Soterrament

Link to ObjectExecute action
Salta al contingut
04/08/2021 08:49:43

Idioma

Identificació

Pàgina inicial de l'Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Cercador global

Menú superior

Menú principal

Soterrament
La transformació de la ciutat

Presentat el projecte de soterrament de les vies

26/02/2009
Lectures: 2741
Presentat el projecte de soterrament de les vies

L'alcalde de Sant Feliu, Juan Antonio Vázquez; el delegat del Govern a Catalunya, Joan Rangel; el secretari per a la Mobilitat de la Generalitat de Catalunya, Manel Nadal; i el subdirector general de Plans i Projectes de la Direcció General de Ferrocarrils del Ministeri de Foment, Eduardo Molina, han presentat avui a Sant Feliu el projecte del soterrament de les vies que el passat 18 de febrer es va sotmetre a informació pública. Les obres, que tenen un cost de 100 milions d'euros, s'iniciaran l'any vinent i es preveu que finalitzaran el 2013.

Un dels principals elements que contempla l'actual projecte respecte del que s'havia plantejat inicialment és el soterrament complet al nucli urbà, des de la riera de Pahïssa fins a la carretera de la Sànson.

El contingut del nou projecte planteja també un canvi substancial del sistema constructiu, que s'executarà mitjançant túnel en mina i pantalles, la qual cosa reduirà les molèsties a la ciutat durant l'execució de les obres i evitarà la instal.lació de vies provisionals.

L'alcalde de la ciutat ha destacat que "es tracta d'una oportunitat per dur a terme una transformació del municipi en diferents àmbits com la mobilitat, el comerç, els serveis, els equipaments i el transport".

Amb la publicació de l'estudi informatiu d'integració del ferrocarril a Sant Feliu s'inicia un dels darrers passos per assolir el soterrament total de les vies al municipi. Durant aquest any es licitaran i s'adjudicaran les obres, un cop s'aprovi definitivament el projecte i la declaració d'impacte ambiental. Després de l'execució del soterrament, entre el 2013 i el 2015 es realitzaran les obres d'urbanització de la superfície i la implantació del tramvia al nucli urbà.

Aquesta tarda s'ha fet també  la presentació a la ciutadania del projecte tècnic de soterrament de les vies que està tramitant el Ministeri de Foment. A l'acte informatiu, que s'ha celebrat a la sala Ibèria, tècnics municipals i representants del Ministeri han ofert informació exhaustiva de l'estudi informatiu d'integració del ferrocarril a Sant Feliu. 

 

TV3 Veure el vídeo de la notícia emesa a TV3

TVE  Veure el vídeo de la notícia emesa a TVE1

Comparteix
ENVIAR PER EMAILCancel·lar enviament de correu
* Camps obligatoris
Enviar
Salta a la part superior