Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Link to ObjectExecute action
Salta al contingut
03/10/2023 05:33:52

Idioma

Identificació

Pàgina inicial de l'Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Cercador global

Menú superior

Menú principal

Cultura
Setmana del Patrimoni

Presentació

Com ja és habitual, amb la tornada de les vacances arriba, un cop més i ja en van sis edicions, la Setmana del Patrimoni. En aquesta ocasió, les mirades se centren en la protecció del patrimoni arquitectònic, concretament en l’eina que ens ha permès conservar-ne una bona part: el Pla Especial i Catàleg de Patrimoni Arquitectònic, del que es compleixen trenta anys de la seva aprovació.

A mitjans dels anys vuitanta, l’Ajuntament va decidir dotar-se d’un instrument legal per conservar el llegat del passat per a les generacions futures. Va ser un gest pioner entre les ciutats i pobles del nostre voltant que va permetre salvar molts elements arquitectònics de la depredació immobiliària que patiria tot el territori en anys posteriors.

Transcorregudes tres dècades des d’aleshores és un bon moment per girar la vista enrere i fer balanç del que ha significat per a Sant Feliu, així com per reflexionar sobre com ha de ser el Catàleg dels propers trenta anys.

Durant una setmana podrem aprendre, debatre, descobrir i gaudir del nostre patrimoni. Només així, entre totes i tots, podrem mantenir-ho viu i que se li reconegui la importància i la transcendència que sens dubte té.

Manel Martínez
Regidor de Cultura

Salta a la part superior