Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

20/06/2018 11:51:29

Idioma

Identificació

Pàgina inicial de l'Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Cercador global

Menú superior

Menú principal

Cultura
Tota la informació cultural de la ciutat

Cultura - Tota la informació cultural de la ciutat

26/10/2017
Lectures: 347
Durant el mes de novembre continuaran a Sant Feliu els actes commemoratius del centenari de la Revolució Russa

Al llarg del mes de novembre l'Ateneu Santfeliuenc acollirà diferents actes per recordar la Revolució Russa (1917-2017), un procés revolucionari que va posar fi a l'autocràcia des tsars i va suposar la instauració del primer règim socialista de la història i la creació de l'URSS. Els actes commemoratius van començar el 17 d'octubre a l'Arxiu Comarcal del Baix Llobregat i es tancaran el 24 de novembre.

El dimarts 7 de novembre es farà la conferència-recital "Revolució russa. Creativitat artística i literària", a càrrec de l'historiador i arxiver Marià Hispano. L'endemà a la mateixa hora es farà la conferència "Revolució Russa: cent anys després", a càrrec de José Manuel Rua, professor d'Història a la Universitat de Barcelona. Totes dues activitats són organitzades per la USLA.

Altres espais acolliran també propostes relacionades amb aquest centenari, com per exemple Cinebaix, on el dijous 9 de novembre l'USLA ha organitzat la projecció del documental mut i experimental "L'home amb la càmera", de Dziga Vertov, que descriu el transcurs d'un dia casual en una ciutat russa. Un altre cas és el del Centre Cívic Mas Lluí, que per divendres 24 de novembre prepara un recital de textos de poetesses russes a càrrec de Míriam Cano, poetessa i Premi de poesia Martí Dot. Aquest darrer acte serà organitzat per l'Arxiu Comarcal del Baix Llobregat, el Centre d'Estudis Comarcals del Baix Llobregat i el Casal de la Dona. La Biblioteca Montserrat Roig també se suma també a aquesta iniciativa amb l'exposició bibliogràfica "100 anys de la Revolució Russa", que es podrà visitar del 30 d'octubre fins al 19 de novembre.

 

Comparteix
ENVIAR PER EMAIL
* Camps obligatoris
Enviar
Link to ObjectExecute action