Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Link to ObjectExecute action
Salta al contingut
04/12/2022 09:54:06

Idioma

Identificació

Pàgina inicial de l'Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Cercador global

Menú superior

Menú principal

Cultura
Tota la informació cultural de la ciutat

Torna el festival literari BiblioExtraradi organitzat per la Biblioteca Montserrat Roig

07/11/2022
Lectures: 575
Torna el festival literari BiblioExtraradi organitzat per la Biblioteca Montserrat Roig

La Biblioteca Montserrat Roig organitza de l'11 al 27 de novembre la tercera edició de BiblioExtraradi per difondre autors i obres al voltant del concepte d'extraradi, perifèria, barri i ciutat. El tema es tractarà des de la literatura i també des d'altres disciplines com el periodisme, la música, el cinema, la història o l'art. Més d'una quinzena de propostes culturals que inclouen xerrades, tallers i clubs de lectura a la biblioteca.

BiblioExtraradi començarà l'11 de novembre, a les 19 h, amb la presentació del poemari Oculta mel, de Carla Marco, guanyadora del 47è Premi de Poesia Martí Dot, amb la presència de l'autora i David Castillo, escriptor i president del Jurat del Premi.

Durant més de dues setmanes d'activitats hi haurà trobades amb els autors i professionals convidats enguany, que han ambientat o dedicat la seva obra als extraradis, com Luis Goytisolo, Sergi Picazo, Toni Padilla, Josep Padró i José Ángel Mañas. A més d'escriptors hi seran presents també professionals d'altres disciplines com d'educació social, representada per David Vázquez, les arts plàstiques, la història, el cinema o la música. El barri, la immigració, la perifèria, els veïns són alguns dels temes en comú que tracten tots aquests professionals en les seves obres.

El Club de lectura comptarà amb la presència de l'escriptor José Ángel Mañas conegut pel seu llibre Historias del kronen (Premi Nadal de 1994), a Coneguem a... vindrà l'acadèmic de la RAE -lletra C- Luis Goytisolo, per parlar del seu llibre Las afueras. El festival comptarà també amb el mediàtic periodista Toni Padilla per parlar de fútbol, història i barris. I el debat de periodistes: Ciutats invisibles, del divendres 18 de novembre, seran el plat fort del programa.

En el marc del festival al CineBaix es projectarà la pel·lícula Libélulas, Premi al darrer Festival de Màlaga. I al bar musical Els pagesos se celebrarà el debat de Llibreries de perifèria, organitzat per La Mordida, i el concert del grup Flamaradas, el Tom Waits del Baix Llobregat.

Com a cloenda del cicle, dissabte 26, un altre grup de música, Clash City Rockers, farà el tribut català a The Clash. Tot just abans es farà  la lectura del relat guanyador del concurs Perifèries.

Les Tertúlies d'art tractaran un tema industrial: la Colònia Güell, a càrrec de Josep Padró. També hi haurà activitats familiars com un taller per a joves de Breakdance o el  Laboratori de Lletres i Imatges Ciutat, cruïlla d'històries, a més d'altres com Lectures en veu alta, Ciutats de...Osaka, Històries amb crispetes, presentacions de llibres, exposicions, concursos i mostres de fons, entre d'altres.

Consulta el programa, dates i horaris de BiblioExtraradi aquí.

 

Comparteix
ENVIAR PER EMAILCancel·lar enviament de correu
* Camps obligatoris
Enviar
Salta a la part superior