, fa 40 anys. Una exposició i un mural agrairan la lluita veïnal durant la Transició.

  

Projecte Educatiu de Ciutat (PEC)

Projecte Educatiu de Ciutat (PEC)

El PEC és un projecte educatiu que ha de permetre planificar i endreçar les polítiques educatives de Sant Feliu, amb la complicitat de les administracions i la ciutadania. Parteix de la base que l’educació és un dret universal i que no prescriu, des de la infància fins a la vellesa.

 

Territori, Sostenibilitat i Activitat Econòmica

  

Ampliació dels plans d'ocupació

Ampliació dels plans d'ocupació

En el marc del Pla de Rescat Social, ampliarem la quantitat i la durada dels plans d’ocupació, que passaran de sis a dotze mesos, per tal de millorar la protecció social a les famílies que siguin considerades prioritàries pels serveis socials i d’ocupació de l’Ajuntament.

 

Pla del Clima i l'Energia

Pla del Clima i l'Energia

Per lluitar contra el canvi climàtic i la contaminació de l’aire (Cimera de París, 2016), establirem mesures de reducció d'emissions contaminants i de consums energètics, per mitjà de la mobilitat sostenible, l’eficiència energètica i el foment de les energies renovables.

 

Pla de Residus

Pla de Residus

Té per objectiu reduir la generació de residus, fomentar-ne la reutilització i millorar-ne l'índex de reciclatge. Inclou proves parcials de sistemes de recollida i gestió de residus alternatives, com el porta a porta, la potenciació de la deixalleria i el foment de l'autocompostatge.

 

Parc Agrari

Parc Agrari

Per primera vegada s'elabora un Pla que posa en valor l'activitat agrícola, la producció de proximitat, i el valor econòmic, social i mediambiental de la zona agrícola. La lluita contra l'especulació del sòl agrari i el suport a l’agricultura sostenible en seran els elements claus.

 

Avanç del planejament del Torrent del Duc

Avanç del planejament del Torrent del Duc

Durant del 2017, volem avançar, amb el màxim consens possible, en la definició del futur dels tres sectors d’aquesta àrea: el sòl industrial en la futura prolongació del carrer Mataró, el polígon industrial en la part alta de la carretera Sànson i la cimentera.

 

Millores en l'atenció a empreses i comerços

Millores en l'atenció a empreses i comerços

L’any 2017 millorarem els canals d’atenció ciutadana per a les empreses i comerços per facilitar un creixement econòmic sostenible al municipi. Es pretén simplificar i fer més eficient la tasca administrativa a l'hora de fer qualsevol tràmit amb les administracions.

 

Millores en els serveis

Millores en els serveis

Durant el 2017 s’inaugurarà el nou edifici del Servei de Manteniment de la Ciutat, que inclourà també les instal·lacions de les empreses concessionàries de residus, neteja i jardineria. Això permetrà una millor coordinació dels serveis que han de fer possible la qualitat de l’espai públic.

 

Govern obert i serveis generals

 

Rebaixa de la pressió fiscal

Rebaixa de la pressió fiscal

L’IBI baixarà per reduir la pressió fiscal, sense que això afecti la prestació de serveis municipals. D’aquesta forma es dóna compliment a l’acord del pacte de govern, a les resolucions judicials i a l’acord del ple de juliol de 2016, aprovat per una àmplia majoria.

 

Nou Reglament de participació ciutadana

Nou Reglament de participació ciutadana

Amb la participació de tots els grups municipals i la ciutadania, aprovarem un nou reglament per tal que la democràcia representativa (el ple), participativa (les entitats) i la directa (la ciutadania) es potenciïn les unes a les altres i millorin la qualitat de la democràcia local.