Consistori

Link to ObjectExecute action
Salta al contingut
04/12/2023 16:24:03

Idioma

Identificació

Pàgina inicial de l'Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Cercador global

Menú superior

Menú principal

L'Ajuntament
L'opinió dels grups municipals 2019-2023

Un pressupost responsable

01/12/2020
Lectures: 1802
Un pressupost responsable

La crisi sanitària ha tingut un impacte enorme en l'execució del pressupost del 2020, i en la gestió i en l'elaboració del pressupost del 2021.

 La caiguda d'ingressos (1,8 milions d'euros) es deu a tres qüestions: l'adopció per part del Govern Municipal de mesures per fer front a la pandèmia des del primer moment, la paralització general de l'economia durant l'estat d'alarma i la insuficient recuperació després del confinament.

La decisió política més rellevant per part del govern local ha estat congelar la pressió fiscal, en un moment de greu crisi econòmica, i actuar davant la caiguda d'ingressos redimensionant i racionalitzant la despesa. No és un exercici fàcil, ni agradable, però és un exercici d'enorme responsabilitat.

La pandèmia ha agreujat situacions de vulnerabilitat habitacional, i ha calgut una aposta per disposar d'un parc d'habitatge que permeti pal·liar situacions d'emergència.

Més i millors serveis socials amb una inversió total de 4 milions d'euros. Ha calgut replantejar de quina manera oferim l'atenció social al municipi i com pot resultar accessible i propera.

Aquest pressupost destina recursos per desenvolupar mesures que fomentin la contractació, i la recuperació dels sectors més afectats.

Més benestar comunitari, amb una despesa de 4.000.000 ?.

Cal destacar la millora de la gestió de residus i de la neteja de la ciutat, pel govern és un objectiu indiscutible. És imprescindible iniciar un projecte de futur per fomentar la recollida selectiva de residus i minimitzar-ne la generació, incrementant el nombre de comerços adherits al servei de recollida porta a porta de paper-cartró, orgànica/piles i vidre, sobretot d'aquells identificats com a grans generadors de fracció orgànica i cartró; i afavorint les bones pràctiques dels comerços que facin recollida selectiva.

 Finalment més reforç als recursos i als serveis contra la violència masclista i la violència en l'àmbit de la llar, i més despesa en polítiques de Medi Ambient amb un increment del 16% respecte del 2020 amb 2,2 M? d'inversió.

Al Govern Municipal posem les primeres bases per a la reconstrucció econòmica i social de la ciutat, després de la devastació provocada per la pandèmia. Hem actuat, i hem actuat amb responsabilitat.

Bernat Dausà, portaveu del Grup Municipal d'ERC

www.santfeliu.cat/erc

ENVIAR PER EMAILCancel·lar enviament de correu
* Camps obligatoris
Enviar
Salta a la part superior