Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Link to ObjectExecute action
Salta al contingut
11/08/2020 12:25:09

Idioma

Identificació

Pàgina inicial de l'Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Cercador global

Menú superior

Menú principal

Notícies relacionades

21/05/2020
Lectures: 1019
Nova línia d'ajuts per pagar el lloguer de fins a 750 euros

La Generalitat de Catalunya ha convocat una nova línia d'ajuts al lloguer de l'habitatge habitual adreçada a famílies que hagin patit una pèrdua d'ingressos durant la crisi del coronavirus, ja sigui perquè es trobin en situació d'atur, afectades per un expedient de regulació temporal de l'ocupació (ERTO), o que hagin vist reduïda la seva jornada laboral. L'ajuda es pot concedir per un màxim de sis mensualitats de la renda del lloguer d'abril al setembre de 2020. La quantia màxima de la subvenció per als habitatges de Sant Feliu serà de 750 euros, i s'haurà de destinar al pagament total o parcial del lloguer, o a la cancel·lació total o parcial de microcrèdits per a la seva devolució.

Per accedir a aquesta línia d'ajuts la persona sol·licitant ha de ser titular d'un contracte de lloguer d'un habitatge que sigui domicili habitual. Els ingressos de la unitat familiar no poden superar els 1.613 euros en el mes anterior a la sol·licitud, o els 2.153 euros si la família té al seu càrrec una persona amb discapacitat o malaltia greu. A més, el preu de l'arrendament ha de ser com a màxim de 900 euros, i s'ha d'acreditar el pagament de la renda de lloguer dels mesos de gener, febrer i març de 2020. 

Aquest ajut és incompatible amb qualsevol altre subvenció o prestació per al pagament del lloguer que gestioni l'Agència de l'Habitatge de Catalunya per les mateixes mensualitats del mateix any. Si el sol·licitant es beneficia d'altres ajuts per al pagament del lloguer, la suma total dels imports a percebre en un mateix any natural no podrà ser superior a 5.400 euros.

La sol·licitud de la subvenció es pot realitzar fins al 30 de setembre preferentment a través del tràmit electrònic que la Generalitat ha habilitat al seu web. A aquest efecte, es pot consultar un tutorial per realitzar la tramitació en aquest enllaç.

L'Oficina Local d'Habitatge també ofereix suport en la tramitació d'aquesta sol·licitud de manera telemàtica per diversos canals:

  • Per telèfon, al  627 81 35 83 (de dilluns a divendres de 8.30 a 15 h. i dimarts i dijous de 16 a 18.30 h.) o al  661 87 51 26 (de dilluns a divendres de 8.30 a 15 h. i dilluns i dimecres de 16 a 18.30 h.).
  • Per correu electrònic, a l'adreça habitatge@santfeliu.cat.

L'Ajuntament ha habilitat un apartat de preguntes freqüents sobre aquesta línia d'ajuts al lloguer de l'habitatge habitual que es pot consultar a través d'aquest enllaç. Per a més informació sobre ajuts, subvencions i serveis relacionats amb l'habitatge a Sant Feliu, accediu al nou portal d'Habitatge de l'Ajuntament www.santfeliu.cat/habitatge.

Comparteix
ENVIAR PER EMAILCancel·lar enviament de correu
* Camps obligatoris
Enviar