Festa de Tardor

Link to ObjectExecute action
Salta al contingut
20/04/2024 08:43:21

Idioma

Identificació

La Festa de Tardor
Sant Feliu de Llobregat

Mocador d'Honor de la Festa de Tardor 2023 per a Maria Teresa Olivé

02/10/2023
Lectures: 455
Mocador d'Honor de la Festa de Tardor 2023 per a Maria Teresa Olivé

El ple municipal del passat dia 28 de setembre va aprovar per unanimitat concedir a Teresa Olivé Tapias el Mocador d'Honor de la Festa de Tardor 2023 per la seva llarga trajectòria d'activisme cultural i en especial per la seva faceta com a gegantera. 

La Teresa és una dona implicada i activa en cultura popular santfeliuenca des dels anys 90 i fins a l'actualitat, que està al capdavant de l'Equip de Treball del conjunt de gegants de l'Agrupació Cultural Folklòrica.

Va iniciar-se al mon associatiu santfeliuenc com a mare de dos dansaires de l'esbart, ajudant activament a l'escola de l'esbart i el seu equip. Posteriorment va ser fundadora de la primera colla de dones geganteres del Baix Llobregat i la segona de Catalunya. És cap de colla de les Banyeteres entre els anys 2000 i 2007, i cap de colla dels gegants de l'ACF l'any 2017.

Organitza Ciutat Gegantera (2001) i la fira del món geganter (2012). Participa molt activament en l'organització de la ciutat gegantera essent l'encarregada d'un departament específic de la festa gegantera.

Va formar-se com a constructora i reparadora d'elements d'imatgeria i va arreglar tots els capgrossos de l'ACF a més va construir, juntament amb al Roser Rius, l'any 2005 el Picatrons i la Correfoguera i va ajudar a restaurar els gegantons del Salvador Espriu.

Participa activament durant uns anys en la realització de tallers de capgrossos i gegants a les escoles de la ciutat amb l'objectiu de difondre el fet geganter entre els més menuts de la ciutat.

Des de la fundació de la colla de dones, organitza els aniversaris de la colla en totes les ocasions: el 10è l'any 2007, el 15è l'any 2012, el 20è de l'any 2017 i el 25è, celebrat aquest any 2023 elaborant una exposició fotogràfica i bibliogràfica en la què es fa un recorregut per tota la història dels gegantons dimonis de l'ACF.
 

ENVIAR PER EMAILCancel·lar enviament de correu
* Camps obligatoris
Enviar
Salta a la part superior