Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Link to ObjectExecute action
Salta al contingut
26/09/2020 01:03:41

Idioma

Identificació

Pàgina inicial de l'Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Cercador global

Menú superior

Menú principal

Actualitat

24/01/2018
Lectures: 2645
La Sala Ibèria acull un acte el 30 de gener per commemorar el Dia Escolar de la No Violència i la Pau

La Sala Ibèria serà el proper dimarts 30 de gener, a partir de les 17 h, l'escenari on es duran a terme diverses activitats per commemorar el Dia Escolar de la No Violència i la Pau (DENIP). Es tracta d'un acte obert a tothom en què tindran protagonisme els infants i joves dels centres educatius de la ciutat i s'exposaran els materials que han treballat als centres educatius i de lleure. Entre els treballs que s'exposaran hi ha missatges de pau, murals, manualitats i altres elements a través dels quals els infants mostren el seu rebuig a la violència.

En el marc de la jornada s'organitzaran diferents tallers adreçats especialment als infants i les seves famílies amb l'objectiu de sensibilitzar-los sobre els conflictes i la violència arreu del món. A més també s'explicarà un conte de pau, una història que es narra acompanyada de cançons i amb diverses actuacions musicals a càrrec de l'Escola Municipal de Música i l'Aula de Música i Teatre. Durant la celebració els infants i joves llegiran els missatges de pau que han elaborat als seus centres. La sessió inclou també una xocolatada.

La jornada està organitzada pel Consell Solidari, amb el suport de l'Ajuntament, la Diputació de Barcelona, l'Escola de Música, els centres educatius i de lleure de la ciutat, les AMPA, l'Aula de Música i Teatre, el grup Real Pocket's i el grup de teatre còmic Jomeloguisjomelo.com.

Altres actes per commemorar el DENIP a la ciutat

El mateix dia 30 de gener, a partir de les 18.45 h, tindrà lloc a la plaça de la Vila un taller de goma EVA i un espectacle per la pau amb teatre, llum, música i dansa que finalitzarà amb la interpretació de la cançó "Trista", himne oficial per la pau de les escoles associades a la UNESCO. Les dues activitats estan organitzades per l'associació Calaix de Sastre, amb la col·laboració de l'Ajuntament, l'Aula de Música i Teatre i la Parròquia de Sant Llorenç.

També en el marc de la Jornada per la pau i la no violència, el dijous 25 de gener, a les 19 h, tindrà lloc a l'Ateneu Santfeliuenc la conferència "El negoci de la guerra i el complex militar industrial a Espanya", i el posterior diàleg amb Pere Ortega, president del Centre Delàs d'Estudis per la Pau.

El Dia Escolar de la No violència i la Pau (DENIP) és una iniciativa fundada el 1964 pel poeta i educador mallorquí Llorenç Vidal per fomentar l'educació en i per a la concòrdia, la tolerància, la solidaritat, el respecte als drets humans, la no violència i la pau. Es commemora cada 30 de gener coincidint amb l'aniversari de la mort de Mahatma Gandhi i té una difusió internacional. Escoles i centres educatius d'arreu del món se sumen a la jornada organitzant tot tipus d'activitats per difondre els valors defensats pel pacifista indi. A Sant Feliu se celebra de manera conjunta des del 2006, enguany serà la tretzena edició.

 

Comparteix:
ENVIAR PER EMAILCancel·lar enviament de correu
* Camps obligatoris
Enviar