Consistori

Link to ObjectExecute action
Salta al contingut
03/12/2023 19:10:53

Idioma

Identificació

Pàgina inicial de l'Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Cercador global

Menú superior

Menú principal

L'Ajuntament
L'opinió dels grups municipals 2019-2023

Consulta històrica

01/12/2021
Lectures: 621
Consulta històrica

Quan es va decidir fer una Consulta? Realitzar una Consulta ciutadana es va decidir el febrer de 2018 en una Ponència Unitària del Soterrament, que la preveia inicialment pel novembre de 2019. En aquella Ponència tots els grups municipals representats van estar d'acord que la ciutadania tingués l'última paraula sobre el projecte urbanístic en l'espai alliberat pel soterrament.

El 29 de juliol del 2021, el Consistori va aprovar la celebració d'una consulta popular, amb divuit vots a favor (SFECP, ERC, PSC i TSSF), dues abstencions (C's i VXSF) i un vot en contra (regidor no adscrit). En aquella sessió plenària, cap, absolutament cap regidor i regidora del consistori va titllar la consulta popular del 21 de novembre com un acte de propaganda.

Estava tot decidit? Del setembre al desembre de 2018 en el procés de participació "Bye-bye via", la ciutadania va tenir l'ocasió d'aportar requeriments sobre la futura transformació de la ciutat que estarien inclosos en les bases del Concurs Internacional de projectes. En total, en més de 52 activitats realitzades hi van participar 1.821 participants i es van recollir un total de 1.419 aportacions; més de 35 entitats hi van col·laborar, i uns 90 participants provenien de les entitats.

La participació ha estat alta o baixa? 6.299 vots sobre un cens de 38.800 persones, és a dir, un 16,22% de participació. Això és molt, o és poc? Per resoldre aquesta pregunta, la millor resposta és: depèn amb que ho comparis. Una Consulta ciutadana i unes eleccions, no són el mateix, per tant la comparació no és vàlida per respondre si la participació a la Consulta del soterrament ha estat alta o baixa.

La Consulta del soterrament, per tots aquests motius, ha tingut una participació satisfactòria. De fet, en aquest tipus de consultes ciutadanes tot el que superi el 10% es pot considerar com un resultat òptim.

El resultat global de tot el procés s'ha de considerar un èxit comú de tota la ciutat. Hem estat pioners amb la forma de vot, hem fet un esforç sense precedents des de la regidoria de participació, des del departament de comunicació i des de l'Oficina Tècnica del Soterrament per donar tota la informació, de forma entenedora i senzilla, a tota la ciutadania.

www.santfeliu.cat/erc

ENVIAR PER EMAILCancel·lar enviament de correu
* Camps obligatoris
Enviar
Salta a la part superior