Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Link to ObjectExecute action
Salta al contingut
05/12/2020 03:30:32

Idioma

Identificació

Pàgina inicial de l'Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Cercador global

Menú superior

Menú principal

Actualitat

16/04/2018
Lectures: 2608
420 alumnes de Sant Feliu participen en les xerrades amb activistes de drets humans

Sant Feliu va acollir la passada setmana diverses xerrades d'activistes dins del projecte Ciutats Defensores dels Drets Humans, a les que van assistir 420 alumnes de centres de la ciutat. En aquests actes, celebrats el 12 i el 13 d'abril, els ponents van donar a conèixer la tasca que realitzen per conscienciar la ciutadania sobre la importància de la defensa dels drets humans i el suport internacional a les seves lluites.

Gran part de les xerrades es van realitzar en equipaments educatius de la ciutat, on l'alumnat va poder escoltar les reflexions sobre el dret de les minories i la declaració sobre els drets de les persones pertanyents a aquests minories nacionals, ètniques, religioses i lingüístiques. Els centres van ser el col·legi Mare de Déu de la Mercè amb 70 assistents, el Centre de Formació d'Adults Mestre Esteve que va aplegar 90 oients, i els instituts Olorda i Martí Dot, en què es van donar cita fins a 130 alumnes en cadascun dels centres per assitir a les xerrades. A banda de les ponències realitzades en equipaments educatius també es va realitzar una altra oberta a la ciutadania a l'Ateneu Santfeliuenc sobre el dret a la llibertat d'expressió i opinió, i la memòria històrica.

Aquestes activitats es van incloure dins de les realitzades en un total de deu municipis participants, entre ells Sant Feliu, al projecte de Ciutats Defensores dels Drets Humans que s'han compromès en una declaració institucional per mantenir i ampliar les polítiques públiques locals de suport als defensors i defensores de drets humans a escala internacional. A més coincideixen en l'any en què es commemora el vintè aniversari de la Declaració de Barcelona sobre Ciutats i Drets Humans.

La visita dels activistes s'emmarca en el projecte Ciutats Defensores dels Drets Humans que des de 2013 organitzen diferents municipis catalans i que consisteix en nombroses activitats de sensibilització sobre el paper dels defensors i defensores dels drets humans. En aquest cas fins a sis activistes procedents de Colòmbia, Guatemala, Hondures, Brasil i l'Estat espanyol van visitar Caldes de Montbui, Cornellà de Llobregat, Mataró, Mollet del Vallès, Reus, Rubí, Sabadell, Sant Feliu de Llobregat, Vilafranca del Penedès i Vilanova i la Geltrú, del 9 al 14 d'abril.

Comparteix:
ENVIAR PER EMAILCancel·lar enviament de correu
* Camps obligatoris
Enviar
Salta a la part superior