Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

24/06/2018 14:43:53

Idioma

Identificació

Pàgina inicial de l'Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Cercador global

Menú superior

Menú principal

Cultura
Tota la informació cultural de la ciutat

Cultura - Tota la informació cultural de la ciutat

18/12/2017
Lectures: 1007
Els Pastorets tornen un any més a Sant Feliu per Nadal

La companyia Enric Borràs representarà un any més els dies 25 i 26 de desembre, a les 19.30 h, i els dies 30 i 7 de gener, a les 18 h, els tradicionals Pastorets al Centre Parroquial. Les representacions comptaran amb els decorats que es van estrenar fa tres anys i que van ser pintats pel santfeliuenc Jordi Ribas, amb la tècnica de pintura a l'oli. En les escenes es poden reconèixer racons de Sant Feliu i del país, un encàrrec que es va traslladar expressament a l'artista. Alguns dels espais que es podran tornar a veure sobre l'escenari són Can Ricart, l'antiga presó local o la glorieta del Palau Falguera, entre altres racons de la ciutat.

En les representacions hi participen unes 50 persones, entre adults i infants, molts d'ells sortits de l'escola de teatre del Centre Parroquial. L'obra, fidel al text de Josep M. Folch i Torres, explica la història d'en Lluquet i Rovelló, que es troben a Betlem a l'època del naixement de Jesús.

Més de 90 anys de tradició a Sant Feliu

Els Pastorets és una tradició molt arrelada a Sant Feliu que s'ha mantingut al llarg d'aquests últims 93 anys gairebé sense excepció. De fet, fa tres anys es van commemorar els 90 anys de la primera vegada que es va escenificar l'obra a Sant Feliu, el 26 de desembre de 1922. En la història dels Pastorets destaquen fets com que la Guerra Civil va impedir escenificar l'obra i també en alguna ocasió es va substituir la representació de Folch i Torres per alguna altra versió. El Centre Parroquial ha estat l'escenari per excel·lència des de l'any 1942 però també s'ha pogut veure en altres espais com l'Ateneu (quan estava al carrer Pou de Sant Pere), el Casino o fins i tot a la Sala Ibèria. Al llarg de tots aquests anys més de 500 actors i actrius han interpretat algun personatge.

Els Pastorets de la Companyia del Carme

D'altra banda, el diumenge 14 de gener, a les 17 h, hi haurà una altra representació dels Pastorets a la ciutat. Serà a la Residència del Carme, com cada any, a càrrec de la Cia. del Carme. L'entrada és lliure i l'aforament limitat.

Comparteix
ENVIAR PER EMAIL
* Camps obligatoris
Enviar
Link to ObjectExecute action