Soterrament

Link to ObjectExecute action
Salta al contingut
04/06/2023 09:34:09

Idioma

Identificació

Pàgina inicial de l'Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Cercador global

Menú superior

Menú principal

Soterrament
Aquest tren només passa una vegada a la vida

La proposta Rambla Major i la integració d'un espai de memòria a la nova estació són els projectes guanyadors a la Consulta del soterrament

22/11/2021
Lectures: 5870
La proposta Rambla Major i la integració d'un espai de memòria a la nova estació són els projectes guanyadors a la Consulta del soterrament

Sant Feliu de Llobregat ha celebrat del 8 a 21 de novembre la Consulta del soterrament, on 38.840 persones majors de 16 anys han estat cridades a escollir el futur urbanístic de la ciutat un cop se soterrin les vies. Amb dues preguntes a les que donar resposta, la Consulta del soterrament ha culminat amb una votació on han participat 6.299 persones, xifra que representa un 16,22% del cens total.

La població ha pogut votar telemàticament (5.187 vots) i el dia 21 de novembre es van habilitar 10 Centres de Votació per tal que la ciutadania pogués votar també presencialment de manera assistida (1.112 vots). Els vots en blanc emesos han estat 80 a la primera pregunta i 89 a la segona.

Cal tenir present que totes les franges d'edat han superat el 10% de participació així com tots els barris del municipi (excepte el barri de Falguera, que es queda molt a prop, amb un 9,85%).

Una Consulta sense precedents

Com ha explicat el regidor de participació i primer tinent d'alcaldia, Oriol Bossa "el nostre objectiu principal era que l'exercici del vot fos senzill per garantir la participació ciutadana, i això s'ha aconseguit". Bossa també ha destacat que "hem obert un camí per aprofundir en la democràcia participativa, més enllà de la representativa-, ja que cada any Sant Feliu celebrarà una consulta sobre una qüestió d'interès per a la ciutat". "Aquest és un camí de no retorn", ha sentenciat.

Per la seva banda, Francesc Moliner, membre de la Comissió de seguiment de la Consulta, ha explicat la tasca d'aquest organisme transversal -amb persones designades per tots els grups municipals amb presència al consistori, i membres de consells sectorials de la ciutat-; del que ha posat en valor que en tot moment ha vetllat per tal que el procés fos transparent, des de l'absoluta imparcialitat i amb les màximes garanties. Moliner ha explicat que no hi ha hagut cap incidència destacable durant el procés de votació i tampoc durant la jornada de vot presencial, fet que ha considerat "una bona notícia".

Posteriorment ha intervingut Núria Arbussà, sub-directora general de processos electorals i democràcia directa de la Generalitat de Catalunya, que ha definit el camí fins la Consulta i aquesta mateixa, com "un procés complert", que es va iniciar amb un procés de participació al 2018 i que ara culminat amb l'elecció final per part de la ciutadania.

Arbussà, ha felicitat a l'Ajuntament de Sant Feliu per tres motius principals: la qualitat de la consulta, que s'ha garantit mitjançant una bona i acurada informació a la ciutadania; l'experiència del municipi que ha aconseguit fer compatible el vot telemàtic amb la presencialitat; i finalment pel resultat, que ha definit "com un èxit".

"Ha guanyat Sant Feliu"

En la seva intervenció, l'alcaldessa de Sant Feliu, Lídia Muñoz, després d'agrair a la ciutadania la seva participació i la tasca de les persones que han fet possible aquest procés, ha lloat el fet que "amb la Consulta i gràcies a un gran esforç pedagògic, s'ha aconseguit que a les cases es parli d'urbanisme, tot i la complexitat del tema que es sotmetia a votació".

Muñoz també ha destacat la participació de les persones de 16 a 18 anys que votaven per primera vegada, i que en paraules de l'alcaldessa "han pogut sentir més seva la ciutat", emfatitzant que "s'ha preferit donar veu a la ciutadania, en comptes de prendre les decisions en un despatx".

Finalment, Muñoz ha anunciat les propostes guanyadores que "decidiran conjuntament la urbanització de més de 160.000m2 de superfície", destacant que "s'han escollit de manera conjunta i participada".

Ara Sant Feliu inicia la fase de retorn dels resultats a la ciutadania, així com el procés de contractació de la proposta guanyadora, mentre les obres del soterrament continuen executant-se seguint el calendari previst.

Resultats de la Consulta del soterrament:

Quina consideres que és la millor proposta en l'àmbit del soterrament?

  • Rambla Major (2.790 vots)
  • El Passeig del Samontà (2.601 vots)
  • El gran Verger (828 vots)
  • En blanc (80 vots)

Quina consideres que és la millor proposta per preservar la memòria de l'estació?

  • Integrar un espai de memòria de l'edifici original, en la nova estació de Sant Feliu (4.559 vots)
  • Fer una rèplica de l'edifici original de l'estació en un emplaçament diferent de l'actual (1.651 vots)
  • En blanc (89 vots) 
ENVIAR PER EMAILCancel·lar enviament de correu
* Camps obligatoris
Enviar
Salta a la part superior