Coronavirus

Link to ObjectExecute action
Salta al contingut
25/04/2024 13:25:49

Idioma

Identificació

Pàgina inicial de l'Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Cercador global

Menú superior

Menú principal

Informació institucional sobre el coronavirus

Memòria d’activitats i indicadors en el context de l’estat d’alarma COVID-19

Mesures de prevenció

  • S’han realitzat 122 actuacions per part de la policia local, relacionades amb el compliment de les mesures de confinament.
  • S’han ofert els 2 pavellons de la ciutat al Departament de Salut, per cobrir possibles necessitats d’espai.
  • S’ha reforçat el servei de neteja i desinfecció viària.

Voluntariat Voluntariat

L'Ajuntament, conjuntament amb Creu Roja i la xarxa de voluntariat creada a la ciutat per la situació del coronavirus, ha elaborat un Pla de Voluntariat orientat bàsicament a donar suport als col·lectius de risc i a garantir les seves necessitats bàsiques durant el confinament.

El consistori santfeliuenc ha arribat a un acord amb Creu Roja i la iniciativa popular Xarxa Santfeliuenca de voluntariat, així com amb diversos supermercats de la localitat, per poder garantir que la compra de productes de primera necessitat arribi a totes les cases. L'acord amb els diversos establiments alimentaris i de productes de primera necessitat de Sant Feliu passa per que aquests ofereixin el servei de poder realitzar la compra de manera telefònica.

El protocol d'actuació és el següent: les persones que formin part de col·lectius de risc i per qualsevol motiu no disposin d'una xarxa familiar o social que garanteixi el seu abastiment de productes de primera necessitat, es poden posar en contacte amb l'Ajuntament mitjançant el telèfon gratuït d'Atenció social pel COVID-19: 900666685.

Aquest telèfon atén emergències que puguin sorgir especialment en aquest període de confinament davant del COVID-19, entre els col·lectius de risc:

  • Persones més grans de 65 anys que viuen soles i no tenen familiars o xarxa social.
  • Persones amb insuficiències respiratòries o pulmonars que viuen soles i no tenen familiars o xarxa social.
  • Persones hipertenses que viuen soles i no tenen familiars o xarxa social.
  • Persones que puguin tenir algun tipus de dificultat per garantir el seu abastiment de menjar o materials de primera necessitat, per alguna causa de força major.

A data 10 de juny s'han rebut 776 trucades en aquest telèfon. Personal de l'Ajuntament atén les persones que truquen i els fa una sèrie de preguntes per detallar quines necessitats tenen. En cas que aquestes necessitats siguin relacionades amb l'adquisició de productes bàsics, es posa en marxa aquest protocol d'actuació coordinat per Creu Roja, que facilita que aquesta persona pugui fer la compra via telefònica, i que una persona voluntària porti la compra al domicili de la persona necessitada, amb les màximes garanties en els protocols de salut pública. S'han derivat 64 persones, de les quals Creu Roja n'ha atès 55, 21 per compra d'aliments i 34 per compres a la farmàcia.

Per altra banda, la situació generada pel coronavirus i les noves necessitats que han sorgit arran d'aquesta, com la de l'accés al material hospitalari, està propiciant el naixement de diverses iniciatives d'innovació ciutadana. Una de les més destacades al municipi és la liderada pel Club de Makers de Sant Feliu Innova, que impulsa la fabricació i distribució d'instruments sanitaris. Els makers estan fabricant viseres que funcionen com a equips de protecció individual, molt importants per a la seguretat i el correcte desenvolupament de la feina dels sanitaris.

El col·lectiu també participa en la iniciativa Coronavirus Makers, una xarxa de més de 10.000 persones a tot el món, que té per objectiu crear instruments hospitalaris. Aquesta xarxa està coordinada a Catalunya per Daniel Cruz de l'Associació Tangencial, que també és un dels coordinadors del Club de Makers de Sant Feliu.

La Torre del Roser, on està ubicat Sant Feliu Innova, està esdevenint en aquesta situació excepcional un centre logístic del Baix Llobregat per posar el material sanitari a disposició dels centres de salut. L'Ajuntament ha posat a disposició de la xarxa Coronavirus Makers aquest equipament com a node de creació, recepció i distribució dels elements de protecció, i al llarg dels darrers dies ha fet una crida a la ciutadania per trobar persones voluntàries que puguin col·laborar en la seva gestió.

Diverses persones integrants de la Xarxa Santfeliuenca, en constant coordinació amb l'Ajuntament i la Creu Roja, s'han ofert per atendre aquesta demanda. Aquests voluntaris van començar divendres 27 de març a la Torre del Roser tasques de recepció, inventari, desinfecció i muntatge, així com de preparació dels paquets que posteriorment els makers han distribuït pels centres hospitalaris. Fins ara s'han lliurat 3.000 viseres a diferents CAPs, hospitals, i residències de la comarca.


Salta a la part superior