Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Link to ObjectExecute action
Salta al contingut
25/05/2020 15:09:05

Idioma

Identificació

Pàgina inicial de l'Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Cercador global

Menú superior

Menú principal

Cultura
Tota la informació cultural de la ciutat

Cultura - Tota la informació cultural de la ciutat

05/02/2020
Lectures: 500
Sant Feliu acull la gala inaugural dels Premis VOC 2020

El proper dijous 6 de febrer, a les 19.30 h, el CineBaix acollirà la inauguració dels Premis de la 4a Mostra d'audiovisual en català Versió Original en Català (VOC), que tindrà lloc en diverses poblacions i de forma simultània del 6 de febrer a l'1 de març de 2020.

VOC és un projecte impulsat per Òmnium Cultural amb la finalitat d'estimular la producció de continguts audiovisuals de qualitat en llengua catalana, contribuir a la seva difusió i ampliar-ne el públic. Els premis volen reconèixer els millors curtmetratges de ficció i documental realitzats originalment en català i incentivar la creació de nous continguts. L'edició d'aquest any incorpora 10 curtmetratges de ficció i 4 curts documentals.

El certamen inclou diferents categories: premi del jurat al millor curtmetratge documental, dotat amb 4.000 euros; premi del públic al millor curtmetratge documental, amb 1.000 euros; premi del jurat al millor curtmetratge de ficció, dotat amb 4.000 euros; i premi del públic al millor curtmetratge de ficció, amb 1.000 euros.

La principal novetat dels VOC d'enguany és la transformació de la categoria de websèries, videoblogs i nous formats en la Sala Oberta. Es tracta d'una convocatòria oberta a tots aquells projectes (en preproducció, producció o postproducció) que no encaixin ni en la categoria de curtmetratge de ficció i curtmetratge documental, dins de l'àmbit dels nous formats: hibridació de llenguatges, transmèdia, videoblogs, websèries o interactius. S'han seleccionat 5 projectes després de la jornada de presentació de projectes pública celebrada el 3 de febrer a la Filmoteca e Catalunya. El jurat determinarà quin dels 5 finalistes guanya el Premi Sala Oberta, dotat amb 1.800 euros. El públic assistent, al final de la presentació dels projectes finalistes, podrà votar la proposta que consideri millor, atorgant el Premi del públic Sala Oberta.

Les pel·lícules presentades a la Mostra es projectaran a més de 30 municipis catalans i a diverses ciutats europees. Durant la primera sessió es passaran els curts Hawaii, Ferides, Unburied, Vaca, Dins la lluna, Ophelia i Sense Filtres. A la segona sessió, que a Sant Feliu tindrà lloc el divendres 7 de febrer, a partir de les 19.15 h, es podran veure Negre de merda, El dol, Bruna, Alirón, Confeso, Sòl i Savis de l'horta.

El jurat dels premis VOC 2020 està integrat per l'actriu Anna Bertran, l'editora Belén López, el director Marc Recha, la directora d'art Mónica Bernuy i el productor Tono Folguera. Els encarregats de seleccionar el Premi Sala Oberta seran Arnau Gifreu, Maria Rovira i Víctor Sala. 

 

Comparteix
ENVIAR PER EMAILCancel·lar enviament de correu
* Camps obligatoris
Enviar