Consistori 2015-2019

Link to ObjectExecute action
Salta al contingut
21/10/2020 12:39:48

Idioma

Identificació

Pàgina inicial de l'Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Cercador global

Menú superior

Menú principal

L'Ajuntament
Consistori 2015-2019

L'Ajuntament - Consistori 2015-2019

01/03/2016
Lectures: 2732
Llum verda a la promoció d'habitatge social públic i de lloguer social

En el ple municipal de febrer, celebrat el dijous 25, es va aprovar inicialment el document de modificació puntual del Pla General Metropolità (PGM) que permetrà la creació d'habitatge públic en una parcel·la del carrer del Pla, i d'habitatge de protecció oficial en diverses parcel·les del carrer d'Anselm Clavé. De fet, l'Equip de Govern ja va portar aquest punt al ple de desembre passat, però aleshores no va aconseguir el suport suficient per tirar-lo endavant. Ara, s'ha aprovat amb el vot a favor d'ERC, CDC i JSF, l'abstenció de VSF i el vot en contra de PP i C's.

La modificació del planejament afecta l'àmbit del carrer del Pla, concretament la tercera planta de l'edifici on s'ha construït un supermercat, la qual és de propietat municipal. La planta, qualificada com a sector terciari o comercial, passarà a ser equipament dotacional per tal que es puguin habilitar habitatges de lloguer social. D'altra banda, en una parcel·la del carrer d'Anselm Clavé que hi ha al polígon Matacàs, la qual ara està qualificada com a hotel, passarà a ser d'habitatge social.  

L'objectiu principal de la mesura és, segons va explicar Lídia Muñoz, regidora d'Urbanisme i Habitatge, "la defensa del dret a l'habitatge, promovent l'habitatge social públic i l'habitatge de lloguer social", d'aquesta manera es "destina el que és públic a allò que necessita la gent de la ciutat, que és l'habitatge".  

Opinions enfrontades 

El grup municipal de Convergència Democràtica va ser un dels que va canviar el vot respecte el ple de desembre, passant d'estar en contra a donar el vot afirmatiu al punt. Malgrat el vot a favor, la portaveu convergent, Rosa Maria Martí, va criticar que "encara no hi hagi un Pla de Política d'Habitatge en general" a la ciutat, i que no es disposi "d'un estudi de les necessitats de col·lectius com joves, gent gran o persones discapacitades".

El grup municipal d'Esquerra Republicana de Catalunya també va donar suport al punt, a diferència del que van fer en la votació del ple de desembre. Oriol Bossa, portaveu de la formació independentista, va assegurar estar a favor de qualsevol acció que suposi un "avenç, per petit que sigui", en l'àmbit de l'habitatge social. Alhora, va oferir a l'Equip de Govern la col·laboració de la seva formació per definir el Pla d'Habitatge Social, assegurant que s'hi bolcarien "sense partidismes, ni priorismes", amb l'objectiu d'intentar pal·liar el problema de l'habitatge a Sant Feliu.

D'altra banda, Junts per Sant Feliu també va votar a favor, a diferència del que havia fet en el ple de desembre, quan s'hi va oposar. El seu portaveu, Luis Serrano, va exigir que es garanteixi el percentatge dels diferents grups de població en l'accés a l'habitatge social (joves, famílies desnonades, gent gran, persones discapacitades...), així com que "els diferents agents socials puguin participar en la definició dels requisits de les bases d'accés i gestió, i que es constitueixi una comissió d'habitatge amb les entitats de la ciutat". 

Des del Partit Popular, Elisabet Ortega, va justificar el vot en contra de la seva formació en considerar que la solució de l'Equip de Govern "no resol el problema de l'emergència d'habitatge que hi ha a Sant Feliu". Segons Ortega, "seria més efectiu treballar amb l'Impsòl per disposar dels 11 pisos que hi ha buits a la ciutat, o fer pressió perquè adquireixi l'edifici de la Sareb (entitat privada creada al 2012 per ajudar al sanejament del sector financer espanyol) que ja està construït". 

El grup municipal de Ciutadans també va votar en contra de la proposta. El seu portaveu, Xavier Alegre, va tatxar de "pegat" la mesura i va afegir que "hi ha espais a Sant Feliu on es pot començar a construir demà mateix, mentre que en el d'Anselm Clavé no es podrà començar ni demà, ni d'aquí a un any". Alegre també va reclamar una política global d'habitatge com a requisit imprescindible per aprovar mesures com les que proposa l'Equip de Govern.  

Per la seva banda, Veïns per Sant Feliu va tornar a abstenir-se, igual que havia fet en el ple de desembre. 

Durant l'explicació del punt, l'Equip de Govern també va informar que l'Ajuntament treballa en paral·lel altres temes per tal de garantir el dret a l'habitatge. Entre altres mesures s'està treballant en una Borsa de Lloguer Social, així com en un cens de persones sol·licitants de vivenda de lloguer social, adreçat sobretot a les persones que passen per una dació en pagament. 

Comparteix
ENVIAR PER EMAILCancel·lar enviament de correu
* Camps obligatoris
Enviar