Festa de Tardor

Link to ObjectExecute action
Salta al contingut
20/04/2024 09:00:46

Idioma

Identificació

La Festa de Tardor
Sant Feliu de Llobregat

Arriba la 1a Fira de la Interculturalitat a Sant Feliu de Llobregat

05/10/2022
Lectures: 4662
Arriba la 1a Fira de la Interculturalitat a Sant Feliu de Llobregat

Sant Feliu organitza per primera vegada una edició de la Fira de la Interculturalitat, iniciativa impulsada pel Programa de Ciutadania de Procedències Diverses de l'Ajuntament per celebrar la diversitat cultural present al municipi en el marc de la Festa de Tardor.

El dimarts 11 d'octubre, d'11 a 14 h, la plaça de Lluís Companys acollirà aquesta jornada de jocs i activitats familiars per gaudir de la diversitat cultural, que inclouen activitats com un tast gastronòmic intercultural o danses africanes. Serà un espai lúdic festiu amb la finalitat d'afavorir nous vincles i la interacció positiva entre persones i entitats d'orígens culturals diversos.

La festa s'ha organitzat de manera participativa, generant espais de co-creació amb la ciutadania i amb el teixit associatiu de la ciutat que ha fet i prioritzat múltiples propostes d'activitats. La base del projecte ha estat el model de ciutadania intercultural, que busca garantir la igualtat d'oportunitats per a tota la ciutadania i la cohesió social partint de tres principis: el respecte per la diversitat, la interacció positiva i la igualtat i equitat.

Gràcies a aquest treball en equip, durant la jornada la ciutadania podrà gaudir de l'actuació de percussió i dansa africana de la mà de Cohesionart, de la "Ballaruca d'arreu del món" a guitarra i veu de Rah-mon Roma, d'un tast de cuina africana ofert per Abarka Cooperativa i de diversos tallers en què destaca el d'antirumors i el de jocs tradicionals interculturals per a petits i grans.

La Fira de la Interculturalitat ha estat impulsada per l'Ajuntament de Sant Feliu com a acte inaugural del Pla Municipal Sant Feliu Intercultural i amb el suport de l'Àrea Metropolitana de Barcelona. També hi han col·laborat moltes persones i entitats de la ciutat. El grup motor inicial va ser la Xarxa Antirumors, però de seguida es van implicar més ciutadans i ciutadanes de Sant Feliu i es va crear la Comissió de co-creació de la Fira d'interculturalitat amb el Grup de Dones Diverses, CFA Mestre Esteve i Associació d'Amics Mestre Esteve, SPAAI Mirabolà, Diversitat Lúdica, AFAP, Cohesion-Art, entre d'altres. 

A la imatge es pot consultar el detall de les activitats programades. 

 

ENVIAR PER EMAILCancel·lar enviament de correu
* Camps obligatoris
Enviar
Salta a la part superior