Consistori

Link to ObjectExecute action
Salta al contingut
02/12/2023 12:38:19

Idioma

Identificació

Pàgina inicial de l'Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Cercador global

Menú superior

Menú principal

L'Ajuntament
L'opinió dels grups municipals 2019-2023

Fer costat a la ciutat

01/07/2020
Lectures: 1280
Fer costat a la ciutat

Per a una ciutat com la nostra, tenir un teixit comercial viu i dinàmic és de vital importància, i per això la dinamització del comerç local és i serà una prioritat del Govern municipal. Dels 865 establiments de Sant Feliu, 509 (el 58,8 %) han hagut de tancar totalment l'activitat, i 162 (el 18,8 %) han treballat parcialment. El 77,6% dels comerços de Sant Feliu han vist afectada la seva activitat en major o menor mesura. L'abast d'aquesta crisi és d'una dimensió extraordinària, i caldran mesures extraordinàries per donar-hi resposta.

El Ple municipal extraordinari va aprovar per unanimitat el desplegament d'una campanya de dinamització del comerç local en aquest 2020 que permeti la revitalització del comerç després de la crisi de la COVID-19. La base d'aquesta campanya volem que sigui la creació d'una moneda local que es pugui fer servir en dispositius mòbils, i esdevingui una eina que incentivi els nostres conciutadans a adquirir productes en el comerç local. Aquesta moneda ens permetrà aportar liquiditat en temps de crisi, lluitar contra l'exclusió social, promoure un consum sostenible de proximitat (quilòmetre zero) i fomentar l'economia circular.

També s'han fet accions informatives, com ara la difusió de materials divulgatius sobre el règim d'ajudes, i atenció especialitzada telefònica i telemàtica a autònoms i empresaris en la tramitació de les diverses ajudes a sol·licitar a les diferents administracions.

Hem fet accions de tipus fiscals amb un gran impacte econòmic, com és no cobrar la taxa d'ocupació de via pública; no cobrar o retornar d'ofici les taxes o cànons vinculats a l'activitat econòmica si aquesta no s'ha pogut portar a terme; modificar el calendari fiscal per facilitar el pagament dels impostos; i estem estudiant eximir la taxa de recollida de residus comercials als comerços pel període d'inactivitat.

Vam aprovar les bases i la convocatòria de subvencions destinades a PIMES de Sant Feliu per a la contractació de santfeliuencs en situació d'atur, adaptades a la crisi originada per la COVID-19, així com les bases i convocatòria de subvencions destinades a persones en situació d'atur que s'estableixen com a autònomes per la posada en marxa d'una activitat econòmica a Sant Feliu, també adaptades a la crisi originada per la COVID-19.

Bernat Dausà
Portaveu del Grup Municipal d'ERC

www.santfeliu.cat/erc

ENVIAR PER EMAILCancel·lar enviament de correu
* Camps obligatoris
Enviar
Salta a la part superior