Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Link to ObjectExecute action
Salta al contingut
22/03/2019 15:18:09

Idioma

Identificació

Pàgina inicial de l'Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Cercador global

Menú superior

Menú principal

Pressupost 2019

Principals mesures del govern

Concurs públic per projectar el Sant Feliu de 2030

Després de la participació de la ciutadania durant el 2018 per decidir com serà l’espai alliberat pel soterrament, es fixaran els requeriments o encàrrecs que els gabinets professionals hauran de recollir per fer les seves propostes de com imaginen el Sant Feliu de 2030. Aquests requeriments es fixaran en unes bases per a un concurs públic que s’aprovaran en el ple de març de 2019. Els gabinets tindran sis mesos per presentar el seu avantprojecte.

Primera consulta ciutadana: el 17 de novembre, per decidir el Sant Feliu de 2030

Un cop el jurat del concurs públic hagi seleccionat un nombre reduït de projectes, serà la ciutadania de Sant Feliu qui decideixi el projecte de remodelació de la ciutat. Serà la primera consulta a la ciutadania, en aplicació del Reglament de Participació Ciutadana aprovat al maig de 2018.

Primers resultats del Pla Local d’Habitatge: carrers del Pla i Marquès de Monistrol/Clementina Arderiu

Durant el 2019 començaran les obres de dues promocions d'habitatge públic de lloguer. Al carrer del Pla, seran 34 habitatges d'una o dues habitacions per a gent jove. Al carrer de Marquès de Monistrol, cantonada amb Clementina Arderiu, seran 77 habitatges assistits per a gent gran, i els habitatges on havien residit, es destinaran també a habitatge de lloguer assequible.

Increment de serveis a les persones majors de 65 anys

Cal preveure l’evolució demogràfica de Sant Feliu, amb una població creixent de persones grans i amb una incorporació progressiva de persones amb el primer nivell de dependència. En aquest sentit, l’any 2018 ja es va fer un increment important de fons per a serveis d’atenció domiciliària, que augmentarà novament al 2019. En dos anys, passem de destinar prop de 600.000 € a més de 800.000 €.

Millores substancials en el banc d'aliments

Garantir el dret a l’alimentació és la primera prioritat del nostre Pla de Rescat Social. Hem constatat, conjuntament amb Càritas, Creu Roja i l’Església Evangelista, dèficits en l’alimentació en producte fresc. Farem un nou conveni marc amb Càritas per resoldre aquest problema, especialment amb les famílies amb fills i filles en edat escolar, dotat inicialment amb 90.000 €.

Reorganització del mercat de marxants

A partir del mes de gener, el mercat de marxants dels dilluns es reorganitzarà, prioritzant mesures de seguretat i de mobilitat. Amb aquest objectiu, se suprimirà la ubicació de tres parades paral·leles al tram central del carrer de Sant Josep, el mercat s’acabarà al carrer de Rupert Lladó i s’utilitzaran el carrer de Ramón y Cajal i la plaça d’Alfons Comín.

Celebració dels 40 anys de les primeres eleccions municipals

El 3 d’abril de 1979 es van celebrar les primeres eleccions municipals després de la 2a República. Amb la recuperació de la democràcia municipal, Sant Feliu va iniciar el camí de la cohesió social, de la cohesió urbanística, de la cohesió cultural. És de justícia recordar els protagonistes d’aquell moment i homenatjar al primer alcalde democràtic després del franquisme, Francesc Baltasar.

Commemoració de la 40a edició de la Fira

L’any 1980, enmig de la crisi industrial que va castigar la comarca, es va fer la primera edició de la Fira Industrial i Comercial del Baix Llobregat. Eren els temps de tancament de l’Alumini, Matacàs, etc. i el primer ajuntament democràtic va apostar per la Fira per reactivar l’economia i l’ocupació. Enguany commemorem 40 anys de treball amb aquest mateix objectiu.

Millores en el bus urbà

Amb un treball coordinat amb l’Àrea Metropolitana de Barcelona, vam plantejar un seguit de millores en la concessió del bus urbà a Sant Feliu: millores en parades, renovació de flota d’autobusos i més freqüència en la línia de més demanda, l’SF1. Els canvis en parades ja s’han notat en la segona meitat del 2018, la resta de millores començaran al gener de 2019.