Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Link to ObjectExecute action
Salta al contingut
16/06/2021 09:37:45

Idioma

Identificació

Pàgina inicial de l'Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Cercador global

Menú superior

Menú principal

Noves subvencions per al pagament del lloguer

03/06/2020
Lectures: 1162
Noves subvencions per al pagament del lloguer

La Generalitat ha obert el termini per sol·licitar ajuts per al pagament del lloguer que facilitin l'accés a l'habitatge, especialment adreçats a sectors de població en risc d'exclusió social. Aquestes subvencions es poden sol·licitar amb el suport de l'Oficina Local d'Habitatge, que està a disposició de la ciutadania per donar suport telemàtic i instruccions de com complimentar les sol·licituds, i també podrà atendre casos excepcionals de forma presencial amb cita prèvia. 

Una d'aquestes subvencions, la sol·licitud MITMA, està adreçada a persones titulars d'un habitatge en règim de lloguer que sigui el seu domicili habitual. Aquest ajut al pagament del lloguer es pot sol·licitar fins al 3 de juliol de 2020, i s'atorga per l'any de la convocatòria. L'import de l'ajut, pel total de mensualitats que tingui vigència el contracte de lloguer, serà d'entre el 20% i el 40% del lloguer en funció de l'esforç per fer el pagament de la renda segons els ingressos de la unitat familiar. L'import màxim és de 2.400 euros.

Per poder accedir a aquest ajut cal:

  • Acreditar la residència legal a Catalunya.
  • Que l'import del lloguer no sigui superior a 750 euros mensuals, que s'incrementa fins a 900 euros per les famílies nombroses i quan algun dels membres té discapacitat.
  • Que els pagaments dels rebuts de lloguer s'hagin fet mitjançant la intervenció d'una entitat financera (ingrés en compte, domiciliació bancària o transferència) o ve amb un rebut emès per un administrador de finques.
  • Que els ingressos de la unitat de convivència no superin els límits establerts a les bases reguladores dels ajuts al pagament de lloguer de l'any 2020.

Subvencions per al pagament del lloguer per a gent gran

Una altra línia d'ajuts contempla el pagament del lloguer aquest any 2020 a les persones que tinguin més de 65 anys i siguin titulars d'un contracte de lloguer de l'habitatge que sigui el seu domicili habitual i permanent a Catalunya. L'import de l'ajut, que es pot demanar també fins al 3 de juliol de 2020, serà com a màxim de 200 euros i mínim de 20 euros pel total de mensualitats que tingui vigència el contracte de lloguer. I si l'import de l'ajut és igual a l'import de la renda de lloguer la quantia de la subvenció serà del 40% de l'import de la renda de lloguer. L'ajut es dona per l'any de la convocatòria.

Per poder accedir a aquest ajut cal:

  • Acreditar la residència legal a Catalunya.
  • Que l'import del lloguer no sigui superior a 750 euros mensuals, que s'incrementa fins a 900 euros si hi ha algun membre amb mobilitat reduïda.
  • Que els pagaments dels rebuts de lloguer s'hagin fet mitjançant la intervenció d'una entitat financera (ingrés en compte, domiciliació bancària o transferència) o ve amb un rebut emès per un administrador de finques.
  • Que els ingressos de la unitat de convivència no superin els límits establerts a les bases reguladores dels ajuts al pagament de lloguer per a gent gran de l'any 2020.

Com demanar les subvencions

Per sol·licitar l'ajut MITMA, és preferible fer-ho de forma telemàtica a través d'aquest enllaç. Per casos excepcionals que requereixin d'atenció presencial, caldrà demanar cita prèvia amb l'Oficina Local d'Habitatge i posterior cita prèvia amb l'Oficina d'Atenció Ciutadana per al seu registre.  

Quant als ajuts al lloguer per a la gent gran, la seva presentació ha de ser presencial, fet pel qual és imprescindible per a la seva gestió posar-se en contacte amb l'Oficina Local d'Habitatge i posteriorment sol·licitar cita prèvia amb l'Oficina d'Atenció Ciutadana per al seu registre

Sigui per realitzar aquests tràmits per Internet, per demanar cita amb l'Oficina Local d'Habitatge, o per resoldre qualsevol dubte relacionat, la ciutadania es pot adreçar a l'Oficina Local d'Habitatge al correu electrònic habitatge@santfeliu.cat, o per telèfon al  627 81 35 83 (de dilluns a divendres de 8.30 a 15 h. i dimarts i dijous de 16 a 18.30 h.) o al  661 87 51 26 (de dilluns a divendres de 8.30 a 15 h. i dilluns i dimecres de 16 a 18.30 h.).

Comparteix
ENVIAR PER EMAILCancel·lar enviament de correu
* Camps obligatoris
Enviar
Salta a la part superior