Vídeos de les sessions

Link to ObjectExecute action
Salta al contingut
27/10/2021 06:11:10

Idioma

Identificació

Pàgina inicial de l'Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Cercador global

Menú superior

Menú principal

Vídeos de les sessions

Vídeos de les sessions de les xerrades d'assessorament energètic
15/04/2021 Resums de les sessions a Ràdio Sant Feliu 105.3

Cada dijous a les 12:30 Silvia Guillén, Eva Murgui i Conchi Estévez centren el Magazine en temes energètics a partir d'entrevistes als tècnics i agents energètics de l'Ajuntament. En aquest recopilatori es poden trobar els resums dels assessoraments virtuals a la ràdio.

18/03/2021 Sessió 01: Entendre la factura elèctrica

A través de diferents models de factura, s'exposen els conceptes que s'hi troben i es fa una breu introducció per a familiaritzar-se amb la factura.

En la sessió s'expliquen termes com: comercialitzadora, distribuïdora, mercat regulat i mercat lliure, tarifes, peatges d'accés, terme de potència, terme d'energia, descomptes, bo social, serveis de manteniment, lloguers de comptadors, impostos i altres conceptes.

25/03/2021 Sessió 02: Drets energètics

Introducció a les males pràctiques de les empreses energètiques i quins drets tenim com a persones usuàries dels subministraments bàsics.

08/04/2021 Sessió 03: Potència i energia elèctrica (1a part)

Diferència entre el terme de potència i el d'energia i com controlar el cost final de la factura.

15/04/2021 Sessió 04: Potència i energia elèctrica (2a part)

Diferència entre el terme de potència i el d'energia observant l'impacte del consum i el cost final, accentuant els estalvis que es poden generar cada mes, cada any i cada 10 anys. Per això, caldrà detectar bones pràctiques en cultura energètica i definirem el concepte d'eficiència energètica dels aparells.

23/04/2021 Sessió 05: Control de l'ús energètic

En aquesta sessió veurem quin potencial té la plataforma e-distribución que està directament enllaçada al comptador de casa, comunitat veinal, comerç o qualsevol altre punt de subministrament per sota de 15 kW de potència contractada.

Repàs de la calculadora LUMIOS de Red Elèctrica de España i 4 aplicacions que fan el seguiment dels preus diaris i ens permet establir alarmes per aquelles hores que són més cares i les més barates.

29/04/2021 Sessió 06: Subministrament de gas

En aquesta sessió analitzarem la contractació, l'eficiència dels aparells i l'ús racional dels aparells que utilitzen gas pel seu funcionament. Com controlar el cost final de la factura del gas.

06/05/2021 Sessió 07: Energies renovables a Sant Feliu

En la sessió d'energies renovables veurem què s'entén per energies renovables, quins avantatges avantatges presenten i quins inconvenients haurem d'entendre per aconseguir minimitzar-los. Entendrem la importància de les comercialitzadores 100% renovables per poder promoure a través de les factures d'electricitat.

Quines tecnologies d'energies podem instal·lar a la llar? I en cas que no puguem, tenim alternatives per promoure les renovables a escala local o de proximitat.

13/05/2021 Sessió 08 Autoproducció a Sant Feliu

En la vuitena sessió veurem què és l'autoconsum o autoproducció, per potenciar l'essència en produir-nos l'energia elèctrica que necessitem. L'energia sobrant podem compartir-la o abocar-la a la xarxa de distribució per rebre una compensació econòmica a canvi.

D'aquesta manera es podria recuperar la inversió realitzada amb menys temps. Valorarem la opció favorable per autoproduir en comunitats veïnals, el procediment a seguir per realitzar la instal·lació i els ajuts i bonificacions que podem rebre.

20/05/2021 Sessió 09: Noves tarifes 2.0TD a partir de l'1 de juny

Arriben unes noves tarifes elèctriques carregades de polèmiques degut als nous horaris establerts. Quin és el motiu d'aquest canvi? Quins són aquests horaris? Totes les comercialitzadores facturaran de la mateixa manera? Com afectarà el cost de la factura a final de mes? Tots aquests dubtes i altres reflexions les desgranem a la sessió de les noves tarifes.

27/05/2021 Sessió 10: Impacte ambiental i social en l'ús energètic

En la jornada d'avui veurem diferents impactes ambientals i socials que origina la nostra demanda energètica. Hem de prendre consciència de les repercussions que té en nostre consum energètic? Canvi climàtic financiarització, corrupció, armes i corbetes, etc. També veurem el rànquing de les empreses més contaminants d'Espanya

03/06/2021 Sessió 11: Ajuts i bonificacions

Presentació dels ajuts dels diferents organismes que gestionen i bonificacions de Sant Feliu en temes de rehabilitació d'edificis, tecnologia eficient o tecnologia de producció energètica renovable.

10/06/2021 Sessió 12 Impacte energètic en altres necessitats

Quan parlem d'energia sempre pensem en l'electricitat que necessitem a la nostra llar, a les oficines de l'organització d'on treballem, a la industria, etc. Però el nostre consum també comporta un ús energètic associat i depenent les decisions que prenem, comportarà un impacte socio-ambiental o altre. Els creuers són els mitjans de transport més luxosos o més contaminants? Quina dieta aconsegueix reduir la petjada de carboni? Què comporta construir nous habitatges? Quina contaminació porta associada una hora de Youtube a través del mòbil? Desgranem aquestes i altres preguntes a la darrera sessió d'assessorament energètic.

Salta a la part superior