Soterrament

Link to ObjectExecute action
Salta al contingut
30/05/2023 00:14:31

Idioma

Identificació

Pàgina inicial de l'Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Cercador global

Menú superior

Menú principal

Soterrament
Aquest tren només passa una vegada a la vida

Tallada la carretera de la Sànson per seguir avançant en les obres del soterrament

16/02/2023
Lectures: 2783
Tallada la carretera de la Sànson per seguir avançant en les obres del soterrament

El dimarts 21 de febrer es va tallar el pas inferior de la carretera de la Sànson per executar els treballs previstos a l'inici de l'excavació del futur túnel soterrat, un dels punts més importants del projecte del soterrament. Per tal de poder dur a terme aquesta actuació, i com a pas previ al tall definitiu de Sànson, ADIF ha ampliat el pas inferior del carrer del Comerç, que ha estat en obres els darrers mesos i es va reobrir en aquesta data per allotjar la desviació del trànsit rodat que generi el tall.  

L'àmbit d'ocupació per poder executar l'obra està situat al pas inferior de la carretera de la Sànson, en la confluència amb el carrer de la Constitució. Per aquest motiu, el pas inferior de la carretera romandrà tancat tant per a vianants com per a vehicles fins a la finalització de les obres del soterrament.

Modificacions en la circulació rodada i a peu

Amb motiu d'aquest nou escenari, s'han produït modificacions significatives tant en la circulació de vehicles com de persones.

La mobilitat en vehicle per accedir d'una banda a una altra de la via es fa a través dels carrers del Comerç i Mataró. La calçada situada a la carretera de la Sànson, entre els carrers de Mataró i Constitució, només és en sentit de baixada amb l'obligació de gir cap a l'esquerra si es vol dirigir cap al centre urbà, o cap a la dreta si es vol accedir a la zona del polígon industrial de les Grases.

El tram del carrer de Constitució situat entre la Sànson i el carrer del Comerç en l'àmbit del polígon industrial, és només d'un sentit de circulació en direcció al carrer del Comerç, i s'hi han habilitat aparcaments en bateria a la cantonada esquerra més propera a les vies ferroviàries. Aquesta nova distribució dels aparcament suposa la creació d'aproximadament 70 noves places, xifra que suposa un guany que ajuda a mitigar les pèrdues que pot ocasionar l'execució de les obres.

La mobilitat a peu també ha patit canvis importants amb el tancament de la carretera de la Sànson. El punt més proper d'accés per travessar les vies del ferrocarril es troba ubicat a la passera del Pont Verd, un pas situat a l'altura del carrer de Picasso que és l'alternativa més propera i accessible per creuar les vies en aquella zona.

Aquestes modificacions estan degudament senyalitzades en diferents punts de la zona, on s'indiquen també els itineraris alternatius i els temps de recorregut cap als equipaments educatius, com l'escola Arquitecte Gaudí o l'institut Martí Dot. S'ha treballat per millorar la seguretat en punts d'aquest pas alternatiu de vianants amb una millora de l'espai i de la il·luminació.

Canals d'informació sobre el soterrament

Amb la voluntat de minimitzar les afectacions i de mantenir informada la ciutadania, des de l'Ajuntament s'han fet sessions informatives adreçades a explicar els detalls de l'actuació als veïns i veïnes de Sant Feliu. També s'ha treballat en reunions específiques amb els col·lectius que poden veure afectada la seva activitat, com són els centres educatius o els comerços de la zona.

Tanmateix, les vies de contacte amb la ciutadania continuen a disposició per plantejar qualsevol dubte o proposta relacionada. El Punt d'informació i atenció ciutadana (PIAC) del soterrament, ubicat al carrer de la Verge de Montserrat, darrera del Casal municipal de la gent gran, ofereix atenció presencial els dilluns i divendres, de 10 a 14 h, i els dimecres, de 15 a 19 h. Personal especialitzat de l'executora de les obres atén la ciutadania que s'hi adreça per resoldre dubtes, oferir informació sobre l'evolució de les obres del soterrament, així com les afectacions produïdes per aquestes. El correu electrònic per a l'atenció al ciutadà en referència al soterrament és piac.santfeliu@gmail.com.

El PIAC amplia el model d'atenció ciutadana del soterrament en general i de les obres en particular, en aquest cas amb informació de primera mà per part d'ADIF, el promotor de les obres. Altres canals d'informació són l'espai específic del soterrament al web de l'Ajuntament de Sant Feliu, on la ciutadania pot consultar indicacions rellevants sobre les obres, així com les afectacions a la mobilitat a través d'un visor habilitat al mateix web. 

Les persones interessades en rebre puntualment informació actualitzada de l'estat de les obres i properes afectacions, així com qualsevol novetat relativa al soterrament, també es poden inscriure al Butlletí electrònic.

ENVIAR PER EMAILCancel·lar enviament de correu
* Camps obligatoris
Enviar
Salta a la part superior