Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Link to ObjectExecute action
Salta al contingut
02/06/2020 14:09:09

Idioma

Identificació

Pàgina inicial de l'Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Cercador global

Menú superior

Menú principal

Notícies de l'àmbit de la salut

14/03/2020
Lectures: 1865
Aplicació a Sant Feliu de les noves mesures per lluitar contra el COVID-19

En el marc de les mesures que s'están prenent per lluitar contra l'expansió del coronavirus, tant a nivell global com a nivell local, la declaració de l'estat d'alarma per part del  Govern de l'Estat implica a partir d'avui la limitació de la circulació de la ciudadania, que ha de quedar-se a casa i evitar desplaçaments amb algunes excepcions. Així, es podrà circular pels carrers de Sant Feliu per adquirir aliments, productes farmacèutics o de primera necessitat; per assistir a centres sanitaris; per anar a treballar i per tornar al lloc de residència habitual; per assistir i cuidar gent gran, menors o persones depenents; per desplaçar-se a entintats financeres o asseguradores, o per causa de gran força major o situació de necessitat.

D'altra banda, seguint un nou paquet de mesures decretat pel Govern de la Generalitat per tal de contenir el COVID-19, l'Ajuntament de Sant Feliu ha fet una instrucció ordenant el tancament de bars, restaurants, cafeteries i locals d'oci de la ciutat des de la mitjanit d'aquest dissabte. També s'ha ordenat que tanqui de la zona de lleure de la Salut, incloent-hi l'espai de barbacoes.

Es mantenen oberts els establiments dedicats a la venda de productes de consum habitual (neteja, higiene, alimentació), els petits comerços i les farmàcies, on la ciutadania podrà abastir-se amb normalitat seguint les distancies de seguretat i les limitacions d'aforament. I pel que fa al transport, el mateix decret estableix que funcionarà amb normalitat sempre que segueixi la proporció d'estar a un terç de la seva capacitat per tal de garantir que els usuaris puguin mantenir una distància interpersonal adequada per evitar el contagi. Per part del Govern de l'Estat s'ha detallat que es mantindrà la totalitat del servei de rodalies, transport públic de viatgers per carretera, ferroviari i marítim, mentre que es reduirà al 50% quan es tracti de trajectes de mitja distància.    

Aquestes mesures ja són efectives i tenen una vigència mínima de 15 dies, i a partir del proper dilluns el Departament de Salut ha ordenat també el tancament dels centres de dia per a la gent gran, el col·lectiu que cal protegir amb més intensitat.

Altres mesures en clau local preses per la Comissió de coordinació i seguiment del COVID-19 fan efectiva la gratuïtat de la zona blava municipal fins al proper 28 de març, així com el tancament dels parcs de la localitat.

Amb l'objectiu de contenir la propagació del virus i de protegir les persones que poden ser més vulnerables, des de l'Ajuntament es fa una crida a la responsabilitat i solidaritat individual i col·lectiva, evitant els desplaçaments que no siguin estrictament necessaris,  quedant-se a casa i seguint les normes en termes de Salut Pública, que es poden consultar aquí. Tanmateix, es recorda que el suministrament d'aliments i productes de primera necessitat está garantit, pel que es recomana realitzar compres racionals i amb normalitat. 

En aquest enllaç es poden resoldre dubtes sobre les restriccions d'activitats pel COVID-19 a Catalunya

ENVIAR PER EMAILCancel·lar enviament de correu
* Camps obligatoris
Enviar