Soterrament

Link to ObjectExecute action
Salta al contingut
04/08/2021 09:22:03

Idioma

Identificació

Pàgina inicial de l'Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Cercador global

Menú superior

Menú principal

Soterrament
La transformació de la ciutat

L'Ajuntament impulsa diferents projectes per preservar elements d'interès patrimonial de l'estació

13/11/2020
Lectures: 1099
L'Ajuntament impulsa diferents projectes per preservar elements d'interès patrimonial de l'estació

Els serveis tècnics municipals estan treballant en diverses iniciatives per garantir la preservació, tant a nivell arquitectònic com documental, dels elements que integren l'estació del ferrocarril de Sant Feliu. D'una banda s'està elaborant una memòria completa de l'edifici de l'estació de manera conjunta amb el departament de patrimoni de l'Ajuntament de Barcelona. Aquesta memòria, que incorporarà documents, plànols i fotografies d'un alt nivell de detall de l'estat actual de l'edifici, permetrà l'elaboració d'un estudi exhaustiu històric, així com plasmar l'evolució constructiva de l'edifici al llarg de la seva història, a través de les remodelacions que aquest ha experimentat. 

Paral·lelament s'han portat a terme una sèrie d'excavacions en el terreny per determinar la realitat constructiva de l'edifici i la identificació d'elements originals. En base als resultats obtinguts, s'elaborarà un pla de desmuntatge controlat que permetrà preservar tots aquells elements que es considerin d'interès patrimonial. La memòria incorporarà també un estudi sobre altres elements significatius del municipi que es troben a prop de les vies ferroviàries, i que es veuran afectats pel soterrament.

Gràcies al volum i precisió de documents, plànols i fotografies, els serveis tècnics també han pogut elaborar una reproducció digital en tres dimensions de l'edifici, que permetrà a la ciutadania visitar virtualment aquest espai. La versió final d'aquesta rèplica oferirà la possibilitat de passejar tant per la construcció original de l'estació com per l'edifici actual.

El projecte de soterrament de les vies ferroviàries al seu pas per Sant Feliu, elaborat per ADIF, impossibilita la conservació de l'actual estació. La ubicació de l'edifici actual se superposa en un dels pous d'atac per on s'executarà el soterrament, i la configuració de l'immoble impedeix que pugui ser traslladat íntegrament a un altre emplaçament. L'Ajuntament continua mantenint reunions amb ADIF i la direcció d'obra per estudiar altres solucions que permetin la conservació d'elements de valor, així com una possible reproducció parcial o total de l'edifici.

Comparteix
ENVIAR PER EMAILCancel·lar enviament de correu
* Camps obligatoris
Enviar
Salta a la part superior