Consistori

Link to ObjectExecute action
Salta al contingut
09/12/2023 02:54:48

Idioma

Identificació

Pàgina inicial de l'Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Cercador global

Menú superior

Menú principal

L'Ajuntament
L'opinió dels grups municipals 2019-2023

Pressupost 2020: Més social, més verd i a punt pels grans reptes de futur

16/01/2020
Lectures: 2459
Pressupost 2020: Més social, més verd i a punt pels grans reptes de futur

El dijous 21 de novembre el govern de transformació de Sant Feliu vam aprovar els primers pressupostos del mandat 2019-2023.

Un pressupost equilibrat que preveu 46.043.842 euros d'ingressos i 46.043.842 euros de despeses. En el qual el rati d'endeutament s'ha millorat respecte a l'exercici anterior.

Podem dir amb orgull que el pressupost 2020 és més social. Destinarem un 5,2% més de recursos a polítiques d'habitatge, finalitzarem les obres de la primera promoció d'habitatge públic de lloguer al carrer del Pla i continuarem les obres de la 4a planta. Aquesta primera promoció permetrà poder adjudicar 16 habitatges per a gent jove i persones en situació de vulnerabilitat, en règim de protecció oficial, que seran els primers d'un total de 28 habitatges d'una o dues habitacions. Això ens permetrà disposar en una primera fase de 3 habitatges més per a incrementar el parc públic d'habitatges.

Destinem un 4,2% a polítiques de serveis socials. Incrementant els serveis a les persones majors de 65 anys, fent un increment important de fons per a serveis d'atenció domiciliària, que augmentarà novament al 2020. Avaluarem i consolidarem la incorporació de l'alimentació fresca en el banc d'aliments. Finalitzarem la prova pilot del banc d'aliments iniciada per garantir el dret a l'alimentació.

És un pressupost més verd, farem un esforç d'un 11,6% més en polítiques per el medi ambient, i farem un esforç importantíssim en millora de les polítiques de tractament de residus. En conjunt, en clavegueram, en recollida i gestió de residus, en enllumenat públic, i en via pública i manteniment hi destinarem un 13% més de recursos.

Finalment aquest pressupost entoma els reptes de futur de la ciutat. En primer lloc vull destacar l'augment importantíssim en la despesa en Participació Ciutadana, hem augmentat el seu pressupost un 58%; el que fa palesa la importància clau que li donem a una àrea oblidada en l'anterior mandat.

El soterrament és el gran repte que com a ciutat començarem a abordar aquest 2020. Així, invertirem una part important dels nostres recursos en desplegar l'oficina del soterrament i l'Oficina d'Atenció Ciutadana i en fer les actuacions necessàries per minimitzar qualsevol externalitat que suposa una obra com aquesta, tant en mobilitat, accessibilitat, com en aparcament.

ENVIAR PER EMAILCancel·lar enviament de correu
* Camps obligatoris
Enviar
Salta a la part superior