Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Link to ObjectExecute action
Salta al contingut
16/06/2021 10:34:45

Idioma

Identificació

Pàgina inicial de l'Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Cercador global

Menú superior

Menú principal

L'Ajuntament signa un acord per a la construcció de 90 habitatges de lloguer públic amb serveis, per a gent gran

18/06/2020
Lectures: 1464
L'Ajuntament signa un acord per a la construcció de 90 habitatges de lloguer públic amb serveis, per a gent gran

L'Ajuntament de Sant Feliu ha signat avui una escriptura amb la Fundació Família i Benestar, que atorga el dret de superfície que possibilitarà la construcció de 90 habitatges de protecció oficial, amb serveis destinats a aquest grup de persones.

Aquesta acció s'emmarca dins del Pla Local d'Habitatge, des del que s'està impulsant la creació d'un parc públic de vivenda per tal de garantir el dret a l'habitatge a tota la ciutadania, en especial a les persones amb risc d'exclusió social o residencial. 

L'edifici es començarà a construir  aquesta tardor i estarà acabat a finals de 2022. S'ubicarà a la confluència dels carrers de Clementina Arderiu amb Marquès de Monistrol, en la parcel·la d'equipaments ampliada al darrer Pla General Metropolità. Els 90 habitatges que s'hi construiran seran pisos de lloguer de protecció oficial amb serveis comunitaris, que acolliran aproximadament a 150 usuaris i usuàries pertanyents al col·lectiu de gent gran amb autonomia personal. L'Ajuntament es reservarà un 10% dels habitatges per atorgar-los amb criteris de serveis socials. 

La signatura que possibilitarà la construcció d'aquests habitatges estava contemplada en l'acord que es va aprovar en el Ple municipal d'abril de 2019, i atorga un dret de superfície de 75 anys, amb una possible pròrroga de 24. 

La Fundació - que té experiència en gestionar habitatges amb serveis de lloguer en diverses localitats com Barcelona, Gavà o Terrassa -, assumeix el finançament de la inversió, construint i gestionant el lloguer, els serveis comuns i els serveis de l'edifici fins a l'extinció del dret de superfície, quan l'edifici retornarà a l'Ajuntament.  

La planta baixa de l'edifici disposarà d'un espai que funcionarà com un equipament amb serveis dirigits, no només als residents de l'edifici, sinó a tota la ciutadania de Sant Feliu.  Els serveis comuns inclouen recepció, sala polivalent, sala de vigilància, cambra de neteja i cuina amb menjador, així com serveis i banys, passadissos, sales comunes i aparcament. Durant el desenvolupament del projecte es podran incorporar d'altres serveis, una vegada es concreti més acuradament el programa funcional, sempre que s'adrecin als col·lectius als quals es destinen els habitatges.

Els objectius d'aquesta promoció son: :

  • Prioritzar l'autonomia i el benestar de la gent gran usuària, cercant la millor resposta perquè les persones que utilitzen les instal·lacions tinguin la possibilitat de viure de manera agradable i utilitzar els serveis de forma independent, tenint en compte les seves necessitats.
  • Una visió integradora, perquè els usuaris i usuàries continuïn mantenint les seves relacions personals, facilitant i propiciant l'accés i la relació amb les persones visitants.
  • Fomentar la participació de l'entorn, facilitant espais de participació a la comunitat i adaptant els serveis a les demandes o necessitats de les persones  usuàries
  • Potenciar l'economia social i solidària del territori, treballant en xarxa amb altres entitats i generant sinèrgies per a la inserció social de col·lectius desfavorits.
Comparteix
ENVIAR PER EMAILCancel·lar enviament de correu
* Camps obligatoris
Enviar
Salta a la part superior