Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Link to ObjectExecute action
Inici
Mostrar panell d'identificació
Mostrar cercador global
Més informació

Parcs vius a Sant Feliu

Més informació

A la fitxa de cada activitat educativa hi trobareu els següents apartats: Nivell educatiu, objectius, continguts, competències relacionades, durada, relació amb els Objectius del Desenvolupament Sostenible 2030, metodologia, continguts, materials i recursos, desenvolupament de l’activitat, treball previ, bibliografia i altres recursos per activitats posteriors.

Les propostes incorporen metodològicament accions de joc de descoberta, que serveixen per promoure la participació activa de tots els membres del grup; el treball cooperatiu i la motivació per poder descobrir, no només la biodiversitat pròpia de cada Parc, sinó també la seva història, la seva llegenda i/o les seves característiques socioculturals.

Les activitats estan dissenyades perquè les pugui portar a terme el mestre/professor amb el seu grup classe. El material bàsic necessari per realitzar les activitats és d’ús quotidià en els centres educatius. Les que requereixen fitxes específiques, per a cada alumne i/o altres materials, el mestre o professor pot descarregar-les de l’espai web del programa, imprimir-les i fer-ne les còpies necessàries perquè els alumnes el puguin utilitzar.

Conèixer a l’aula els conceptes i/o idees prèvies dels alumnes abans de la sortida per a connectar-les amb el currículum, és una tasca necessària si volem aconseguir la construcció d’aprenentatges
significatius.

La metodologia proposada per a cada nivell educatiu es diferent per tal de facilitar els aprenentatges i gaudir de l’experiència:

  • Educació Infantil: Els parcs per gaudir-ne i descobrir sensorialment l’entorn.
  • Cicle Inicial i Cicle Mitjà: Resolució d’enigmes i recerca d’informació, en petits grups.
  • Cicles Superior i ESO: Investigació i ciència ciutadana en els parcs urbans.