Soterrament

Link to ObjectExecute action
Salta al contingut
28/05/2020 10:23:36

Idioma

Identificació

Pàgina inicial de l'Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Cercador global

Menú superior

Menú principal

Soterrament

Soterrament

25/09/2019
Lectures: 1135
La convocatòria d'eleccions obliga a posposar la consulta popular sobre el soterrament, però no afecta a l'inici de les obres

Les obres del soterrament començaran abans de final d'any, i la convocatòria d'eleccions generals no hi té cap efecte, doncs el procés ja està en un punt de no retorn segons ADIF, amb l'adjudicació de l'obra pràcticament acabada.

En canvi, en aplicació de la Llei Orgànica de Règim Electoral General (LOREG), la consulta popular que s'havia de celebrar a Sant Feliu al novembre per escollir el projecte guanyador del Concurs Internacional de Projectes, s'haurà de posposar al primer semestre del 2020; doncs la LOREG obliga a aturar qualsevol procés similar durant els períodes electorals.

Així doncs, la repetició de les eleccions generals el proper 10 de novembre, impossibilita la celebració de la consulta popular en la data prevista inicialment, el 17 de novembre, segons el Reglament de participació de l'Ajuntament de Sant Feliu i el calendari aprovat al Ple municipal. El Reglament estableix que en cas de coincidència de la data de consulta amb període d'eleccions locals, autonòmiques o estatals, es posposarà la data de la consulta, en compliment d'allò que estableix la Llei Orgànica de Règim Electoral General.

Al no poder-se seguir la planificació anunciada inicialment, la Ponència Unitària del Soterrament ha valorat positivament que es permeti que els i les 10 finalistes del Concurs Internacional de Projectes per al nou espai de centralitat urbana resultant del soterrament de les vies, disposin de més temps per elaborar les propostes que presentin dins de la segona fase. Amb aquesta ampliació de termini, s'estima que els equips finalistes puguin presentar propostes encara de major qualitat, i que els santfeliuencs i santfeliuenques puguin descobrir i escollir amb més temps una de les tres propostes finalistes. La consulta es farà amb les obres del soterrament ja començades.

Aquesta modificació temporal en la celebració de la consulta, no afecta el transcurs de les obres del soterrament, que estan previstes que s'iniciïn a finals d'aquest any 2019, seguint el calendari previst.

Comparteix
ENVIAR PER EMAILCancel·lar enviament de correu
* Camps obligatoris
Enviar