Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Link to ObjectExecute action
Salta al contingut
23/08/2019 00:04:33

Idioma

Identificació

Pàgina inicial de l'Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Cercador global

Menú superior

Menú principal

Cultura
Setmana del Patrimoni

  Presentació

  Un cop més, i ja en van cinc edicions, ens retrobem passades les vacances a l’entorn de la nostra cita amb el passat. La Setmana del Patrimoni és la primera oportunitat de reprendre el ritme de l’activitat cultural a la ciutat després del merescut descans estival. Però també una oportunitat única per repensar-nos com a comunitat, conèixer millor d’on venim i reflexionar sobre cap a on volem anar.

  En l’edició d’enguany, dedicada a la presència i l’impacte del ferrocarril a la ciutat, aquest objectiu és més palès que mai. Durant més de segle i mig el tren ha estat motor de desenvolupament i font de riquesa per a Sant Feliu, però les seves vies també han separat en dos el seu territori, fracturant la trama urbana i provocant un volum important i divers de perjudicis als seus habitants.

  Amb l’inici imminent de les obres de soterrament, s’obre una oportunitat única per decidir en comú com volem que sigui el Sant Feliu del futur. Però aquesta presa de decisió no la podem fer sense conèixer el nostra passat, valorar correctament els seus vestigis i conservar la memòria col·lectiva. El programa d’actes de la Setmana del Patrimoni, elaborat amb la participació de diferents entitats ciutadanes i administracions, amb l’Ajuntament al capdavant, vol ser l’eina per assolir aquests objectius.

  Confio que tothom –grans i petits, especialistes i simples curiosos– trobin una activitat del seu gust per conèixer una mica millor aquest enorme patrimoni cultural que és el ferrocarril. Passatgers al tren!

  Manel Martínez
  Regidor de Cultura