Soterrament

Link to ObjectExecute action
Salta al contingut
18/01/2022 04:28:25

Idioma

Identificació

Pàgina inicial de l'Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Cercador global

Menú superior

Menú principal

Soterrament
Aquest tren només passa una vegada a la vida

Tret de sortida a la votació de la Consulta del Soterrament

05/11/2021
Lectures: 1570
Tret de sortida a la votació de la Consulta del Soterrament

Aquest dilluns 8 de novembre ha començat la votació telemàtica de la Consulta del Soterrament. 38.000 veïns i veïnes de Sant Feliu podran decidir amb el seu vot el futur urbanístic de la zona alliberada per les vies del tren, així com sobre la preservació de la memòria de l'antic edifici de l'estació

El període per poder votar finalitzarà el dia 21 de novembre a les 20h, dia en què la votació a més de continuar essent telemàtica, també es podrà realitzar  presencialment de forma assistida a 10 equipaments de la ciutat:

1. Centre Cívic Roses
2. Centre Cívic Les Tovalloles
3. Centre Cívic Mas Lluí
4. Centre Cívic Falguera
5. Can Maginàs
6. Torre Can Calders
7. Aula Sant Feliu
8. Biblioteca Montserrat Roig
9. Sala Ibèria
10. Casal de Joves

Una Consulta històrica

És la primera vegada que es realitza a la ciutat una Consulta ciutadana d'aquestes característiques, una aposta per la participació en les grans decisions de ciutat, que el Reglament de Participació preveu que a partir d'ara es realitzi cada any. No obstant, aquesta primera ocasió és especial donades les dimensions i la transcendència tan significativa del seu resultat.

Un cop se soterrin les vies del tren, Sant Feliu guanyarà nous espais que permetran cohesionar físicament i socialment la nostra ciutat. Per fer aquesta voluntat realitat i participar de la Consulta, cal donar resposta a les següents preguntes:

 • Quina consideres que és la millor proposta en l'àmbit del soterrament?
  • El Passeig del Samontà
  • El gran Verger
  • Rambla Major
 • Quina consideres que és la millor proposta per preservar la memòria de l'estació?
  • Fer una rèplica de l'edifici original de l'estació en un emplaçament diferent de l'actual.
  • Integrar un espai de memòria de l'edifici original a la nova estació de Sant Feliu.

Es tracta d'un procés participatiu en el que estan cridades a participar les persones majors de 16 anys empadronades a Sant Feliu. En total, més de 38.000 persones que podran votar per escollir el futur de la ciutat, i per fer-ho cal que entrin a l'aplicatiu de vot.

Com es vota?

El procés per poder votar s'ha procurat que sigui el més senzill i ràpid possible.
Només cal entrar a www.consultasoterrament.cat/vota.

Un cop dins, cal introduir el DNI o NIE, la data de naixement i un número de telèfon mòbil. Us arribarà un SMS amb un codi personal i d'un únic ús, que cal introduir dins de l'aplicatiu quan el demana. A continuació, ja es pot escollir només una opció per a cadascuna de les dues preguntes, revisar que l'elecció és la desitjada i assegurar-se d'emetre el vot confirmant l'elecció realitzada.

Un cop la persona hagi votat rebrà un justificant de vot. Cal recordar que només es pot emetre un vot per mòbil i persona.

Activitats per conèixer i votar

Per tal de poder conèixer amb més detall les propostes de les dues preguntes de la Consulta del Soterrament, l'Ajuntament ha celebrat des del dia 2 d'octubre diverses activitats informatives. En la fase actual l'activitat s'intensifica amb esdeveniments gairebé diaris als que s'hi suma el suport al vot. D'entre les activitats previstes, destaquen els actes institucionals amb activitat festiva d'inici i tancament del període de votació.

Consulta en aquest enllaç l'activitat d'inici del període de votació que es celebrarà avui a les 17:30h a la plaça de la Salut.

Així, fins el mateix 21 de novembre les informadores de carrer oferiran suport a la via pública a les persones que ho necessitin. I també s'han posat a disposició de la ciutadania els serveis de l'Oficina d'Atenció Ciutadana (OAC) tant de forma presencial com per telèfon (93 685 80 01) per resoldre incidències que puguin sorgir en relació amb el sistema de votació i per oferir informació addicional sobre la Consulta.

Tanmateix, tota la informació està recollida a www.consultasoterrament.cat i a disposició des del dia 2 d'octubre, moment en què va iniciar-se la fase informativa la mateixa.

Votació presencial assistida

En cas que una persona consideri millor tenir suport per efectuar el vot, el 21 de novembre de 9 a 20 h s'habilitaran els 10 Centres de Votació abans indicats, on la ciutadania podrà adreçar-se per votar de forma presencial amb el suport del personal que hi haurà a les meses. Només cal que la persona porti el seu document d'identitat, ja que no hi haurà urnes sinó que el vot també serà telemàtic.

Les meses dels Centres de Votació estaran formades per veïns i veïnes de Sant Feliu que per sorteig han estat escollits i persones que, de forma voluntària, s'han apuntat per formar part de la jornada de votació presencial. Com a suport també hi haurà representants de l'administració, com és habitual en qualsevol votació.

ENVIAR PER EMAILCancel·lar enviament de correu
* Camps obligatoris
Enviar
Salta a la part superior