Consistori 2015-2019

Link to ObjectExecute action
Salta al contingut
28/01/2021 13:43:06

Idioma

Identificació

Pàgina inicial de l'Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Cercador global

Menú superior

Menú principal

L'Ajuntament
Consistori 2015-2019

L'Ajuntament - Consistori 2015-2019

01/02/2019
Lectures: 1348
El ple de gener inicia la tramitació per construir més habitatge de protecció oficial

El primer ple de l'any es va iniciar amb la presa de poessió de la nova regidora d'ICV-EUiA, Noèlia Fontana Cànovas, en substitució de Maria Cinta Daudé, qui va deixar al ple de desembre passat. Noèlia Fontana s'integra a la Comissió informativa de l'Àrea de Drets de Ciutadania i Polítiques Socials. També es va donar compte al ple de canvis a l'equip de govern perquè Margarita Llongueras desenvoluparà les atribucions d'Activitat econòmica i ocupació i Manuel Leiva formarà part a partir d'ara de la Junta de Goven.

Diversos temes van ocupar les mocions d'àmbit local. Tots els grups municipals van recolzar la millora de les condicions laborals i de treball del cos de Bombers de la Generalitat; i també tots van veure la necessitat de restablir el servei d'urgències nocturnes i pediatria del CAP El Pla, així com la farmàcia de guàrdia nocturna.

Dins d'aquest capítol de mocions locals, es va presentar una moció de la Unió de Pagesos de Catalunya per establir mesures que ajudin a pal·liar els danys provocats per la pluja caiguda durant el 2018 i en especial els mesos d'agost i novembre als cultius del Parc Agrari del Baix Llobregat. La moció es va aprovar amb els vots a favor d'ICV-EUiA, PSC, ERC, PDeCAT, PP, regidor no adscrit, i l'abstenció de VSF i de Ciutadans en tots els punts excepte el 4, en què va votar a favor.

El grup municipal del Partit Popular va presentar una moció, que prèviament es va transaccionar amb l'equip de Govern, que plantejava qüestions de seguretat referides a pisos ocupats de manera irregular. Amb els canvis efectuats a la transacció, la moció ha recollit el que ja s'està fent des de l'Ajuntament davant de situacions de pobressa habitacional i energètica per garantir els drets i la seguretat de les persones. Tots els grups van votar a favor, excepte ERC que va votar en contra per "una qüestió de principis ideològics."

CCOO de Sant Feliu va presentar una moció per completar un acord de ple de 2011 sobre el model organitzatiu dels centres educatius 0-3, instant l'Ajuntament a incorporar la titulació en Pedagogia al Catàleg de Llocs de Treball. Una petició que es va aprovar amb els vots a favor de tots els grups excepte de Ciutadans, que va votar en contra.

La nova plantilla i el catàleg de llocs de treball de l'Ajuntament es van aprovar amb els vots a favor d'ICV-EUiA, PSC i PDeCAT l'abstenció d'ERC i PP, el regidor no adscrit i un regidor de VSF, i els vots en contra de C's i d'un regidor de VSF. Com va explicar el regidor Manel Martínez per tal de fer front als nous reptes de l'administració s'adequaran els perfils laborals existents i s'incorporaran noves funcions i nous perfils professionals.

Fruit del Pla de Viabilitat d'El Complex, aprovat al ple de desembre passat, en aquesta sessió es va aprovar el Conveni regulador del Pla de Viabilitat amb els vots a favor de tots els grups, l'abstenció de VSF i el vot en contra del regidor no adscrit. 

També es van aprovar les noves tarifes d'El Complex que permetran oferir a partir de l'1 de marçs preus més assequibles al jovent i una nova modalitat d'abonament, que inclou totes les activitats dirigides. Aquest punt va comptar amb el vot a favor de tots els grups, excepte el vot en contra del regidor no adscrit i l'abstenció d'un regidor de Veïns.

A continuació el consistori va aprovar per unanimitat la implantació d'un sistema de gravació de sessions plenàries amb videoactes que permet a l'Ajuntament més transparència i eficiència.

El nou model de gestió col·laborativa d'espais i equipaments d'interès públic va comptar amb el reconeixement de la majoria dels grups. Es tracta d'un instrument que permet implicar la ciutadania en la gestió d'equipaments o espais públics. El punt es va aprovar amb els vots a favor de tots els grups i els vots en contra de Ciutadans.

"Més i millor transport públic" va ser la frase amb que el regidor de Mobilitat, Josep M. Rañé, va resumir el nou conveni sobre el bus urbà que se signarà amb l'Entitat Metropolitana del Transport. A partir de l'1 de març entraran en funcionament noves millores, com l'augment de freqüència de les línies SF1 i SF3, entre altres. Aquest punt va comptar amb la unanimitat de tots els grups.

Un altre punt relacionat amb la mobilitat va ser el Protocol de col·laboració entre la Generalitat, l'Ajuntament i l'ATM per a la prolongació del tramvia per dins de Sant Feliu, un cop se soterrin les vies del tren.

L'habitatge de protecció oficial va tornar ser present en un ple. En aquesta ocasió es va aprovar provisionalment i per unanimitat la modificació puntual del Pla General Metropolità (PGM) per qualificar com a habitatge dotacional la 4a planta del c/ El Pla, 2, que permetrà construir 15 pisos de lloguer de protecció oficial.

També es va aprovar provisionalment la modificació puntual del PGM per tal d'ampliar els usos com a habitatge dotacional públic de la parcel·la d'equipaments del c/ Clementina Arderiu / M. Monistrol. D'aquesta forma es donarà resposta a la creació d'habitatges per a gent gran i persones d'assistència residencial, tal com recull el Pla d'Habitatge Local.

Pel que fa al punt sobre la reorganització del Mercat de Marxants, no va prosperar per no comptar amb majoria de vots. L'alcalde va explicar que aquest punt es treballarà més a fons i es tornarà a portar al ple properament.

En l'apartat de mocions generals, es va aprovar per unanimitat la moció presentada per la Junta de Portaveus per adherir-se i promoure el desenvolupament de projectes de l'Aliança Educació 360. La moció proposa que tothom tinguin més i millors oportunitats educatives i connectar l'educació i els aprenentatges entre el temps lectiu i el no lectiu, així com entre els diversos àmbits educatius.

La darrera moció va ser presentada per ERC i PDeCAT, que van demanar rebutjar les detencions arbitràries contra independentistes. La moció es va aprovar amb els vots d'ICV-EUiA, PDeCAT, ERC, regidor no adscrit i un regidor de VSF, i els vots en contra de C's, PP, PSC i l'abstenció d'un regidor de VSF.

 

Comparteix
ENVIAR PER EMAILCancel·lar enviament de correu
* Camps obligatoris
Enviar
Salta a la part superior